ירקות אנטיפסטי עם קינואה
מתכון שניתן לגוון ולשדרג כל אחד וטעמו
מצרכים:
כוס קינואה מכל סוג(יכולה להיות קינואה מעורבת עם עדשים וכו')
לאטיפסטי שניתן לגיוון:
1 כרובית
1 פלפל גמבה אדומה
1 בצל סגול
4 שיני שום מקולפות
4 קישואים
2 סלסלות פטריות שלמות
בטטה אחת
אופן הכנה:
לשטוף במסננת דקיקה את הקינואה
לשים את הקינואה בסיר עם שמן ולערבב. להוסיף מלח ופלפל שחור.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל כמו אורז בערך 20 דקות עד שאין מים והקינואה רכה. (להבה קטנה והסיר מכוסה)
לחתוך את הירקות ולשים בתבנית.
לזלף שמן זית,מלח ופלפל שחור.
לאפות בחום 250 עד שהירקות מוכנים (כ-40 דקות)
לערבב את הקינואה עם האנטיפסטי,לטעום ולשפר טעמים.
ניתן לשדרג עם תבלינים נוספים כל אחד וטעמו.
נהדר גם חם וגם קר.
תהנו וחג שמח
מועדים לשמחה פירגה!
קינאה כשרה לפסח
או שאני טועה
צריך לברר אצל הרב
חחחחחחחחחחחח
קינואה זה קטניות,אז בפסח לאוכלי קטניות בלבד
לאה,תודה רבה יפתי
קינואה זה לא דגן ולא קטניה – זה זרעים