מצא חן לי הרעיון להכין קישים מפוארים במגוון טעמים שייראו כמו עוגה יפה וצבעונית
שיהיה בצק ומלית ולמעלה ציפוי טעים.
אחרי הנסיון הראשון והמוצלח,המשכתי והכנתי עוד קישים בטעמים שונים שיהיו גיוונים.
מצרכים לבסיס:
תבנית משומנת מספר 26 – רצוי פיירקס עמוק
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
כוס קמח תופח
חלמון – החלבון ישמש אותנו בציפוי
2 כפות שמנת חמוצה – היתר ישמש לציפוי
ללוש בצק נעים ורך ולהוסיף קמח במידה וצריך
לשטח על תבנית משומנת – גם בדפנות
אפיה בתנור שחומם מראש-חום 175 כ-10 דקות (חצי אפיה) הבצק צריך לקבל גוון זהוב בהיר.
תבנית משומנת מספר 26 – רצוי פיירקס עמוק
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
כוס קמח תופח
חלמון – החלבון ישמש אותנו בציפוי
2 כפות שמנת חמוצה – היתר ישמש לציפוי
ללוש בצק נעים ורך ולהוסיף קמח במידה וצריך
לשטח על תבנית משומנת – גם בדפנות
אפיה בתנור שחומם מראש-חום 175 כ-10 דקות (חצי אפיה) הבצק צריך לקבל גוון זהוב בהיר.
המצרכים למלית:
תוכן מ- 2 חצילים קלויים – קצוצים קלות בסכין
300 גרם פטריות שמפיניון טריות – חצויות
4 כפות שמן
בצל גדול קצוץ
150 גרם גבינה מגוררת מסוג קשקבל
50 גרם פרמז'ן מגוררת
1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
3 גבעולי בצל ירוק
פטרוזיליה טריה
כף אבקת מרק בצל או פטריות
פלפל שחור גרוס
1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
3 גבעולי בצל ירוק
פטרוזיליה טריה
כף אבקת מרק בצל או פטריות
פלפל שחור גרוס
אופן הכנת המלית:
לטגן בשמן את הבצל ולהזהיב . להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד עד שאין נוזלים
לטגן בשמן את הבצל ולהזהיב . להוסיף את הפטריות ולטגן ביחד עד שאין נוזלים
להוסיף את תוכן החצילים ואת יתר המרכיבים
לערבב הכל ביחד ולצקת על הבצק
לערבב הכל ביחד ולצקת על הבצק
מרכיבים ואופן הכנה לציפוי שמנת מוקרם :
1/2 מיכל שמנת מתוקה
יתרת השמנת שנשארה מהכנת הבצק
1 ביצה שלמה + החלבון שנשאר מהבצק
כף שטוחה קמח
קורט מלח
לערבב ביחד ולצקת על המאפה
לזרזף מעט פפריקה
לאפות בחום 175 עוד 40 דקות או עד שמוכן
תהנו
לפירגה שלום לך כל הכבוד לך יש לך מעריצים אנימאאוד נהנת לקראאת התגובות חמים ומעודדים וברמה גבוהה לצערי יש אתרים של מתכונים והתגובות ממש ירודה ואיו טעם לקרא רמה ירודה לכן אני תמיד נמצאת רוב הזמן באתר שלך אים יש לך עוד מתכונים בראים יותר נשמח מאו המשיכי ובהצלחה אוהבים אותך חודש טוב ושבת שלום