את הכעכים הפריכים האלה אני מכינה תמיד בכמות גדולה. הרי זה נעלם כמו גרעינים.
135 זה הרבה? כשתכינו תבינו שלא.
מצרכים בקערה:
400 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים מהברז
1 ביצה
כף מלח
קילו קמח
2 שקיות אבקת אפיה
400 גרם מרגרינה או מחמאה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות מים מהברז
1 ביצה
כף מלח
קילו קמח
2 שקיות אבקת אפיה
אופן ההכנה:
ללוש את המצרכים לבצק רך ונוח .להכין כדורים קטנים בגודל אגוז .
לצור מכל כדור שרוך דק ולעצב לצורת כעך.
מכינים קערית עם ביצה טרופה ובצלחת שניה את השומשום
מברישים בביצה טרופה ומצפים בשומשום
אפיה בחום 175 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב נוטה לחום. ראו תמונה.
מברישים בביצה טרופה ומצפים בשומשום
אפיה בחום 175 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב נוטה לחום. ראו תמונה.
לשמור בקופסה סגורה .
"טיפ"
לטבילת הכעך בביצה.
1. מכינים קערית עם ביצה טרופה. שמים כף מהביצה הטרופה בצלחת שטוחה וגדולה ומפשטים על פני כל הצלחת כמו ממרח
ביצה. לוקחים את הכעך ומעבירים בנגיעה קלה על הביצה שבצלחת. הכמות שהכעך סופג מהביצה ממש מזערית.
ממשיכים כך עד שכל הכעכים טבולים בביצה וכל פעם מוסיפים רק כף אחת מהביצה לצלחת.
אם הם מאבדים מפריכותם,ניתן לפני ההגשה לחמם מעט בתנור/אובן.
תהנו
היי פירגה
אני לא צריכה לתת לבצק לתפוח או משהו?(פעם ראשונה שמתעסקת עם בצק)
אורטל הי
לא צריך .הבצק בלי שמרים.
תהני הכעכים נפלאים ונזללים בלי הכר.
ערב טוב
חחחח רצה לעשות
תודה!
עשית לי חשק.מחר על הבקר אכין ואשים תמונה חדשה.חהחהחהחהחה
הכמות גדולה ואין טעם להכין פחות.את כבר תראי.איזה כיף.
ח יבוק
פירגה יצאו פשוט נהדר טעימות פריכות ונימוחות בפה פשוט תענוג
תודה על כל המתכונים מאוהבת באתר שלך!
כיף לכם.תהנו.אני מחכה לבקר כדי להכין.יאמי
אורטל,כנסי לראות הכנתי הבקר והבית,אחחחחח איזה ריח נפלא.
בטוח שיהיה טעים בסוף השבוע ;)
חיבוקים
פירגה ערב טוב!
הכנתי אותם,אכן פריכים וטעימים מאוד.
ניסיתי בעבר מתכון אחר וזה יותר מוצלח.תודה לך. :lol:
רוני ערב טוב
תודה רבה שאת משתפת אותי בהצלחות שלך
הי פירגה נכנסת פעם ראשונה לאתר שלך ומייד הבנתי שיהיו בו הכעכים האלה,שתי שאלות
1. האם זה דומה בטעם מרקם לעוגיות עבדי? כי אני מחפשת מתכון לכאלה.
2. האם אפשר פחות שומן?????????
הי איילת ברוכה הבאה לאתר שלנו.
המירקם מאד פריך אבל לא כמו ה"קשות" של עבדי. אלה האהובות עלי.
לא להוריד מכמות השומן.
אמא שלי מכינה כעכים נהדרים מבצק שק"מ ומוסיפה מעט מלח. גם שלה פריכות מאד.
שיהיה שבוע נפלא
יש אפשרות להכין ללא מרגרינה?????
המון תודה
טלי
האם הביצה בתוך הבצק?
ברור שהביצה בבצק. להברשה צריך עוד ביצה
תודה יקירה
אפיתי את העוגיות הטעימות
תמיד חיפשתי מתכון כזה מנצח פריך וטעים.
איפה אני יכולה למצוא מתכוני עוגיות מגוונות כמו עוגיות אגוזים,
אביבה שלום
יש פה מתכונים ל-100 עוגיות ביתיות שלי
תמיד את יכולה להמיר כוס אחת קמח בכוס אחת של אגוזים.
http://pirge.co.il/category/עוגות-ועוגיות/עוגיות-חיתוכיות-וקרואסונים
פירגה יקרה,
הכנתי את הכעכים במוצא"ש והילדים טרפו הכל, גם האורחים נהנו.
ראיתי שיש לך באתר "כעכים מתוקים"
מה ההבדל ביניהם?
תודה שרי
שרי,תודה.
הם שונים לגמרי.
תצטרכי להכין ולהנות משניהם.כל אחד לגופו ;) :lol:
שנה טובה פירגה היקרה שתמשיכי להכין מאפים ועוגות :x :x עד 220 שנה
אינשללללללה
אמן
בוקר טוב פירגה יקרה
אני מתכוונת לאפות היום את הכעכים ורציתי לשאול אותך אם יש צורך בנייר אפייה משומן על גבי התבנית או שרצוי להניח את הכעכים ישירות על התבנית? :?
רותי,ניר אפייה כמעט חובה בכל מתכון
בהצלחה
הכנתי את הכעכים,יצאו יפים וטעימים רק שהאגוזים שלי כנראה יותר גדולים משלך כי יצאו לי "רק" 90 כעכים.גם זמן האפייה היה די ממושך כי בהתחלה כשהגיעו לצבע הנכון המרקם לא היה מספיק פריך אז החזרתי אותם לתנור לייבוש נוסף.התוצאה הסופית נהדרת.תודה :lol:
רותי,אופים כל אחד וקצב התנור שלו
תהנו מהכעכים
היי פירגה רציתי לדעת איך אפשר לעשות את העוגיות האלה כך שהבצק ייצא קצת קשה?
לא יודעת.יש אולי עוד סוגי עוגיות.
בוקר טוב,
אפשר לקבל את כמות או משקל החמאה שצריך לשים? וכמה כוסות קמח יש בקילו.ורציתי גם לדעת אים 2 כפיות אבקת אפייה מספיקות.
תודה רבה מחכה לשמוע ולעשות אותם בהקדם.
יום טוב
לכמות הגדולה שרשומה במתכון צריך 400 גרם מרגרינה.
קילו קמח=5 כוסות אבל אני לשה עם הקמח ומוסיפה תוך כדי לישה. לא שמים את כל הקמח בבת אחת.
2 כפיות גדושות אבקת אפיה.
בהצלחה.
העוגיות ניראות אחלה, בהחלט אני אכין כי אני מתה על העוגיות האלה!
תמיד אני מחפשת משהו נילווה לקפה.
כף מלח, זה לא הרבה מידי?
רחלי.ג. :lol:
לאור שהכינו ולא התלוננו,אז זה כנראה בסדר.
רק היום נכנסתי למתכון הזה כחלק מההכנות ליום כיפור.
אני ארצה להכין שליש או חצי מכמות הכעכים. האם באותו אופן אני צריכה להפחית מכמות החומרים או שיש חישוב אחר.
אודה לתשובתך וגמר חתימה טובה.
נראה לי הגיוני,גם תרגישי את הבצק שיהיה נוח לקרוץ כדורים ולהכין את הכעכים
גמר חתימה טובה ותהנו
פצצה!!!
ככה בדיוק אני אוהבת אותם. פריכים ולא קשים מידי. מתכון מנצח ושווה את העבודה.
ועכשיו לשאלה המתבקשת
את יודעת איך הם בהקפאה? (אם אני לא אקפיא חלק, הם יעלמו תוך יום. זו הדרך היחידה לשמור עליהם)
אשמח לתגובתך
את אלופה!
ככה בדיוק אני אוהבת אותם לא רכים ולא קשים מידי.
מתכון מעולה ושווה את העבודה.
עכשיו לשאלה
את יודעת איך הם בהקפאה? (אם אני לא אקפיא הם פשוט יתחסלו)
אשמח לתגובתך
הדס,אפשר להקפיא ואפשר לשמור בקופסת פח שמורה באיזה פינה בבית….רק לא לשכוח ממנה. ;)
תהנו
היי פירגה שנה טובה וגמר חתימה רציתי לשאול רוצה להכין את העוגיות חצי כמות אבל מיכוון שאין הרבה אצלי אוכלים עוגיות ובשביל הניסיון הראשון לעוגיות מה הכמות של השמן שרשום 1/4 או אפשר לוותר על זה
חגית כשמכינים 1/2 כמות, מכינים חצי כמות מהמצרכים שרשומים, ולא מוותרים על שום מצרך.
בהצלחה.
האם אפשר להמיר לשמן?? אני לא רוצה חלבי וגם לא צורכת מרגרינה…
נטע,תכיני את אלה:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/ביגלה-שמרים-קל-הכנה
הם טעימים ומיוחדים מאד.
יום טוב
האם אפשר ללוש בידיים? אם כן כמה זמן? אין לי מעבד מזון
הי אורנה
ללוש עד שיתקבל בצק נוח להכנה.
הי שי, אם תכינו רק 70 יחידות ולא 150 הרי החמאה תרד ל200 גרם…….. אפשר חמאה במקום מרגרינה.
400 גרם מרגרינה?, זה הרבה ומוגזם. איך אפשר לפרסם מתכון עם כמות רעל רבה.