העזתי ושילבתי פרפרי אטריות קטנטנים בפשטידת הקישואים
תראו בתמונה איך השתלבו השתיים והטעם יישקו שפתיים.
המצרכים וההכנה:
1/2 1 כוסות פרפרי אטריות מהסוג הקטנטן,לפני בישול. אפשר גם סוג אחר.
לבשל בהרבה מים רותחים עד שכמעט רכות. לסנן.
לשים בקערה:
את פרפרי האטריות אחרי סינון
בצל גדול וקצוץ מטוגן בחלק מהשמן
1/2 כוס קמח תופח מכל סוג
רבע כוס שמן קנולה
4 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב ביחד.
להוסיף 7-8 קישואים גדולים קלופים ומגוררים על מגררת גסה. (יש לסחוט היטב מעודף הנוזלים)
לתבל במלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט.
בוחשים ויוצקים לתבנית פיירקס משומנת שמפזרים עליה כף פירורי לחם.
לפני שמכניסים לתנור זורים מעל לפשטידה– 3 כפות פירורי לחם שומשום וגרעיני חמניה —אפשר לקשט גם בפפריקה
אופים בחום 175 כ -50 דקות.
"טיפים"
1. אם אתם שואלים לגבי החלפת פרפרי האטריות,הרי שכל אטריה מסוג מיני קטנטן תתאים לפשטידה.
2. לסחוט את הקישואים היטב וכדאי בתוך מגבת לספיגה יסודית של כל הנוזלים.
תהנו
פירגה היקרה
מה גודל תבנית המומלץ?
האם ניתן לעשות את הפשטידה בתבנית טפלון מתפרקת?
בכמה כוסות מים יש לבשל את האיטריות?
האם הסחיטה תהיה יעילה אם אסחט את הקישואים במגבת נייר מטבח?
אלונה ערב טוב
תבשלי ב-6 כוסות ואם יחסר תוסיפי מים רותחים (צריך הרבה מים)אחר כך מסננים.
אם הקישואים סחוטים את יכולה בתבנית מתפרקת.
תסחטי איך שאת רוצה העיקר שלא יהיו נוזלים.
בהצלחה
שיניתי קצת: השתמשתי ב-4 קישואים, 3 גזרים מבושלים חתוכים ו-2 תפו"א מבושלים בקוביות קטנות.
וגם באטריות שטוחות בינוניות. יצא פשוט מעדן :P פשוט וטעים מאד :lol: :oops:
יעלי הי
תודה על התגובה הנהדרת והטעימה
שלום האם ניתן להתשמש באטריות דקות או שזה לא מתאים כאן.
נראה טוב, מקווה להספיק להכין לשבת. ;)
כל סוג של אטריות מתאים אם הם ארוכות או שמנות,פשוט לקצוץ אותם קטן.
בהצלחה ותהנו מהפשטידה המעולה.
פירגה שלום
האם רבע כוס שמן זה גם לטיגון של הבצל או זה בנוסף?
רונית,זה גם לטיגון.
בהצלחה והנאה.