במחברת של אמא יש לפעמים אוצרות
הנה אוצר של עוגיות חמאה לבנות הכי נימוחות שיכולות להיות.נמסות בפה.
הכמות גדולה ואין טעם להכין פחות. נחטפות ומיד מתגעגעים ומכינים עוד.
המצרכים בקערה ואופן ההכנה:
3/4 קילו קמח – להתחיל ללוש רק עם 3 כוסות ולהוסיף תוך כדי לישה
2 ביצים
2 חבילות מרגרינה במקור או חמאה = 400 גרם
כוס אבקת סוכר
תמצית או סוכר וניל לטעם
שקית אבקת אפיה
ללוש את כל המצרכים כולל אבקת הסוכר לבצק מאד נעים.
אפשרות כמו במקור לקרוץ עיגולים ומכל עיגול להכין סהרון (חצי ירח)
לאפות על ניר אפיה בחום 175 כ-15 דקות . העוגיות נשארות לבנות ורק התחתית זהובה.
מיד אחרי האפיה כשהעוגיות חמות מכינים קערית מלאה באבקת סוכר נוספת ומגלגלים בתוכה את העוגיות.
"טיפים"
1. טעים במיוחד מנסיון להכין כדורים בגודל אגוז .
2. ניתן לרדד לא כל כך דק ולקרוץ שלל צורות.
3. מי שרוצה להכין סנדוויץ' ימלא כל 2 עוגיות בממרח כמו:ריבה,נוטלה,ממרח נוגט וכו'….
תהנו
"משוגעת" על העוגיות האלו ועל הכנתן.
ממכרות ממש. מכינה אותן לעיתים קרובות מאוד.
תודה פירגה
אני רואה את עצמי כאילו המתכון הזה הומצא בשבילי…
בז בעיר
מי שמנסה פעם אחת לא יוכל להתנתק מהן. ממש מופלאות.
תודה מכל הלב בז
בוקר טוב
אני מחפשת מתכון להכין עם הבת שלי עוגיות מצורות
האם מתאים? אם לא יש לך מתכון מתאים?
שאלה נוספת ניתן ללוש את הבצק בקיצינאד
תודה
ויום טוב
ג'וד יקרה
מתוך האתר:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/עוגיות-ילדים-אביב-שחר
כל בצק תלושי בקיצ'ינאד
בהצלחה ויום טוב
פירגה המקסימה , האם החמאה צריכה להיות בטמפרטורת החדר ?
אורטל תודה וכן.
יצא ממש ממש מעולה , תודה רבה
אורטל,לבריאות ותהנו מהעוגיות הטעימות
האמנם רק כוס אבקת סוכר על 3/4 קג קמח ??
הי פנינה, יש כוס אחת בבצק. אחרי האפיה מיד מגלגלים את העוגיות באבקת סוכר נוספת כך שיוצא ממש מתוק.
בהצלחה והנאה