האמת שכל יוגורט מתאים להכנת לאבנה כך שאם נשארים לכם מספר מיכלי יוגורט מיותמים
תכינו לבנה .
יש לקחת בחשבון שהכמות אחרי ניקוז מצטמצמת ולכן הכמות המינימלית להכנה היא ליטר יוגורט לפחות. תוסיפו מיכל גבינה לבנה או שמנת חמוצה וזה רק ישבח ויעדן את הטעם.
יוצקים לשקית בד:
6 מיכלי יוגורט עיזים במשקל כולל של עד 2 ליטר
מיכל או שניים שמנת חמוצה (אפשר גם גבינה לבנה)
קורט או שניים מלח .
מערבבים.
(לי יש ציפה של כרית קטנה–שמיועדת להכנת לאבנה)
תולים מעל כיור או מניחים את השקית במסננת גדולה שמונחת על סיר לניקוז הנוזלים
לא לשכוח לשפוך מידי פעם את המים שנאגרים בתוך הסיר.
6 מיכלי יוגורט עיזים במשקל כולל של עד 2 ליטר
מיכל או שניים שמנת חמוצה (אפשר גם גבינה לבנה)
קורט או שניים מלח .
מערבבים.
(לי יש ציפה של כרית קטנה–שמיועדת להכנת לאבנה)
תולים מעל כיור או מניחים את השקית במסננת גדולה שמונחת על סיר לניקוז הנוזלים
לא לשכוח לשפוך מידי פעם את המים שנאגרים בתוך הסיר.
אחרי כ-12 שעות יש לבנה משגעת
לכדורים בצנצנת עם שמן זית–יש לנקז נוזלים לפחות 20 שעות.
יש לכסות את הכדורים בנדיבות בשמן הזית.
סידור הלאבנה בצנצנת שבתמונה:
קולים פרוסות של פלפלים צבעוניים . מקלפים ומזלפים מעט שמן זית.
משהים כשעה.
מסדרים את הלאבנה לסירוגין בשכבות עם פרוסות הפלפלים הקלויים הצבעוניים.
"טיפים"
1. מגישים או בלאפה עם פיתות ערביות דקיקות כמו ניר או בצלחת מעוטר בשמן זית,נענע.
2. הלאבנה נשמרת במקרר עד שבוע ומשתבחת ככל שהימים חולפים.
3. תקלו על האש חציל שלם ותחצו לשניים. תציפו אותו בשכבה של לבנה תקשטו בעגבניות,צנוניות,פטרוזיליה ונענע.
4. סלט ירקות ישראלי בשילוב כל הירקות שלנו מעוטר בכדורי לבנה קטנטנים יעשה לכם את ההבדל. תוספת קרקרים.
תהנו
תהנו
פתרון מעולה להכנת לאבנה וכד' בלי לכבס בדים: לקחת נייר מגבת מהסוגים הטובים ביותר, לשים בקערה לסינון פסטה עם הקערה התחתונה לאגירת הנוזלים מתחת ולתת לזה להתנקז. יוצא מעולה ואח"כ אפשר לזרוק את נייר המגבת לפח…
תודה רבה על הטיפ המדליק
האם אפשר להשתמש גם בחתיכת מפת "אלבד" (דמויית בד) ?
תודה.
כל בד שמחלחל מתאים.