9a550b18 06ac 4998 8d2f b8026f65f8bf 1 640x410 - ירקות מוקרמים בשמנת וגבינות

ירקות מוקרמים בשמנת וגבינות

 

9a550b18 06ac 4998 8d2f b8026f65f8bf 2 - ירקות מוקרמים בשמנת וגבינות
מתכון ישן וטעים מאד שאהוב על כולם . ההכנה די זהה והשינויים הקטנים הם שעושים את ההבדלים.
ניתן להכין רק מתפוחי אדמה כשההכנה אותה הכנה.
ירקות לבחירה:
כרובית,בטטות, תפוחי אדמה, גזר,פטריות, תירס .

המצרכים וההכנה:
תחילה מבשלים ומרככים את הירקות על קליפתם ריכוך פריך ולא דייסתי שישמרו על צורתם המקורית.
אפשר לרכך בסיר אחד גדול את כל הירקות ולהוציא לפי סדר הריכוך.
קודם הבטטות,אחר כך הכרובית ובסוף את תפוחי האדמה והגזר.
מקררים את הירקות. מקלפים.
בתבנית פאי עמוקה ומשומנת מספר 26 לפזר 2 כפות פירורי לחם.
להניח את כל פרחי הכרובית חתוכים קטן ובינוני.מעל את פרוסות הבטטה ותפוחי אדמה.
בין הירקות לפזר 100 גרם גבינה צהובה מגוררת שתיכנס גם פנימה לתוך התבנית ולא רק למעלה.
במחבת עמוקה לטגן 2 בצלים חצויים ופרוסים ולהזהיבם ב-50 גרם חמאה או שמן.
להוסיף כ- 2 כוסות פטריות טריות חתוכות ולהזהיב ביחד.
להוסיף 2 מיכלי שמנת מתוקה ולתבל במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט
להוסיף כפית אבקת מרק פטריות ולבחוש. לתקן טעמים.
מיד כשמתחיל לבעבע להוסיף עוד חופן גבינה מגוררת ,לערבב ולהוריד מהלהבה. לצקת באופן שווה על הירקות.
לגרר עוד גבינה צהובה מעל.
לאפות בחום 175 עד הזהבה הקרמה (את השלב של הקרמה הזהבה אפשר לאפות ממש לפני הארוחה כשהתנור מחומם מראש) עד אז אפשר לשמור מכוסה בניילונית במקרר.

"טיפים"
1. כדאי להכין בתבנית ש ק ו פ ה פיירקס עמוקה ועגולה מספר 26 ואז רואים את הירקות והשכבות מבעד לתבנית וממש

סופרים את הדקות לטעימה.
2. כמות נדיבה של גבינה צהובה שתוסיפו בשלבי ההכנה תשפר ותשדרג את המאפה.
3. אפשר לחמם את התבנית כשהיא עטופה בניר כסף בלי שכבת הגבינה העליונה. אחרי החימום לפזר את הגבינה
להזהיב ולהקרים ללא ניר הכסף ומיד בתום ההקרמה להגיש.
תהנו

2 תגובות על “ירקות מוקרמים בשמנת וגבינות

    • לימור הי
      אני תמיד אעדיף את השמנה אבל מה שיש לך בבית. גם רזה יתאים.
      smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *