מתכון ישן וטעים מאד שאהוב על כולם . ההכנה די זהה והשינויים הקטנים הם שעושים את ההבדלים.
ניתן להכין רק מתפוחי אדמה כשההכנה אותה הכנה.
ירקות לבחירה:
כרובית,בטטות, תפוחי אדמה, גזר,פטריות, תירס .
המצרכים וההכנה:
תחילה מבשלים ומרככים את הירקות על קליפתם ריכוך פריך ולא דייסתי שישמרו על צורתם המקורית.
אפשר לרכך בסיר אחד גדול את כל הירקות ולהוציא לפי סדר הריכוך.
קודם הבטטות,אחר כך הכרובית ובסוף את תפוחי האדמה והגזר.
מקררים את הירקות. מקלפים.
בתבנית פאי עמוקה ומשומנת מספר 26 לפזר 2 כפות פירורי לחם.
להניח את כל פרחי הכרובית חתוכים קטן ובינוני.מעל את פרוסות הבטטה ותפוחי אדמה.
בין הירקות לפזר 100 גרם גבינה צהובה מגוררת שתיכנס גם פנימה לתוך התבנית ולא רק למעלה.
במחבת עמוקה לטגן 2 בצלים חצויים ופרוסים ולהזהיבם ב-50 גרם חמאה או שמן.
להוסיף כ- 2 כוסות פטריות טריות חתוכות ולהזהיב ביחד.
להוסיף 2 מיכלי שמנת מתוקה ולתבל במלח,פלפל שחור ואגוז מוסקט
להוסיף כפית אבקת מרק פטריות ולבחוש. לתקן טעמים.
מיד כשמתחיל לבעבע להוסיף עוד חופן גבינה מגוררת ,לערבב ולהוריד מהלהבה. לצקת באופן שווה על הירקות.
לגרר עוד גבינה צהובה מעל.
לאפות בחום 175 עד הזהבה הקרמה (את השלב של הקרמה הזהבה אפשר לאפות ממש לפני הארוחה כשהתנור מחומם מראש) עד אז אפשר לשמור מכוסה בניילונית במקרר.
"טיפים"
1. כדאי להכין בתבנית ש ק ו פ ה פיירקס עמוקה ועגולה מספר 26 ואז רואים את הירקות והשכבות מבעד לתבנית וממש
שלום פירגה. באיזו שמנת מתוקה את משתמשת?
לימור הי
אני תמיד אעדיף את השמנה אבל מה שיש לך בבית. גם רזה יתאים.