החצילים האלה שוברים את כל הכללים.לדעתי אחד הירקות הכבושים הכי הכי טעימים.
אני לא צריכה כלום ליד.פשוט עם סכין ומזלג פורסת ומתמכרת לאט לאט.
אבא של בעלי היה מכין אותם עם המון המון המון שום.
מצרכים והכנה:
קילו חצילונים טריים בעונה נקיים ושטופים
לא מקלפים וגם לא קוטמים את ה"עוקץ"
חורצים חריץ בבטן החצילים
ממלאים סיר גדול מים עם כף מלח מכניסים את החצילים למים רותחים ומבשלים 10 דקות.
החציל לא רך מדי ושומר על צורתו השלמה והאסטטית
קילו חצילונים טריים בעונה נקיים ושטופים
לא מקלפים וגם לא קוטמים את ה"עוקץ"
חורצים חריץ בבטן החצילים
ממלאים סיר גדול מים עם כף מלח מכניסים את החצילים למים רותחים ומבשלים 10 דקות.
החציל לא רך מדי ושומר על צורתו השלמה והאסטטית
אפשר לבדוק על ידי לחיצה עדינה על אחד החצילים שהוא התרכך ומעט התכווץ.
מ ס נ נ י ם ונותנים לנוזלים להתנקז כמה דקות.
מ ס נ נ י ם ונותנים לנוזלים להתנקז כמה דקות.
המצרכים בקערה למלית:
2 ראשי שום קצוצים
פלפל חריף כתוש
כפית פפריקה אדומה מתוקה וגם קצת חריפה או מעט פלפלצ'ומה
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
3 עלי נענע קצוצים ,– כף אחת
2 ראשי שום קצוצים
פלפל חריף כתוש
כפית פפריקה אדומה מתוקה וגם קצת חריפה או מעט פלפלצ'ומה
כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
3 עלי נענע קצוצים ,– כף אחת
3 עלי פטרוזיליה קצוצים –כף או שתיים
עלה אחד סלרי קצוץ דק –כף אחת
מערבבים ביחד.
ממלאים בכפית את בטן החצילון
מסדרים בצנצנות את החצילונים ומפזרים עוד שיני שום שלמים לפי הטעם.
עלה אחד סלרי קצוץ דק –כף אחת
מערבבים ביחד.
ממלאים בכפית את בטן החצילון
מסדרים בצנצנות את החצילונים ומפזרים עוד שיני שום שלמים לפי הטעם.
יוצקים מרינדה קרה:
6 כוסות מים
6 כפיות מלח
2 כוסות חומץ רגיל
טועמים להגיע לטעם חמוץ מלוח פיקנטי . משפרים טעם.
יוצקים לצנצנות. משאירים יומיים על השיש במטבח.
מוכן לאכילה כבר אחרי כיומיים שלושה.
אחרי יומיים רצוי לשמור במקרר.
6 כוסות מים
6 כפיות מלח
2 כוסות חומץ רגיל
טועמים להגיע לטעם חמוץ מלוח פיקנטי . משפרים טעם.
יוצקים לצנצנות. משאירים יומיים על השיש במטבח.
מוכן לאכילה כבר אחרי כיומיים שלושה.
אחרי יומיים רצוי לשמור במקרר.
תהנו
היי פירגה,
רציתי להכין את החצילונים, אבל אין לי נענע רק פטרוזיליה… עירית גם מתאימה פה?
ציפי היייייייייי
תמיד אפשר להוסיף את הנענע אחר כך
לבריאות ותהנו
ניתן להכין מילוי של חצי שן שום נענע וחצי פלפל חריף קטן טעים בטעם של עוד בתיאבון : :idea: :
בתיאבון תמי נקרא טעים מאד.
תודה :lol:
הזכרת לי המון מתכונים של סבתא שלי….
תודה…
לירז מקסימה
אני מקווה שאת גם מכינה חלק ומשחזרת את הטעמים.
שמחתי לקרוא שיש פה מתכונים מבית סבתא שלך.מרגש.
פירגה בוקר טוב,
כמה שחיפשתי מתכון כזה ולא מצאתי. עכשיו, לאחר שהכנתי ע"פ הזכרון, אני מוצאת את המתכון שלך.
בכל אופן, הכנתי באופן דומה אך הוספתי תערבות תבלינים – בהרת של חמוצים, אך גולת הכותרת
הוספתי לתערובת הירוקים אגוזים קצוצים גס… איזה תענוג… תנסי
נאוה הי חמודה
נקרא משגע.
אם אני אמצא חצילונים אני אכין ואוסיף את התוספות שרשמת.יאמי.
תודה
פירגה כמה אני מאושרת שיש לי אותך :lol: :lol: :lol:
את מחזירה אותי לילדות ממש לבית הוריי :lol: :lol:
כמה מתגעגעת לחצילים של אמא שהפתיעה את אבא החלבי המפונק :lol:
עכשיו גם אני יכולה להכין חצילים חמוצים כמו של אמא :lol: :lol:
ולהזמין את אבא להנות שוב :lol:
תודה מאמי קבלי חיבוק ענק
שבת כיפית לך ולבני מישפחתך
תפנקי את כל אוהבייך,נהדר. שבת שלום
תהיתי האם בתחילה מבשלים במים למשך 10 דקות? :? :?
האם בתחילה צריך לבשל במים 10 דקות. כי לא צוין{התברכתי בכשרון אכילה ופחות בהכנת האוכל} :?
יניב,למלא סיר במים ולבשל 10 דקות.
תודה לך.
היי
קיבלתי חצילונים ומאוד שמחתי לראות שגם להם יש לך פתרון.
אלא מה? מה פרוש 3 עלים האם הכוונה לשלוש גבעולים והאם אפשר לשים כמות יותר משמעותי של עשבי התיבול?
אני מודה לך מראש על תשובתך ועל כל המתכונים הנפלאים שלך.
לאה
עלי תיבול לפי טעם אישי.
תודה לאה.
היי. לבשל 10 דקות האם הכוונה להביא את המים לרתיחה ואז להכניס את החצילים ל 10 דקות? הנושא לא ברור
להכניס למים רותחים ולהמשיך לבשל עוד כ-10 דקות.
איכן להניח את הצנצנות במהלך תהליך ההחמצה? האם במקום מוצל או מואר?
הי אילן, אני משתמשת בחומץ רגיל. יומיים על השיש ואחר כך במקרר. תהנו.
היי פירגה. הכנתי על פי המתכון ויצא מדהים. מה ניתן לעשות עם התחמיץ לאחר שהחצילים חוסלו. הוא מלא בשאריות המילוי של החצילים וחבל לי להשליך לפח. יש לך רעיון?
תודה
הי אילן, תכניס למי התחמיץ ירקות כמו: חתיכות כרובית(תחילה לשפוך עליה מים רותחים), כרוב פרוס, גמבות צבעים רצועות, גזר טרי פרוס, מלפפון ירוק פרוס, שומר. טעים באותו יום.
תהנו
תודה.
ממש מפורט ומבואר נשאר לי מים של מלפפון כבוש במלח האם אפשר לשלב אותם, במקום חומץ לדוגמא. או שזה לא קשור?
תודה רבה
דבורי הי,
אני לא מכירה את השיטה הזו של להוסיף מים ממלפפונים. אפשר לנסות.
שבוע טוב
היי. למה את מתכוונת כשאת כותבת לקצוץ 1 עלה סלרי. 3 עלי נענע ו 3 עלי פטרוזיליה? האם הכוונה לעלים או לגבעולים? האם בסלרי להשתמש גם בגבעול או רק בעלים?
הי אילן אפשר להשתמש בהכל. שאלת טעם אישי.
תכינו ותהנו