אורז ובמיה למדתי לאכול אצל חמותי. לאחרונה, בא לי לשדרג ולגוון את האורז בבמיה ולקצר הליכים.
שמתי הכל בתבנית ,תיבלתי פלפלתי ולשמחת כולנו יצאה מעין פשטידה נהדרת וטעימה.
המצרכים בתבנית בינונית חד פעמית ע מ ו ק ה :
2 כוסות אורז י ב ש
600 גרם במיה מוכנה סנפרוסט קפואה –לא להפשיר
4 כוסות מים רותחים
6 כפות שמן קנולה
בצל פרוס דק
6 עגבניות שרי חצויות
2 כפות רסק עגבניות
כף רוטב צ'ילי מתוק
מעט פלפל שחור,כף וחצי פפריקה מתוקה,כף מרק עוף לטעם ומלח לתוספת
כף תבלון פטרוזיליה יבשה
אופן ההכנה:
לערבב הכל ביחד
לטעום ולשפר טעמים
לעטוף את התבנית הי ט ב בניר כסף
לחורר עם קיסם 6 חורים לאורך התבנית
לאפות בחום 170 כ-30 דקות
לבדוק שהאורז והבמיה מוכנים
במידה והאורז עדיין קשה לכסות ולהמשיך לאפות.
אפשר להוסיף טיפונת מים מהצד
להגיש מיד ולהנות. המאפה בלי רוטב.
לערבב הכל ביחד
לטעום ולשפר טעמים
לעטוף את התבנית הי ט ב בניר כסף
לחורר עם קיסם 6 חורים לאורך התבנית
לאפות בחום 170 כ-30 דקות
לבדוק שהאורז והבמיה מוכנים
במידה והאורז עדיין קשה לכסות ולהמשיך לאפות.
אפשר להוסיף טיפונת מים מהצד
להגיש מיד ולהנות. המאפה בלי רוטב.
"טיפ"
1.להגיש עם כדורי בשר מבושלים ברוטב אדום או אחר– משתלב נפלא.
1.להגיש עם כדורי בשר מבושלים ברוטב אדום או אחר– משתלב נפלא.
תהנו
פירגה נישמתי אוח כמה אני אוהבת במיה לא משנה באיזו צורה היא מבושלת :lol: :lol: :lol:
אמא שלי ערקית מכינה כל יום שישי [בעונה] במיה עם אורז לבן ובשר בקר יאמיייייייי :lol: :lol: :lol:
סוף שבוע נעים
לאה יקרה
גם הבמיה מצויינת
תהנו