בדרך כלל אני מסתכלת על המרכיבים מעיפה מבט בתבלינים משדכת ורוקחת
כדי שיהיה נעים לעין וערב לבטן.
המצרכים בקערה:
1/2 קילו בשר טחון מעורב
פלפל שחור
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 ביצה
1/2 כוס אורז יבש
בצל מגורר
תפוח אדמה מגורר
כפית קטשופ
כפית דבש
מלח לטעם
2 כפות פירורי לחם
לשים ומכינים קציצות
מטגנים בשמן נמוך עד כדי השחמה קלה-טיגון מהיר מוציאים על ניר מגבת
מניחים את הקציצות בתבנית הגשה או בתבנית חד פעמית בינונית שמתאימה לאפיה.
רוטב:
מטגנים 3 בצלים קצוצים פרוסים
מוסיפים
4 עגבניות קלופות קצוצות דק
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
כפית דבש
1/2 1 כוסות מים רותחים מערבבים
מוסיפים 250 גרם פטריות חצויות
2 חופנים חמוציות
מערבבים
מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה ויוצקים על הקציצות בתבנית
אופים 30 דקות לא מכוסה
מעדן עסיסי וטעים מאד
תהנו
1/2 קילו בשר טחון מעורב
פלפל שחור
1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 ביצה
1/2 כוס אורז יבש
בצל מגורר
תפוח אדמה מגורר
כפית קטשופ
כפית דבש
מלח לטעם
2 כפות פירורי לחם
לשים ומכינים קציצות
מטגנים בשמן נמוך עד כדי השחמה קלה-טיגון מהיר מוציאים על ניר מגבת
מניחים את הקציצות בתבנית הגשה או בתבנית חד פעמית בינונית שמתאימה לאפיה.
רוטב:
מטגנים 3 בצלים קצוצים פרוסים
מוסיפים
4 עגבניות קלופות קצוצות דק
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
כפית דבש
1/2 1 כוסות מים רותחים מערבבים
מוסיפים 250 גרם פטריות חצויות
2 חופנים חמוציות
מערבבים
מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה ויוצקים על הקציצות בתבנית
אופים 30 דקות לא מכוסה
מעדן עסיסי וטעים מאד
תהנו
פירגה את כאן? :twisted: :twisted: :twisted:
אני באמצע ההכנה
אפשר להוסיף טחינה לקציצות? התמכרתי לזה מאז שהתחלתי להוסיף טחינה ירוקה חריפה זה נעשה יותר ויותר טעים
ברבורית
טחינה משבחת גם לדעתי.
לכי על זה.
נשמתי לרווחה :lol:
לא ענית אז שמתי מתוך זה שאני מכורה לזה
הריח בבית נפלא !!!
:lol: ;) ידעתי שתוסיפי טחינה.
בהצלחה ותהנו.ספרי לי אחרי……
אבל במחשבה שניה,אולי הטחינה הביאה את ההתפוררות שלהם. נראה לי תוותרי להבא…
יצא טעים טעים
רק התפספס לי בנקדה אחת את הקציצות שמתי בסיר ולא בתבנית (הממעות היא שהקציצות היו בשתי שכבות)
הכנסתי לתנור לזמן סגירה אוטומטי
כשחזרנו אחרי שעות כנראה מהחום שנשאר בתנור התאדו הנוזלים
והקציצות העליונות נדבקו לתחתונות
את הקציצות העליונות הצלחתי להוציא בצורת הקציצות המקוריות
אבל התחתונות התפרקו לגמרי מה שחייב אותי להגיש את זה כמו בשר טחון מבושל
מכיוון שכאן אוהבים את ה-צ'ילי קון קרנה שלך הם היו בטוחים שככה נראה המתכון ;)
וזה היה כל כך טעים שמה זה חשוב איך הסיפור הזה אמור היה להראות \בבטן הכל מתערבב
שבת טעימה טעימה לך
(אגב, קניתי שועית שחורה למתכון של האורז שנתת לא מזמן
ומכיוון שהשרתי את כל ה- 500 גרם והכנסתי למקרר אני מצפה ;) לעוד מתכונים עם שעועית שחורה – אגב, יש לה טעם כמו שעועית רגילה? עוד לא הכנתי את המתכון….
ברבורה יקרה,תודה על הפירוט הטעים ואפילו שקצת התפקשש. טעים זה חשוב.
שעועית שחורה לטעמי לפחות יותר עדינה ופחות מורגש טעם של "שעועית" היא עדינה מאד.
אגב, שמרי בפריזר ולא במקרר. שימי במספר שקיות קטנות.בפריזר היא תישמר גם מספר חודשים.
שבת שלום לכולכם וגם חיבוק
ושכחתי עוד משהו לטובת אלה שיכינו
לא השתמשתי בעגבניות טריות (אף אחד לא אוהב אותן בבישול אלא בקופסה בינונית של עגבניות מגורדות בשימורים והוספתי עוד קצת מים….
ברבורה שוב תודה על שאת משתפת אותנו בכל הדברים ה"קטנים-גדולים" .הכל נשאר בתגובות וכמובן שכולם קוראים ומתעניינים במה שכותבים אלה שכבר הכינו.
שבת שלום עם חיבוק