מילת סיכום על העוגה הזו..מ ה מ מ ת
קערה שקופה ויפה בקוטר 26 ס"מ
מצרכים לבסיס:
חבילת בישקוטים כפולה טבולים בקפה שחור חזק /אספרסו+מעט רום או ליקר קפה/קקאו
מצרכים למילוי:
500 גרם גבינה מסקרפונה
מיכל שמנת חמוצה שמנה של פעם
חבילת בישקוטים כפולה טבולים בקפה שחור חזק /אספרסו+מעט רום או ליקר קפה/קקאו
מצרכים למילוי:
500 גרם גבינה מסקרפונה
מיכל שמנת חמוצה שמנה של פעם
3/4 כוס סוכר
2 שמנת מתוקה 38 אחוז
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
2 שמנת מתוקה 38 אחוז
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
אפשרויות לציפוי רק עם ההגשה:
לפזר קקאו או לגרר גס עם קולף הירקות שוקולד מריר
אופן הכנה בקערת המיקסר:
שמים את תכולת השמנות המתוקות
3 כפות אבקת סוכר
2 שקיות אינסטנט פודינג
1/2 כוס חלב
להקציף ביחד
בקערה אחרת לערבב היטב עד להמסת הסוכר:
500 גרם גבינה מסקרפונה
שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר
לאחד את 2 התערובות בתנועות קיפול.
לשטח בישקוטים טבולים בקפה (לשבור את הבישקוטים בהתאם לצורת הקערה) (טבילה קצרה מ-2 הצדדים שלא יתפרקו)
מעליהם חצי מכמות הגבינה
להניח מעל לגבינה עוד שכבת בישקוטים טבולים בקפה
מעל את יתר הגבינה
בהגשה, לפזר קקאו או שוקולד מגורר דק
"טיפ": לשמור בקירור
1. לשידרוג יש לצקת בין השכבות ממרח פירות יער (מוכן של השף הלבן) או חצאי תותים מסוכרים
או לגרר שוקולד מקופלת מריר או לבן
תהנו
או לגרר שוקולד מקופלת מריר או לבן
תהנו
פירגה יקרה אפשר גבינה אחרת רצוה להכין לשישי בערב. יש לך רעיון למשהו חלבי לראשון לסעודת פורים.אני מכינה פלוב עם בשר .וסלטים יש לך רעיון לפרווה :lol: :lol: :lol:
בולגריה תעשי עם גבינה סימפוניה או סקי חצי שמנה חצי רזה.
פירגה ,אני לא יכולה לפזר את הקקאו כמה שעות לפני ההגשה ?
את יכולה
פירגה יקירתי , איזה אתר טעים יאמי יאמי, את העוגה יש אפשרות להכין ללא סוכר?? ובלי שירגישו בטעם?? או תחליף סוכר, אם כן אשמח עם תעזרי לי….
(אנחנו מוזמנים לשבועות לחמותי והיא חולת סכרת..) אשמח לתגובה שלך,
שוקו בת.
הי שוקו
הכנתי קטגוריה בלי סוכר.את מוזמנת להתרשם
בקר טוב
איזה סוג גבינה זו המסקרפונה
והאם יש אותה גם בשם אחר אצל שאר חברות הגבינה?תודה
זו גבינה לבנה קשה שמיועדת לעוגה.
יש את הסימפוניה והנפוליאון . אבל הן רק תחליף למקור.
עוגה מעולה שאפו
לבריאות.תודה
היי פירגה –
שאלה לגבי המתכון והצעת ייעול לאתר –
אני רוצה לעשות את הטירמיסו וחשבתי להכין בעצמי את הבישקוטים. יש לך מתכון לבישקוטים ?
ולגבי האתר – מכיוון שיש המון מתכונים, אחת הדרכים שלי לסינון (כי לא נראה לי שאצליח לעשות את כולם בגלגול הזה) היא לבחור מתכונים עם הרבה תגובות כי זה אומר שהרבה אנשים ניסו ואם התגובות חיוביות יש סיכוי גדול שיצליח גם לי. יש אפשרות להוסיף בצד את המתכונים עם מספר התגובות הגדול ביותר (כמו שיש את המתכונים עם הציונים הגבוהים ביותר) ?
תודה
שרון הי,אין לי עדיין מתכון לבישקוטים.
לצערי הרבה מתכונים שלי שהם בליגה א' עדיין נשארו ללא תגובות. התגובות לא תמיד רלוונטי.
הניקוד בכלל לא תופס כי רוב האנשים שמנקדים טועים ומנקדים לא נכון. גם הרבה כותבים בתגובות שהם מנקדים גבוה ויצא להם אחד.
חשבתי בכלל לוותר על הניקוד כי הוא ממש מטעה.
אז באמת,לא יודעת מה להגיד לך. זו בעיה.
בינתיים תכיני את אלה שיש עליהם הרבה תגובות,אבל בטוח שתפספסי בגלל זה מתכונים מעולים שאין עליהם תגובות.
לשיקולך
שאלו יהיו הבעיות שלנו בחיים…. תודה בכל אופן
:lol: מסכימה ;)
היי פירגה
עשיתי את העוגה. יצא מצויין.
הכנתי בישקוטים בעצמי (הרבה יותר טעים מקנוי), חצי מהמסקרפונה החלפתי בגבינת שמנת 5%, ואחד מהפודינג וניל היה עם פצפוצי שוקולד (בטעות) אבל זה יצר שילוב מעניין עם הגבינה.
בטעם זה יותר דומה לעוגת ביסקוויטים מאשר לטירמיסו, אבל מה זה משנה איך קוראים לזה העיקר שאי אפשר להפסיק ליישר את העוגה הזו.
התגובה הקודמת שלך עזרה לי בדיעבד עם בעיית סינון המתכונים. כתבת : "לצערי הרבה מתכונים שלי שהם בליגה א' עדיין נשארו ללא תגובות". אז החלטתי במקום לחפש את אלו עם מספר התגובות הרב, לחפש דווקא את אלה בלי התגובות, לעשות אותם ולהגיב עליהם. זה לא פייר שמתכונים ליגה א' יישארו ללא התייחסות :lol: …..תודה.
שרון הי חמודה
בבקשה, רשמי לי את המתכון של הבישקוטים . אשמח להכין ולהביא את המתכון לאתר שלי. ולך כמובן את הקרדיט.
ברור שיש עוד המון מתכונים ליגה א' שאין עליהם תגובות.רובם ישנים. אני לא דואגת,לאט לאט גם הם יתמלאו בתגובות נפלאות.
שימחת אותי במחמאות על העוגה. שימשיך להיות לנו טעים
לקחתי את המתכון מכאן (לקראת סוף הכתבה)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3906531,00.html
הבצק קל ומהיר להכנה, ויוצא מאוד יציב כך שלא היה צורך להשתמש בשק זילוף.
תודה שרון.
את מקסימה
שלום פירגה
בכל המרשמים שלי הטירמיסו רשום להוסיף את הקקאו סמוך להגשה,עד כמה זה משנה את טעם העוגה אם
מכינה ושמה ישר?
הקקאו צריך להיות יבש לכן שמים אותו לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא ?
אולי לזמן קצר.
האם ניתן להשתמש בסימפוניה בלבד במקום המסקרפונה?
מיקוש הי, אפשר.