מאפה פרווה כרובית ואפונה עם פתיתי תפוחי אדמה
כשעה לפני הארוחה אילתרתי את הפשטידה הזו ולבקשת בני הבית תאומץ בחום
ותגוון את מתכוני.
מצויינת וטעים מאד אלה הציונים שהפשטידה קיבלה.
כשעה לפני הארוחה אילתרתי את הפשטידה הזו ולבקשת בני הבית תאומץ בחום
ותגוון את מתכוני.
מצויינת וטעים מאד אלה הציונים שהפשטידה קיבלה.
אחרי כזו חוות דעת טעימה מיד צולם והועבר אליכם.
מצרכים והכנה:
כרובית גדולה מבושלת חתוכה חתיכות גדולות (כל פרח לחצות) את החלקים הקשים לשמור במקרר למרק ירקות.
2 כוסות אפונה ירוקה פריכה
2 כוסות פתיתי תפוחי אדמה
או:
3 תפוחי אדמה מקולפים מבושלים כמעט עד ריכוך –מגוררים על מגררת גסה
4 ביצים טרופות
3-4 כפות פטרוזיליה ושמיר טריים קצוצים לטעם
מי שאוהב אבקת מרק בצל או פטריות שיוסיף כף גדושה.
מלח ופלפל בהתאם לתוספת אבקת המרק.
5 כפות שמן
בצל קצוץ מטוגן בחלק מהשמן
לערבב.
במידה והבלילה דלילה יש להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם
לתת טעימה על קצה הזרת כדי לשפר תיבול.
לצקת לתבנית מספר 24 משומנת היטב
לקשט כיד הדמיון
לאפות בחום 175 כ-50 דקות
"טיפ" והמלצה
1. להכין טחינה ירוקה עם הרבה פטרוזיליה ולהגיש מעל לכל מנה כף גדושה.
תהנו
תהנו
נראה מצויין אני חייבת להודות שפשוט כייף להכנס לבלוג שלך ולגלות בכל פעם מחדש שנוספו לכאן שלל מתכונים נפלאים חלקם כבר אומצו בחום ע"י כל בני ביתי תודה רבה
פירגה סליחה על הבלבולי מוח שלי
מה אפשר לשים במקום פתיתי תפוח אדמה כי אני לא מצליחה להסיג בשום מקום
זהבה הי,
שימי תפוח אדמה גדול מגורר דק – סחוט
בהצלחה
מודה לך מעומק הלב
בס"ד
לפיגורש יקרתי
במקום כרובית אפשר משהו אחר?
תודה לתגובתך
ליאורה,יש מלא פשטידות באתר. הכנתי קטגוריה מיוחדת לכך.
לפרווה תשמיטי את הגבינות.
בריאות ואהבה.
היי פירגה מה זאת אומרת אפונה פריכה? האם אפשר להמיר את השמיר והפטרוזיליה בכוסברה?
דנה,
אפונה פריכה זה לא קפואה ולא קוועצ'ית שכיף לאכול אותה.
הירק ? מה שאתם אוהבים זה מה שתשימי.