קונפיטורה פומלה במרירות נהדרת.לפחות לטעמי.
מי שאוהב את המרירות הקלה יאהב את הקונפיטורה.
המצרכים וההכנה:
קילו פומלה
קילו סוכר
בסוף לפי הטעם מוסיפים מיץ לימון טרי
לקלף את הפומלה ולהשאיר את הלבן שבקליפה
לפלט את הפלחים להשאיר רק את בשרם (לזרוק את כל הלבן שמסביב)
לחתוך לקוביות
לשים בסיר הבישול חצי קילו סוכר ומעל את נתחי הפומלה
לכסות ביתר הסוכר ולהשאיר לכל הלילה (ללא בישול)
למחרת לבשל תוך השגחה.
להוריד את הקצף שמצטבר בסיר עד שאין בכלל קצף . לבחוש מדי פעם.
בישול כשעתיים.
לחתוך לקוביות
לשים בסיר הבישול חצי קילו סוכר ומעל את נתחי הפומלה
לכסות ביתר הסוכר ולהשאיר לכל הלילה (ללא בישול)
למחרת לבשל תוך השגחה.
להוריד את הקצף שמצטבר בסיר עד שאין בכלל קצף . לבחוש מדי פעם.
בישול כשעתיים.
שמים קצת מהריבה בצלחת ומחכים כמה דקות לראות אם מקבלים מירקם של ריבה דלילה. במשך הזמן הריבה מתקשה יותר.
שימו לב הריבה מעט מרירה.
במידה והריבה נשארת מאד דלילה,תרסקו את הפרי.
שימו לב הריבה מעט מרירה.
במידה והריבה נשארת מאד דלילה,תרסקו את הפרי.
אפשר להוסיף מעט מיץ לימון טרי לטעם.
תהנו
תהנו
פירגוש בא לי להכין את הריבה,אני אוהבת קצת מרירות בריבות
השבוע אלך לשוק ואקנה פומלות.
קניתי מהסופר וזרקתי,יצאו יבשות יבשות בלי טעם.
מדפיסה לי את המתכון.
אילניתי,מקווה שיצא לך טעים.בהצלחה
:twisted: :oops: :cry: :lol: ;)
מתאים לעשות את הקונפיטורה מאשכוליות
יש לי המון בבית.
לא הכנתי מאשכוליות,אבל שווה לנסות ולהכין על אותה מתכונת.
אשמח לעדכון
ואולי אפשר להכין כמוה גם מתפוזים
אני הולכת לנסות היום. קילפתי והשראתי במים כל הלילה . האם גם לכמות של פומלה אחת ענקית צריך קילו סוכר?
מרים,
קילו פרי שווה קילו סוכר .
תשקלי כמה פרי יש לך ותשימי באותה כמות סוכר.