שילבתי באווירה שונה וקצת אחרת מספר טעמים והכנתי חזה נחמד לבני ביתי.
המצרכים ל-4 מנות:
4 חתיכות חזה לא שמנות ולא דפוקות. שיהיו יפים וישרים .
2 כפיות סילאן
2 כפיות רוטב סויה
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב טריאקי
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל מוסיפים לפני ההגשה ואחרי טעימה
1/2 קופסה שזה 200 מ"ל חלב קוקוס (ואם קניתם בטעות מי קוקוס,אז גם בסדר)
100 גרם ערמונים מבושלים באריזת ואקום או מקופסה (ללא נוזלים)
אופן ההכנה:
משרים לשעה את החזות בביצה טרופה עם 2 שיני שום קצוצות (בלי תיבול)
מוציאים את החזות מהביצה ומטגנים במחבת עם טיפונת שמן מספר שניות בלבד מ-2 הצדדים שיקבלו גוון לבן ומיד שולפים לצלחת.
שמים במחבת:
את הסילאן,הסויה,הצ'ילי,טריאקי,מרק עוף,חלב קוקוס ואת הערמונים
מרתיחים בערבוב ומוסיפים מיד את החזות
זה השלב לטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
מבשלים 2 דקות לריכוך החזה ומגישים.
תהנו
פשוט מעולה. מומלץ להכין אורז לבן כבסיסי – ללקק את האצבעות
וואוו וואוו וואווו ושוב וואוו
ואני הולכת לספר מהתחלה
כשעברתי על האתר שלך נזכרתי שפעם קניתי חלב קוקוס למתכון הזה ולא הכנתי אותו בסוף, כי בעיקר פחדתי להתנסות בטעמים ומאכלים לא מוכרים
והרי את יודעת פירגה שמאז אותה מרובעות באוכל "קילקלת" אותי ;)
לימדת אותי להוסיף סילאן לימדת אותי לחבב עדשים וצ'ילי מתוק ובחודשים האחרונים גם ערכת לי הכרה עם תבליני מקורמיק (יקח בטח זמן להשקיט בי את ה"למה זה כל כך יקר" )
בקיצור…אתמול החלטתי לשחרר מהארון את חלב הקוקוס
ולהכין את המתכון הנ"ל (מתלבטת אם להוסיף ערמונים, כי לא אוהבת, אבל היה מבצע אז פולניה שכמוני תנצל את זה :!: )
לפני דקה סיימנו את הביס האחרון וישר רצתי לספר כאן לחבר'ה: תשמעו זה מעולה !!!
קל,מהיר,וטעים ברמות על
ובשקט בשקט, אני אספר לך פירגה
טעמתי ערמון אחד…לא רע בכלל… :P
ברבורה חמדתי,איזה סיפור.חהחהחהחהחה
גם אני לא מתלהבת לקנות מוצרים יקרים. התבלין הזה יחזיק לך הרבה זמן במזווה והוא שווה.
לגבי שידרוגים,שיקלולים,העזה….תמיד היה לי ויש לי את זה וכבוד רב לי לשתף אתכם בשיגעונות שלי.
אולי לא לכולם זה טעים ומיוחד כמו שלנו, אבל המחמאות ממהרות להגיע מכל מי שכן מכין וזה נפלא.
חיבוק לשבת נהדרת
טעים טעים טעים
היו אצלי היום חברות למשחק ברידג ואחריו אכלנו את המתכון שלך הנל בתוספת אורז פתיתים ופול
וסלט כרוב ולקינוח את עוגת הבסקויטים קרם וניל.
וכולן הצטרפו לאתר שלך.
יותר מזה אנחנו לא צריכים
ואלה אישי רחל ;)
כל הכבוד לך על האירוח,כיף שנהניתם עם המתכונים שלי והכי כיף שהבנות הצטרפו אלי לאתר.
באמת,יותר מזה אנחנו לא צריכים.
חיבוק חם והמשך טעים
בס"ד
צהריים טובים, אם אין לי ערמונים, מה אפשר במקום? תודה ויישר כח על המתכונים הנהדרים! המשך יום טוב!
הי ברכה,
תכיני בלי.לבריאות ובכיף.תהנו
היי
חובה לטגן את חזה העוף לפני.. עם הביצה וזה..??? אפשרי ללא ביצה?
לא,אפשר לוותר.
מצויין,כמובן שזה היה הבסיס והוספתי ירקות לעוף
לני,לבריאות ותהנו כמובן
הי ובוקר טוב
אפשר להשתמש בשמנת צמחית במקום חלב קוקוס?
לא מכירה עם שמנת