d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd79314 - עוגת שיש עם שוקולד

עוגת שיש עם שוקולד

d7a9d799d7a9 d7a9d795d7a7d795d79cd79314 - עוגת שיש עם שוקולד
עוגת שיש משוקולד
זו עוגה לבנה פשוטה ובחושה "שהתעשרה" עם תוספת של 200 גרם שוקולד או שוקולדצ'יפס או ממרח שוקולד השחר/נוטלה.
מהיר ובחוש ללא הקצפות .
חשוב מאד :   ברגע שהעוגה מזהיבה לכסות בניר כסף שלא תתייבש ולהמשיך באפיה.

לשים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה
3 ביצים
כוס סוכר
שמנת מתוקה או חמוצה
וניל או רום לטעם או קליפת תפוז
1/2 2 כוסות קמח תופח
לערבב
לצקת 1/2 מהבלילה לתבנית משומנת מספר 24 או 26 עגולה וליישר.
ליתר להוסיף:
(200 גרם) שוקולד מומס או ממרח.
לערבב ולצקת על הבלילה הלבנה
לערבב עם קיסם/מזלג לדוגמת השיש
לאפות בחום 175 כ-40 דקות.

הערה:
אחרי 30 דקות לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שקיסם עץ יוצא יבש
חשוב במיוחד לא לאפות יותר מדי שהעוגה תישאר עסיסית.
לקרר ולפזר אבקת סוכר.
"טיפ"
1. את העוגה בתמונה הכנתי עם 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר שהמסתי 2 דקות במיקרו ללא שום תוספת .
השוקולד נמס כמעט כולו ובחלקו נשאר גרגרי. התוצאה מאד משובחת.
תהנו מפרוסה שהכינה שיר123
תהנו.

21 תגובות על “עוגת שיש עם שוקולד

  1. פריגה מה שלומך??? המתכונים שלך מדהימים…..
    אם אני רוצה שהעוגה התהיה פרווה מה לשים במקום השמנת????

  2. פירגה אני רוצה לומר לך
    שהעוגה יצאה פשוט נפלאה וטעימה
    ופעם ראשונה שיוצאת לי ברמה של קונדיטוריה
    אז המון תודה smile smile
    העוגה טעימה וגם קלה מאוד להכנה

    • ענת מתוקה
      איזו מחמאה אדירה חהחהחהחהחה תפרגני לעצמך,כי אפילו אני לא חושבת שיצא לי ברמה של קונדיטוריה.
      תמשיכי להכין,להנות,לשתף,אחלה ;) לבריאות.

  3. העוגה נאפית ברגע זה בתנור ומריחה נפלא.
    תודה רבה על המתכונים המיוחדים, כיף לשוטט באתרך!!

  4. העוגה יצאה טעימה ביותר,הכנה קלילה הכול בקערה אחת ;)
    אפיתי בתבנית 24 והמסתי מטבעות שוקולד בלגי טעימים smile

  5. פירגה יקרה העוגה הזו היא פשוט עוגת הבית שלנו ,רק שאלה קטנה האם במקום השוקולד ניתן להוסיף
    תוספת שהיא לא שוקולד?
    תודה ענת smile smile

    • ענת,יש היום המון ממרחי תחליף:אגוזים,תמרים,ריבת חלב שקדים ועוד המון. שימי לטעמך.

  6. היי פירגה
    איך העוגה יוצאת קצת גבוהה
    האם היא יוצאת רכה כמו ספוג

    • כל העוגות הבחושות שלי, או רובן יוצאות רכות. אם את לא בטוחה , תפרידי ביצים,תקציפי חלבונים+סוכר ותקפלי בזהירות.
      בהצלחה.

  7. פירגה בוקר טוב

    אם אני אשתמש במים במקום השמת המתוקה זה יהיה נורא??
    תודה

    ושבת שלום!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *