המצרכים בסיר בינוני :
1/4 1 כוסות מים עם קורט פיצפון של מלח
מוסיפים 1/2 כוס שמן רצוי קנולה
מרתיחים
מוסיפים מיד בבחישה נמרצת ומהירה
1/2 1 כוסות קמח רגיל
סוגרים להבה ומורידים מהאש
בוחשים מהר עד שהבצק נפרד מהדפנות
מעבירים למיקסר ומוסיפים 3 ביצים בזו אחר זו
אחרי כל ביצה לערבל היטב
בעזרת 2 כפות מכינים 15 פחזניות ומניחים על ניר אפיה
אופים עד הזהבה בחום 175 בתנור שחומם מראש
כדאי לפתוח אחת לחצי לראות שאפוי בפנים. הפחזניות מאד עדינות וקלות.
מצננים וממלאים קצפת גלידה או קרמים מכל הסוגים.
למשל קרם פטיסייר של simad1:
מצרכים:
300 מ"ל חלב
כפית משחת וניל
4 חלמונים
70 גרם סוכר
15 גרם קמח
25 גרם קורנפלור
125 שמנת מתוקה מוקצפת (ניתן לוותר ולהשאיר את הקרם כפי שהוא אך זה מעשיר אותו)
אופן הכנה:
מרתיחים חלב עם וניל. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים עם סוכר, קמח וקורנפלור. יוצקים 1/3 מהחלב החם בזרם דק
לתוך קערת החלמונים , מערבבים היטב וממשיכים עם יתרת החלב תוך בחישה.
מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת (הקרם מסמיך מאוד). מורידים מהאש ומצננים (מכסים עד לשימוש עם ניילון נצמד ישירות על הקרם שלא יווצר קרום). במידה ורוצים להוסיף שמנת מוקצפת, מצננים תוך הקצפה את הקרם במיקסר ואז מוסיפים פנימה בקיפול את השמנת המוקצפת.
אופציה לציפוי: מזלפים סירופ או קרם שוקולד:
שמים בסיר בינוני:
4 כפות חלב
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
מורידים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות ו-50 גרם חמאה
מערבבים , מחכים כמה דקות ויוצקים
"טיפים"
1. נהדר גם למנה ראשונה במלית סלט ביצים או סלט טונה
סלט כבד או קוביות כבד עוף מטוגנות בבצל אפשר להכין רטבים מתאימים.
תהנו
תהנו
פירגה יקירה, איזה קרם את ממליצה להוסיף?
תודה,
שרי – מעריצה מס' 1
לא ממליצה אבל אישית אוהבת את הפשוט והקל של האינסטנט פודינג+שמנת+חלב.
סוף הדרך סוף סוף יצאו יפות ונראו כמו פחזניות ולא כמו לביבות שאפו :lol:
רחל בקר אור יקירה
תהנו מהפחזניות ותודה ענקית ששיתפת אותי . יופי.
:lol:
מאת אנטוניה:
17 בדצמבר 2009 בשעה 10:12 (לערוך)
פירגה, שלום!
ראשית רציתי לומר שהאתר שלך נעים ומזמין ונהנתי מאד לגלוש בו.
שנית רציתי לומר לך תודה רבה! השבוע חגגתי לבכורתי יום הולדת 4, הגעתי לאתר כשחיפשתי מתכון לעוגה שלא תהיה מסובכת אבל תהיה טעימה יותר מעוגת-שוקולית-לגן, ומצאתי אצלך את כל מה שרציתי.
הכנתי את ה"עוגה הכושית הענקית" והיא היתה טעימה ועסיסית גם כמה ימים אחרי ההכנה.
אחרי שנסגר המתכון לעוגה חיפשתי גם משו מלוח… שיהיה למבוגרים שיבואו. הכנתי את המאפינז האלה, שיצאו טעימים וקלילים , ואפילו סבתא שלי הודתה שהיא נהנתה מהם. הם יצאו כל כך חטיפיים שעשיתי כמות כפולה – פעמיים, וחצי מהם נחטפו עוד לפני המסיבה. הכנתי אותם עם מלית פטריות מעמוד המליות המלוחות+ מלית ברוקולי (משאריות רוטב ברוקולי ושמנת לפסטה).
אח"כ נזכרתי שכלת השמחה , הקרם מעניין לה יותר מהעוגה אז הכנתי לה ולחבריה פחזניות, גם הן מהמתכונים שלך, ויצאו נהדרות.
הכל יצא מאד מאד טעים , קל להכנה, וכל האורחים, מגיל שנה וחצי ועד 83 נהנו מאד. ואני – נהנתי להכין ונהנתי לראות אותם אוכלים.
תודה רבה , ישר כוחך !
[הוספת תגובה]
[Delete] |
אנטוניה יקרה
כפי שכתבתי לך אני מוסיפה את התגובות שלך מתחת למתכונים הספצפיים שהכנת.
חן חן ובשמחות
התנור במצב רגיל או על טורבו?
ויהיה חלל כזה בפנים ריק שנוכל למלא נכון?
אגב, איך עושים את הקרם של שמנת מתוקה+אינסטנט פודינג+חלב?
כמויות ושלבי הכנה אפשר?
תודה
אל תשכחי לענות על הקודם תודה רבה!!
ההוראות על האריזה של הפודינג כבר שנים
טורבו
עכשיו בתנור..
יש ריח של ביצה – מזכיר חביתה.. זה בסדר???
אחרי 20 דקות זה זהוב אבל בפנים לא מוכן, מה לעשות? להמשיך לאפות? תודה
לא,עשית משהו לא תקין.
תנסי שוב.
בהצלחה
ולא למהר להוציא מהתנור,אולי בתנור שלך ייקח יותר זמן.
מה עושים אם אין מיקסר?
תודה ושנה טובה!
מתכונים שרשום מיקסר שווה להכין עם.
תחפשי מתכונים שלא צריך מיקסר.
שנה נפלאה ומתוקה.
שלום פירגה,
חברה הכינה פחזניות בנוכחותי. הן התנפחו באפיה והיו מדהימות.
רציתי גם…
לא השגתי אותה, אז חיפשתי אצלך והכנתי לפי זה ו————לא יצא אותו דבר.
הן לא תפחו. יצאו בגודל המקורי.
למה? :oops:
תחפשי את החברה ותכיני לפי המתכון שלה.
מה את רוצה שאגיד לך? גם אני הייתי בוחרת להכין את המתכון של החברה ;) :lol:
בהצלחה ובהנאה.
אני מניחה שמעניין אותך לדעת, אז דברתי איתה והיא תקנה את הכמויות:
על כוס מים, חצי כוס שמן וכוס קמח + 3 ביצים
היא טענה שבזה נעוץ ההבדל.
עשיתי שוב (בכל פעם פי 5 מהכמות……………) ויצא מעולה. תפח נהדר!
בהצלחה לכולן!
בילי הי,
אני שמחה שבסוף יצא טוב.
מלכתחילה לא הבנתי למה,אבל סוף טוב הכל טוב ובעיקר טעיםםםםםםם
תודה לך
מה אפשר בימקום מישחת וניל?????????????????????????!! :oops:
מה אפשר בימקום קרם וניל?????????????????????????????????!! :oops:
וניל רגיל
פירגה שלום
אני צריכה את הפחזניות ליום ראשון אם אני מכינה אותם בשבת ומכניסה למקרר עד יום א זה יהיה בסדר
אני לרוב הייתי מכינה את זה ביום ההגשה וזה לא נשאר לרוב ליום למחרת ולא יודעת איך זה יצא?
זהבה,הבצק עדין,תכיני באותו יום.בהצלחה
חג שמח. רציתי לדעת כמה פחזניות יוצאות מהכמות הזו. תודה.
לפחות 20.
חג שמח
פירגה יקירתי,,קצת לא ברור לי נושא האפיה !! אמורים לאפות במצב טורבו או לא ?? תודה
סליחה במבט שני הבנתי טורבו :P ועוד שאלה,, האם אפשר להקפיא הפחדניות ממולאות,, למשל בקרם הוניל ״המסורתי״ – שמנת,חלב ואינסטנט ??
הי ברי יקירתי, צהריים טובים לך.
לזכרוני יש בסופרים הגדולים במוקפאים גם פחזניות ממולאות. אז כנראה שאין בעיה.
לא צריך לחמם רק להוציא חצי שעה לפני ולזלול.
לגבי האפיה,זה לא משנה טורבו או לא.
בהצלחה ועם המון הנאה.