מצרכים:
כ-6 תפוחי אדמה חתוכים לטבעות (שיספיקו לכמה שכבות)
2 חצילים פרוסים לאורכם – מפזרים עליהם מעט מלח ומניחים בצד להקזת נוזלים
גבינה (אמא הכינה מגבינה צהובה או גבינה צפתית/בולגרית – אני אוהבת להכין עם מוצרלה קשה מגוררת)
לרוטב עגבניות:
עגבניות מרוסקות (6-5 עגבניות מרוסקות וסחוטות מנוזלים – שומרים את הנוזלים בצד ומוסיפים אחר כך לרוטב)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית סוכר (לנטרול החמיצות של העגבניות והרסק)
ראש אחד של שום (כתוש, או קצוץ דק-דק – אני אוהבת קצוץ דק)
2 בצלים חתוכים לטבעות דקות
מים לדילול
מלח, פלפל שחור
הכנת הרוטב:
– שמים מעט שמן בסיר
– מטגנים את הבצל עד שיזהיב-ישחים (לא לשרוף הוא הופך להיות מר)
– מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומטגנים רק עד שהעגבניות מחליפות את צבען
– מוסיפים את השום, הסוכר והתבלינים, מערבבים
– מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים
– מוסיפים את נוזלי העגבניה ומים לדילול הרוטב, מערבבים ומבשלים כמה דקות.
הכנת המוסקה:
– מטגנים את פרוסות החצילים (מנוקזות מנוזלים מרים ומנוגבות). לאחר הטיגון שמים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן
– שמים בסיר רחב שכבה אחת של טבעות עבות של תפוחי אדמה, מפזרים מעט מלח
– מעל תפוחי האדמה שמים שכבת חצילים מטוגנים, מעליה מפזרים גבינה, שופכים חלק מהרוטב
– שמים שכבה נוספת של תפוחי אדמה, מפזרים מעט מלח, מעליה חצילים, גבינה ושוב רוטב – וכך עד שנגמרים כל החומרים
– מעל יוצקים את שארית הרוטב וגבינת מוצרלה
– מבשלים על אש בינונית עד שתפוחי האדמה רכים ונימוחים וכמעט כל הנוזלים נספגו בתבשיל
– לפני ההגשה (שלב זה אינו הכרחי – אפשר גם רק מבושל): מחממים תנור ל-180 מעלות.
מתכון מעולה, הכנתי אותו ויצא טעים מאוד :lol:
ברצוני לשאול האם יש לך מתכון מוצלח למוסקה בשרית בשכבות של תפוחי אדמה?
האם אפשר להקפיא מוסקה בשרית? בחימום שני בתנור, טעם המוסקה הבשרי משתנה או נשאר
כבמקור?
אורית היי
כנסי למפרום בחפש באתר.המתכון ממש מעולה ומוצלח במיוחד.
אני לא מקפיאה.
אורית………אנ י עשתי מוסקה עם שכבות של חצילים ובשר. וכן הקפאתי ויצא מעולה.
חיממתי על הפלטה בשבת……….
היי פרגה
רשמת למעלה שאת אופה את החצילים, אבל במתכון הם מטוגנים – אז האם אפשר אפוי ולא מטוגן? אם כן, כיצד משנים את המתכון.
בנוסף, אין לי סיר שניתן לעשות שכבות אח"כ לתנור. האם ניתן רק לאפות בתבנית בלי לבשל קודם?
תודה
לימור
אני אופה.
יש המון שיטות .ראי פה ותבחרי:
http://pirge.co.il/המלצת-היום/שיטות-לקליית-חצילים-והמון-טיפים-בנוש
לגבי ישר לאפות,תנסי,לא יודעת כי לא הכנתי כך.
תודה
הכנתי בשבת- יצא מעולה. בפרוש מתכון שנחזור עליו שוב
תודה לימור ,נהדר. רק בהנאה ואהבה.
שלום, יש לי הרבה שאלות – האם מכינים בסיר או בתבנית? האם אחרי ההרכבה צריך לבשל או ישר לאפות? ושאלה אחרונה יהאם ש אפשרות להכין ללא גבינה ולעשות רוטב בשמל כמו במוסקה בשרית.
מירי,עדיף תבנית,אני חושבת.
צריך לאפות וכן לשים גבינה. אבל קודם לקרוא כי יש דברים במתכון שצריך לעשות. הכל כתבתי לפי סדר.
מעבר למה שרשום במתכון הספציפי הזה לא מכירה משהו אחר.
בהצלחה.