d7a8d798d791d799d79d d79cd7a4d7a1d798d794 - רטבים לפסטות

רטבים לפסטות

d7a8d798d791d799d79d d79cd7a4d7a1d798d794 - רטבים לפסטות

 

 רוטב שמנת בטטה

מצרכים:
2 בצלים קצוצים
2 בטטות
מיכל שמנת מתוקה
3 כפות שמן זית או כף גדושה חמאה
שן שום כתושה

אופן הכנה:
לרכך בטטות קלופות ולחתוך קוביות
לטגן בשמן את הבצל והשום.
להוסיף שמנת מתוקה אחת או שתיים בהתאם לכמות שרוצים
להוסיף תבלינים:
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, אפשר כפית רוטב צ'ילי….לצמצם כדקה את הרוטב ולטעום.
להוסיף בטטות ולערבב
אפשר להוסיף 100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
תהנו

רוטב שמנת אדום לסוגי פסטות

לבשל פסטה לפי הוראות היצרן – יש להכין את הפסטה כשהרוטב כמעט מוכן.

המצרכים וההכנה:
לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב
להוסיף:
שן שום מגוררת במגררת גסה
2 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
קופסה רסק קטנה
3 כפות קטשופ
1/2 מיכל שמנת מתוקה
להוסיף 1/2 1 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח להוסיף מלח ופלפל . אפשר להוסיף עוד קצת מים.
לסגור להבה. לטעום ולשבח טעמים.
אפשר עכשיו להוסיף כף פטרוזיליה קצוצה טרייה או יבשה

להוסיף 100 גרם גבינה צהובה מכל סוג שיש במקרר מגוררת ולערבב קלות
לצקת על הספגטי
להגיש עם גבינת פרמז'ן מגוררת
"טיפ"
1. אפשר לשלב בזמן טיגון הבצל פטריות או פרוסות בטטות

 

רטבים לפסטות :) 
 

3f36974054cb4de9 - רטבים לפסטות מי לא אוהב פסטות ?!
הנה לפניכם מבחר רטבים נהדרים לפסטות :רוטב סאלאמי ועגבניות :
החומרים:
200 גרם נקניק סאלאמי, חתוך לפרוסות, לא דקות מדי
3/4 ק"ג עגבניות טריות, מרוסקות
2-3 פלפלוני צ'ילי, חתוכים
2 שיני שום מעוכות
6 עלי בזיליקום קצוצים
פטרוזיליה קצוצה
3 כפות שמן זית
מלחאופן ההכנה:
1. מחממים את השמן, מוסיפים את פרוסות הסאלאמי ומטגנים קלות.
2. מוסיפים את השום והפלפלים החריפים ומטגנים דקה אחת נוספת.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח ומבשלים כ-20 דקות
4. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומורידים מהאש.
5. שופכים על הפסטה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
אפשר לעדן את הטעם באמצעות הוספת שתי כפות שמנת לרוטב.
——————————————————————
רוטב עגבניות בסיסי :

רוטב זה משמש כבסיס לרוטבי עגבניות שונים. כדאי להכינו מראש ולשמור במקרר או בהקפאה.
החומרים:
1/2 ק"ג עגבניות טריות, מרוסקות
1 בצל יבש קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להשחים, מוסיפים פנימה את השום ומטגנים מעט גם אותו.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הגזר החתוך, המלח והסוכר ומבשלים כ-20 דקות.
3. מורידים מהאש, מצננים ומסננים.
——————————————————————–
רוטב עגבניות מיובשות :

החומרים:
1 ק"ג עגבניות טריות, או 2 קופסאות עגבניות משומרות
50 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לחתיכות קטנות
6 עלי אורגנו טרי, קצוצים דק
1 בצל יבש קצוץ דק
2-3 שיני שום חתוכות לפרוסות
50 גרם חמאה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את העגבניות בסיר עם מים רותחים ומבשלים כ-20 דקות. מורידים מהאש ושוטפים במים קרים.
2. קולפים את העגבניות, חותכים אותן באמצעיתן ומוציאים את הגרעינים. קוצצים את העגבניות בגסות.
3. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והשחום ומטגנים על אש בינונית עד שהם מזהיבים קלות.
4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת העגבניות המיובשות המרוסקות.
5. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 15 דקות עד שהרוטב מסמיך.
6. מוסיפים את הפסטה שבושלה זה עתה ואת האורגנו הקצוץ.
ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
—————————————————————–
רוטב עגבניות ועשבי תיבול :

החומרים:
3-4 שיני שום
3-4 בצלצלים יבשים
7-6 עלי בזיליקום
4-5 עלי מרווה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול סלרי אמריקאי
2-3 צנוניות
4 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
6 כפות זמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון
אופן ההכנה:
1. חותכים את כל הירקות לפרוסות דקות, מערבבים בקערה עם שמן זית.
2. קוצצים את התבלינים הטריים ומוסיפים לתערובת.
3. מוסיפים את הפסטה שבושלה זה עתה וממליחים ומפלפלים.
4. מכסים את הקערה ומניחים לעמוד 2-3 דקות לפני ההגשה.
—————————————————————–
רוטב עגבניות רוזה :

יש שני סוגים של רוטב רוזה, האחד על בסיס עגבניות והשני על בסיס שמנת. ההבדל הוא ביחס בין השמנת והעגבניות.
אני, אישית, מעדיף רוטב על בסיס עגבניות, המשמר את טעמן העשיר של העגבניות, ומרכך אותו במעט שמנת.החומרים:
1/2 ק"ג עגבניות טריות
או
1 קופסה עגבניות משומרות
1/3 כוס מים
2 שיני שום מעוכות
1/2 כוס שמן זית
מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 שקית שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה חלקה, ללא חתיכות.
מחממים בסיר מעט שמן זית ומוסיפים לו את השום.
2. מטגנים את השום עד שהוא מתחיל לשנות את צבעו. מוציאים את השום וזורקים.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת שמן הזית, ממליחים
4, מוסיפים את
 הסוכר ומבשלים כ-30 דקות. מחצית מהזמן על אש נמוכה.
5. מעת לעת מוסיפים מים כדי שהרוטב לא יסמיך מדי.
6. כ-6 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים 1/2 שקית שמנת מתוקה.
-שופכים על הפסטה ומגישים מיד.
——————————————————————-
רוטב שום ועשבי תיבול :

החומרים:
1 ראש שום שלם
75 גרם פטרוזיליה ובזיליקום (בכמויות שוות), חתוכים דק.
25 גרם צנוברים
1 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.אופן ההכנה:
1. קולפים את שיני השום ומטגנים בשמן זית עד שהן מתחילות להשחים. מורידים מהאש וחותכים את השום לפרוסות.
2. מרסקים את עשבי התיבול במעבד מזון ומוסיפים את השמן שבו טוגן השום.
3. מוסיפים את פרוסות השום והצנוברים, מתבלים במלח ובפלפל ומפעילים את מעבד המזון לכמה שניות נוספות.
4. שופכים את הרוטב על הפסטה ומוסיפים כמות נדיבה של גבינת פרמזן.
——————————————————————
רוטב ספגטי בולונז :

החומרים:
1 חבילה ספגטי
1/2-3/4 ק"ג עגבניות טריות, או עגבניות קלופות מקופסה
2-3 שיני שום קצוצות
1 בצל יבש קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
250 גר' בשם בקר טחון, רצוי שמן מעט
1 כוס יין אדום יבש
כמה עלי אורגנו טריים או אורגנו יבש
שמן זית
מלח
1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מרסקים את העגבניות במעבד מזון
2. מטגנים את השום בשמן זית עד שהוא מזהיב מעט
3. מוסיפים את הבצל והגזר ומבשלים על אש קטנה עד שהגזר מתרכך מעט.
4. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים. מפרקים את הבשר עם מזלג תוך כדי הבישול.
5. מוסיפים את היין ומניחים להתבשל עד שמחצית מכמות הנוזלים מתאדה.
6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המלח והסוכר ומבשלים כ-20 דקות. יש להקפיד להוסיף מים מעת לעת.
7. מוסיפים את האורגנו, בוחשים ומורידים מהאש.
8. שופכים על הפסטה המוכנה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומגישים מיד.
—————————————————————–
רוטב פלפלים, חצילים ומוצרלה :

החומרים:
2 פלפלים ירוקים או אדומים
1 חציל בינוני חתוך לקוביות
3/4 ק"ג עגבניות טריות מרוסקות
100 גרם גבינת מוצרלה (אפשר לנסות להחליף בפטה), חתוכה לקוביות
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף אורגנו טרי קצוץ
2-3 שיני שום מרוסקות
1 בצל יבש קצוץ דק
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. חותכים את החציל לקוביות, מפזרים על הקוביות מלח בישול ומניחים בצד לשעה.
שוטפים את החצילים ומייבשים היטב
2. מניחים את הפלפלים בתנור חם למשך כ-20 דקות, או מטגנים בשמן עמוק עד שהקליפה מתחילה להתקלף.
3. מוציאים מהתנור או מהטיגון מניחים בצד וקולפים אחרי כמה דקות (יש שיטות שונות לקילוף, כל אחת מתאימה).
4. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וחותכים לחצאי טבעות.
5. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום והחציל ומטגנים כ-6 דקות נוספות.
6. מוסיפים את הפלפלים והעגבניות המרוסקות, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים כ-15 דקות.
7. מורידים מהאש, מוסיפים את הפסטה שבושלה זה עתה ואת הגבינה האורגנו והפטרוזיליה.
-מערבבים היטב ומגישים מיד.
——————————————————————–
פסטה פנה עם רוטב אספרגוס :

החומרים:
חבילה פסטה מסוג פנה
750 גר' עד 1 ק"ג אספרגוס טרי (רצוי ירוק)
100 גרם חמאה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האספרגוס במים עם מלח עד שהוא מתרכך קלות.
2. חותכים את חלקם התחתון של גבעולי האספרגוס ומשאירים רק את החלקים הרכים ואת הראשים.
3. חותכים את האספרגוס לחתיכות בגודל של כ-3 ס"מ כל אחת.
4. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים בה את האספרגוס במשך כמה דקות.
5. מוסיפים לאספרגוס את הפסטה שבושלה זה עתה, ממליחים, מגררים מעל פרמזן ומגישים מיד.
—————————————————————
ניוקי תרד עם גבינת ריקוטה :

החומרים:
1 חבילה מדליוני תרד קפואים של "סנפרוסט"
350 גרם גבינת ריקוטה או אורדה
ביצה
כ-1 כוס קמח או יותר לפי הצורך
מלח ואגוז מוסקט.
אופן ההכנה:
1. מפשירים את התרד וסוחטים היטב את המים.
2. שמים בקערה את התרד, הריקוטה, המלח ואגוז המוסקט.
3. מערבבים היטב ומוסיפים ביצה.
4. כאשר העיסה אחידה מוספים לה קמח עד שמתקבל בצק רך מאוד אך לא דביק.
5. מבשלים את הניוקי בסיר מלא מים רותחים מומלחים, עד שהם צפים על פני המים.
6. מגישים עם רוטב עגבניות טריות שעשוי מעגבניות, שמן, שום ובזיליקום שרוסקו במעבד מזון.
————————————————————
רוטב ארבע גבינות :

החומרים:
50 גרם גבינת מוצרלה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם גבינת גרוייר
או גבינת טל העמק, מגוררת
50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
25 גרם חמאה
1 שקית שמנת מתוקה
מעט שמיר קצוץ
מלח ופלפל לבן טחון, טרי
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים מעט שמנת ואת הגבינות ומבשלים על אש קטנה, תוך בחישה רצופה, עד שהגבינות נמסות.
2. מוסיפים בהדרגה את שאר השמנת, בוחשים ומביאים עד לכמעט רתיחה.
3. מתבלים במלח ובפלפל לבן, בוחשים ומורידים מהאש.
4. בוזקים מעל את השמיר הקצוץ ומגישים מיד.
——————————————————————-
רוטב פטריות ושמנת :

החומרים:
250 גרם פטריות יער או פטריות שמפיניון טריות, חתוכות לפרוסות
3 שיני שום קצוצות
1 כוסית יין יבש
1 שקית שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
1 כף רסק עגבניות
1/4 כוס שמן זית
מלח
חצי כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מחממים את החמאה ומוסיפים לתוכה את השום הקצוץ.
2. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומטגנים בו את הפטריות עד שהן מתחילות להשחים.
3. מוסיפים כוסית יין אדום וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם.
4. כעת, מוסיפים למחבת את השמנת. ממליחים, מוסיפים את הסוכר ואת רסק העגבניות ומבשלים כחמש דקות נוספות.
5. מוסיפים לרוטב את הפסטה שבושלה זה עתה, אני מעדיף פסטה כמו פוזילי או קונקיליה או פנה, מערבבים חצי דקה ומגישים מייד.
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
——————————————————————–
רוטב ברנדי, שמנת ועגבניות :

החומרים:
400 גרם עגבניות טריות, מרוסקות
1 כוסית ברנדי
1/2 שקית שמנת מתוקה
1 אגוז פקאן מרוסק
1 בצל יבש, בינוני, קצוץ דק
1 שן שום חתוכה לפרוסות דק
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
1/2 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן והחמאה, ומטגנים את השום הבצל הקצוץ, עד שהם מתחילים להזהיב.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כחצי שעה.
3. מוסיפים את הברנדי, השמנת, המלח, הפלפל והסוכר.
4. מבשלים 5 דקות נוספות שופכים על הפסטה ומגישים עם אגוז פקאן מגורר מעל.
————————————————————–
רוטב גורגונזולה, בזיליקום ושמנת :

החומרים:
150 גרם גבינת גורגונזולה
או 100 גרם גבינת דנה בלו
שקית וחצי שמנת מתוקה
2 שיני שום מעוכות
10 עלי בזיליקום טרי
50 גרם חמאה
מלח ופלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב.
2. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
3. מקטינים את האש, מוסיפים את גבינת הגורגונזולה המגוררת, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, עד שכל הגבינה נמסה.
4. מוסיפים לרוטב את הפסטה שבושלה זה עתה ואת הבזיליקום הקצוץ. בוחשים ומגישים מיד.
ו-לא מגרדים מעל גבינת פרמזן.
——————————————————————
רוטב וודקה לימון :

החומרים:
1 שקית שמנת מתוקה
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
1/4 כוס וודקה
מלח ופלפל לבן טחון
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את השמנת עם המלח והפלפל.
2. כאשר השמנת רותחת, מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את קליפת הלימון המגוררת.
3. מוסיפים למחבת את הוודקה (זהירות, הוודקה עלולה להידלק). מגבירים את האש ומבשלים 4 דקות.
4. מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, מערבבים ומגישים מייד.
-אפשר להוסיף לרוטב כף אחת של עגבניות מרוסקות מקופסה.
——————————————————————–
רוטב פטוצ'יני אלפרדו :

החומרים:
300 גר' פסטה פטוצ'יני
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
50 גר' חמאה
1 שקית שמנת מתוקה
אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור, טחון
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים את הפטוצ'יני אל-דנטה.
3. שומרים כוס אחת מהמים שבהם בושלה הפסטה.
4. שופכים את שאר המים ומחזירים את הפסטה לסיר.
5. מוסיפים את השמנת והחמאה תוך כדי בחישה.
6. מוסיפים את הפרמזן, המלח והפלפל ומתבלים באגוז מוסקט.
-אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו.
-מבשלים לא יותר מדקה אחת ומגישים.
ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
——————————————————————-
רוטב פלפלים ושמנת :

החומרים:
2 פלפלים צהובים
1 פלפל אדום או ירוק
2 פלפלוני קיינה, קצוצים דק
1 שקית שמנת מתוקה
2-3 שיני שום מרוסקות
4 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1. מנקים את הפלפלים מהגרעינים וחותכים לרצועות.
2. שמים במחבת את שמן הזית ומטגנים את השום עד להשחמה חלקית.
3. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים אותם עד שהם מתרככים מעט (דקות ספורות בלבד).
4. מוסיפים את פלפלוני הקיינה ואת השמנת ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הפסטה שבושלה זה עתה מערבבים ומגישים.
-בעת ההגשה מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה .
————————————————————-

ו-בתיאבון smile - רטבים לפסטות
אתם מוזמנים להוסיף רטבים משלכם ולהביע חוות דעת smile - רטבים לפסטות

כל הרטבים לקוחים מכאן : http://www.giacommo.net/pasta.htm 
 
 

 

 

 

בברכה :
583232 - רטבים לפסטות

213390 - רטבים לפסטות
admin icon leaf - רטבים לפסטות

פורום "מה שבלב"admin icon leaf - רטבים לפסטות פורום "אופנה, יופי ואסתטיקה".
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 תגובות על “רטבים לפסטות

  1. היי,
    אז אצלנו לא אוכלים את השמנת מתוקה החלבי בבית מכמה סיבות..
    לכן רציתי לשתף אותך איך אני מכינה רוטב לפסטה חלבי..
    כי אחי אוהב פסטה "לבנה" כלשנו..
    אשמח אם תפרסמי את זה אנשים יכירו יכול להועיל למי שלא משתמש השמנת מתוקה חלבית..
    :P
    מתכון:רוטב פטריות/בטטה
    מטגנת בצל בחמאה לאחר שמזהיב מוסיפה פטריות..
    ((אם לא פטריות אפשר בסוף להוסיף קוביות קטנות של בטטה
    אני אופה אותם חצי שעה בתנור כאשר לפני האפיה אני משמנת אותם בשמן זית וממליחה קלות..))
    מוסיפה 3 כוסות חלב
    מערבבת
    שמה שקית אבקת רוטב פטריות/ אבקת מרק פטריות
    מוסיפה מלח
    פלפל שחור
    אגוז מוסקט
    כף קמח ((במידה והשתמשת באבקת מרק פטריות ולא באבקה לרוטב שיש בה חומרים שמסמיכים אז שימי 3 כפות גדושות קמח)
    מחכה שירתח

    שמה לב שלא ידבק לתחתית הסיר לכן תמיד מערבבת
    מכבה את האש לאחר 5 דק משרואה שזה עולה ומבעבע..
    במקרה של רוטב עם בטטה מערבבת את הפסקה ברוטב והקוביות.. ומגישה
    ניתן להוסיף 2 פרוסות גבינה צהובה רוטב על מנת שיהיה מיוחד יותר..
    הם יומסו ברוטב יהיו מושלם כזה נמתח טעים..
    יאמי :lol:
    בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *