מתכון לעוגה שוקולדית פונצ'ית קפואה
עוד רעיון נפלא וטעים
שהצטרף למגוון העוגות השוקולדיות הנפלאות שבאתר שלי.
עוצמים את העיניים ונותנים ביסססססססס.
לעוגה הכושית הרגילה:
שמים בקערה:
כוס אבקת קקאו
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב
ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב לבלילה אחידה
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח.
אופים כ-35 דקות בחום 175 בתבנית משומנת מספר 24 עד שמוכנה
ציפוי חם על עוגה חמה:
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה – לפרווה ריץ' ולסגור להבה
להוסיף לשמנת 50 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
לצקת מיד על העוגה החמה
לצנן את העוגה
לפורר אותה בתוך קערה גדולה
להוסיף כוס אגוזים מכל סוג גם מסוכרים
להוסיף כוס צימוקים וקליפות פירות מסוכרות או שוקולדיות
ללוש ביד ולהוסיף בכפיות מהשמנת המתוקה שנשארה
ללוש רק עד שנהיה בצק.
להדק את הבצק בתבנית אינגליש קייק לצפות בקוקוס
להקפיא.
הגשה:
להוציא 2 דקות לפני ההגשה
לפרוס בסכין חזקה פרוסות דקיקות ולהגיש עם קפה או גלידה.
תהנו
יש לנו בעייה ענקית עם המתכון הזה – כבר כמה פעמים ניסינו להכין, אבל אחרי שהעוגה הכושית יצאה מהתנור, לא נשאר מה למעוך ממנה…
כמכורים לכושיות שלך, הכנו פעם אחרונה את הגרסא עם החלבה ויצא נ-ה-ד-ר (הגדלנו מעט מכמות החלבה, ויתרנו על הצימוקים והוספנו בונדוקים קלויים ומרוסקים).
שנה טובה, פירגה יקרה!
תודה על התשובה. הלכנו בסוף לפי מתכון שלך של כדורי שוקולד בשמנת מתוקה, רק שהחלפנו את הביסקוויטים בפירורי העוגה (אפילו לא ריסקנו במיקסר). הפחתנו קצת מכמות הסוכר, כי העוגה היתה מתוקה, והוספנו קצת אגוזים וקוקוס. יצא מעדן!!
שבוע טוב,
טננבאום
גלית,המרירות מהקקאו. אני שמה קקאו רגיל של עלית.
נראה לי שאחרי האפיה המרירות נעלמת. זה לא מהסודה.
שלום
תודה לך על המתכון, עשיתי כמה פעמעם ויצאה מאד טעימה.
הי לוז
זו עוגה שמזכירה נוסטלגיה מבית אימי.
תענוג טעים ללא ספק.
חן חן לך ששיתפת :lol:
אמרת מהממת וצדקת.
לבריאות טליה
כן ירבו מחמאותייך
תודה :lol:
;)
;) :lol:
פריגה יקירתי
במקרה נפלתי על האתר המדהים שלך וכבר חודש וחצי שאני לא קמה מהמחשב רק בשיטוטים בין המתכונים הנפלאים ואני עומדת להתעלף מהשלל המרהיב והטעים. מגיע לך כל הכבוד. היום הכנתי את הפסטרמה חזה עוף. נראה טוב עוד לא פרסתי. אדווח לך איך היה. שיהיה לך ולמשפחתך שבת שלום ןמבורך.
ערב טוב יפה מעכו
אני שמחה מאד שהצטרפת בנפילה ;) לאתר שלי. התרגשתי לקרוא את התגובה שלך. נפלא :lol: .
אני מקווה שתכיני עוד ועוד ממתכוני הבית שלי ותשתפי אותנו.
אשמח במיוחד לקרוא חוות דעת מתחת למתכונים שהכנת.
מחכה לדיווח על פסטרמה חזה העוף. ואנא, כנסי לתגובה במתכון עצמו .
שבת שלום עם חיבוק גדול
פריגה שמחה על התגובה המהירה ישר כח. הפסטרמה ובכן יצאה מרשימה אך שדרגתי אותה. בסיר קצצתי
כוסברה, 4 שום שלמים פלפל אדום יבש, לימון כבוש מעט מ. עוף, כרכום ומעט שמן ומים שרתח הכנסתי
את פרוסות הפסטרמה יצא מעדן.
חיבוק עוד יותר גדול ושבת שלום עם נשיקות. את אלופה.
בפעם הבאה תגובה במתכון עצמו.
יפה חמודה
בקר טוב
העברתי את התגובה עם השידורגים למתכון של הפסטרמה .ראי בתגובה האחרונה.
סוף שבוע נפלא
פירגה יקרה.
הגשתי את העוגה לאורחים בשבת .
אמרו לי שאוכלים עוגה כזאת אי אפשר לבקש יותר.
טעים מאוד.
העוגה הזו זה חלום שמתגשם
תודה רבה עם חיבוק מהלב
צהריים טובים פירגה שאלה קטנה האם ניתן להקפיא את העוגה כפי שהיא ללא לפוררה . :P
ציפי הי
זו פשוט הכושית הבסיסית שממנה אני מכינה שלל מתכוני כושיות מיוחדות.
מכירה את הקטגוריה מבחר עוגות כושיות שלי?
הנה המתכון הבסיסי:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-בלי-תוספות-בחושה-ועסיסית-במיוחד
מהמתכון הזה הכנתי שלל מאפינס ועוגות כושיות מהממות.
כנסי לראות.
הכנתי את העוגה והיא יצאה משגע, טעמה מעולה. פירגה את מדהימה במתכונים.
טעמה מזכיר את העוגות שוקולד החמות בצירוף כדור גלידה הניתן במסעדות.
אני דרך אגב הכנתי שתי עוגות ואחת מהן לא פוררתי והשארתי אותה כפי שהיא והיא מטריפה ונהדרת, אין עליך.
:lol: תודה תודה שאת משתפת אותי בכל יצירת מעשיי ידיך להתפאר.
ציפי יקרה
עם המון אהבה.איזה כיף
פירגה יקירתי
תודה על תגובתך, אין עלייך!
יש לי שאלה, אמרו לי ששמנת פרווה אי אפשר לחמם, להרתיח, איך אפשר לעשות את העוגה הזאת פרווה.עוד לך על תשובתך
יום מקסים
תודה שאת בשבילנו
חיבוק ענק
רותי
רותי אין בכלל בעיה להביא את השמנת פרווה לסף רתיחה . לסגור את הלהבה ולהמיס את השוקולד בבחישה.
לבריאות ובאהבה
פירגה יקרה
המון תודה על תשובתך המהירה.
עוד שאלה….וסליחה על בלבולי המוח……האם העוגה קשה להכנה?
האם את ממליצה לי עליה?
יום נעים
רותי,זו אחת העוגות המדהימות שיש באתר.
כשאת מכינה את הכושית בסוף תבחשי אותה ממש עד שתקבלי בלילה של קרם (לא להוסיף קמח) אפילו אם נדמה לך שצריך.
קלי קלות הכנה בעיקר לערבב……..חהחהחהחהחה
תהני
פירגה, שוב תודה
1. האם חייבים קוקוס?
2. מה יותר קל להכנה ופרווה, העוגה הזאת או עוגת שוקולד למכורים?
רותי
ציפוי קוקוס לא חובה
תכיני מה שנראה לך.הכל קל
פירגה
סליחה על ההפרעה.
המון תודה לך.
בגלל בעיות בריאות, אז מאוד קשה לי כל דבר,למרות זאת אני פעילה,אין ברירה.
אם אכין כמובן שאדווח בהתאם.
יום נפלא,בריאות
הכל בסדר רותי,תרגישי טוב ואני בטוחה שכל מה שתכיני יהיה טעים מאד.
יום נפלא גם לך
פירגה
המון תודה על המילים החמות…הלוואי שיהיה שיפור
שאלה: אני מבינה שבסוף אני מוסיפה את חצי שמנת המתוקה כשהיא נוזלית,לא מוקצפת,נכון?
תודה מראש
רותי השמנת לא מוקצפת. היא נוזלית.
תרגישי טוב חמודה.
שנשמע בשורות טובות
פירגה
שבוע טוב,מה שלומך?
הילדים שלי והחברים שלהם מאוד מאוד אהבו את העוגה, לא היו מרוצים שהכנסתי מעט
צימוקים,אבל לא נורא…..במיוחד הבת שלי התלהבה.
תודה רבה לך.
שבוע נפלא
:lol:
רותי,אם הם לא אוהבים צימוקים,אל תשימי
הכנתי אותה שוב ואכן שוב מהממת ביופיה ובטעמה. :lol: :lol:
נפלא,ציפי.תהנו ממנה.
היי פירגה.
את העוגה הזו הכנתי בחג . האורחים שלי טרפו אותה בכמה דקות
תודה רבה ניבה.
ניבה,נפלא ותמשיכי להכין ולשמח אותי בכאלה תגובות.
את נהדרת.
תודה וערב נפלא וטעים לכם.
בוקר טוב פירגה יקרה, מה שלומך?
את העוגה הכנתי בעבר הרחוק, למרות זאת, אשאל:
1. האם משתמשים באגוזי פקאן?
2. האם אפשר להכין אותה עד השלב של יציקת הקרם על העוגה החמה…
זאת אומרת…בלי לפורר אותה, בלי הוספת האגוזים..צימוקים….ובלי הקפאה?
תודה רבה
רותי
בוקר טוב פירגה יקרה, מה שלומך?
את העוגה הכנתי בעבר הרחוק, למרות זאת, אשאל:
1. האם משתמשים באגוזי פקאן?
2. האם אפשר להכין אותה עד השלב של יציקת הקרם על העוגה החמה…
זאת אומרת…בלי לפורר אותה, בלי הוספת האגוזים..צימוקים….ובלי הקפאה?
תודה רבה
רותי
רותי ב יקרה כל סוגי האגוזים מתאימים, אז שימי לפי אהבתכם.
אפשר להכין קודם.
אפשר גם להקפיא ולהוציא אחרי תקופה יותר ארוכה.
לבריאות
מה שלומך?
אולי לא הבנת אותי נכון או שלא הסברתי את עצמי נכון….
לא נורא…
הכנתי אותה, יצאה מהתנור ושפכתי עליה את הקרם, לא פוררתי, לא הקפאתי.
יצאה עוגה פרווה מעולה מעולה, רכה, הנכדה שלי בסה"כ בת שנתיים והיא מאד אהבה
וביקשה עוד.
תודה רבה
הי רותי,2 האופציות :
זה או לאפות את העוגה כעוגה שחורה עם קרם כפי שעשית.
או לאפות את העוגה , לקרר, לפורר ולהוסיף אליה את כל ה"גודיס". להקפיא ואז יש עוגת פונץ' קפואה מיוחדת וטעימה.
בכל אופן,כיף שנהניתם.
חיבוק לקטנה.
שלום פירגה, הכנתי עוגת פונץ זו מספר פעמים, בעזרת המתכון שנתת כמובן.יצאה מדהים.ממתק מענג.
כמו כן ברצוני לומר לך שאת מוכשרת בטירוף בתחום הבישול והאפייה ואני סומכת בעיניים עצומות על המתכונים שלך.
בעיני את גאונת מתכונים.באמת!
שמחה להשתמש במתכונים בהווה ובעתיד! המשיכי לייצר מתכונים ורעיונות ותודה על שאת משתפת אותם עם ציבור הקוראים! :|
קרן יקירתי, תודה על המחמאות והפירגון החם.
את נהדרת ואני שמחה שיש לי אותך באתר.
באהבה גדולה.שולחת חיבוק