עוגת אפרסקים בחושה מצופה בשוקולד צ'יפס לבן וקינמון
עוגה מאד עדינה ורכה. אפשר לאכול חמימה עם כפית.
לפני האפייה, מניחים על העוגה את חצאי האפרסקים כמו שהם –גדולים- אחד ליד השני במרום העוגה ולא מטביעים אותם פנימה. מניחים כשהכיפה כלפי חוץ.
במשך האפייה האפרסקים "צונחים" לתחתית .
לשים בקערה:
3 ביצים – לטרוף במזלג
להוסיף כוס מסירופ השימורים (יצא בדיוק כוס) ואת האפרסקים בינתיים שמים במסננת לניקוז נוזלים.
1/2 1 כוסות סוכר
לטעם: סוכר וניל או ליקר פירות או קינמון
3/4 כוס שמן
3 כוסות קמח פחות 2 כפות גדושות
שקית אבקת אפיה
לע ר ב ב
לצקת לתבנית עגולה 24 משומנת
לסדר את חצאי האפרסקים שלמים מעל לעוגה – לא להטביע אותם להשאיר בולטים.
לפזר קינמון+סוכר חום+לצפות בשוקולדצ'יפס לבן
לאפות בחום 175 –תנור שחומם מראש- 30 דקות.
אחרי 30 דקות להניח ברפיון ניר כסף
להמשיך לאפות עוד כ-20 דקות עד שהעוגה מוכנה ייתכן יותר זמן.
לבדוק בשיטת הקיסם בכמה מקומות . וגם בעזרת כריות האצבעות שהעוגה אפויה היטב.
לצנן היטב לפני ההגשה ולפזר אבקת סוכר
תהנו
עוגה טעימה ומוצלחת מאוד מכינה אותה הרבה והעברתי את המתכון לחברים ומשפחה
מכינים ומתמוגגים
תודה
היי פירגה
רציתי להכין עוגת אפרסקים, אך אני רואה שזה משימורים.
יש לך במקרה עם אפרסק טרי ?
אשמח לקבל תשובה
אותו דבר רק לקרמל עם סוכר חום או סילאן אפרסקים טריים.
מממממממממממ יאמי יאמי יאמי
טוב אז בסוף החלטתי ללכת על העוגה הסופר פשוטה הזו- לא להאמין שבחמש דקות עבודה יוצאת כזו עוגה מדהימה.
גמר חתחמה טובה
מיכל,שימחת אותי מאד מאד.
תודה על ששיתפת בחוות דעתכם על העוגה הנהדרת
אפיתי את עוגת האפרסקים לשבת ויצא טעים טעים…ואיזה ריח משגע… תודה על המתכונים הפשוטים והמוצלחים.
תודה שרון והמשך טעים עם שיתוף מתמיד.
היי פירכה
האם אפשר להכין את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק?
לא ניסיתי אבל שווה לנסות.
בהצלחה.