אופן הכנת התפוחים משתנה אצלי מאפיה לאפיה.
הנה אחת האופציות הנפלאות לתפוחים מקורמלים כמלית לעוגה.
אופן הכנת התפוחים המקורמלים :
שמים בסיר 12 תפוחי עץ גרנד (ירוקים) קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
מוסיפים 4 כפות סוכר חום + 3 כפות סילאן + כפית קינמון + כפית מיץ לימון טבעי .
מרתיחים ב ב ח י ש ה ומורידים ללהבה קטנה . ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהתפוחים מצופים בזיגוג אדמדם.
מסננים מנוזלים.
החומרים וההכנה לבצק :
שמים בקערה:
3/4 כוס קמח תופח
4 חלמונים
ביצה שלמה
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
קליפת לימון
לערבב ולבחוש בכף לבצק דביק
לשטח בעזרת הכף בתבנית עמוקה עגולה ומשומנת מספר 26
הבצק נמרח בשכבה דקה מאד וזה בסדר.
אופים בחום 175 עד הזהבה כרבע שעה. הבצק תופח (לא הרבה) ויש בסיס לעוגה.
מצננים את הבצק ומזגגים מעל 2 כפות סילאן או ריבה דלילה
יוצקים את התפוחים המסוננים ללא נוזלים ומיישרים.
בשלב זה זורים 3 כפות אגוזים או שקדים קצוצים גס . משפר אבל לא חובה.
מקציפים במיקסר את 4 החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף גמיש ומוסיפים 3/4 כוס אגוזים או קוקוס טחון.
מצפים את התפוחים ואופים כ-10 דקות עד להזהבה יפה.
את העוגה שומרים במקרר
"טיפים"
1. אפשר להכין את הקצף רק עם סוכר בלי תוספות (אישית לא אוהבת)
2. אם אין סילאן לקירמול התפוחים תקרמלו אותם עם 1/2 כוס סוכר חום או לבן מה שיש בבית.
3 אפשר להוסיף כף אבקת אינסטנט פודינג וניל לתפוחים וגם לקצף
היינו מוזמנים בשבת לקידוש, הבאתי איתי את העוגה הזו.
לא הספקתי להגיד מילה והיא ניגמרה והיו עוד עוגות.
כדי , מאוד מומלצת.
טליה חמודה תודה שחזרת לשתף אותנו.
זו עוגה נוסטלגית שלפחות אני זוכרת אותה מימי ילדותי הרחוקים כל כך.
חן חן על ההמלצה הטעימה
אפיתי את העוגה (המרתי לקמח כוסמין והיא בכל זאת יצאה מ-ע-ו-ל-ה
תודה ענקית.
ערב טוב סרדין
אני לא מכירה את הקמח הזה,אבל שמחתי לקרוא שיצא מ ע ו ל ה
תודה שחזרת לשתף
מחר אני רוצה להכין אותה בתי מגיעה מהבסיס .רציתי שתגידי בשביל מה הפודינג ואם החלבונים יחזקו בלי הפודינג תודה ולילה טוב.
חוה בקר טוב
העוגה במקור היא בלי כלום . אופים את הקצף לבד. את יכולה להכין כך בלי בעיה.
בוקר טוב ותודה על התשובות המהירות שלך שעוזרות לכולם
תהנו
פירגה פירגה בוקר טוב
אין אין על העוגה הזו
מעולה
תודה
רחל,זו באמת עוגה מדליקה. מתוך מבחר ענק של עוגות תפוחים שיש לי באתר זו אחת המיוחדות שלי.
תודה
היי פירגה ,עוד עוגת ילדות..
תודה יקירה ,רק בריאות וחג שמח
הולכת להכין ולטעום קצת ילדות
תהנו ירדנה.
בס"ד
לפיגורש
האם זה משנה איזה ריבה לגבי הדילול ?
אודה לך על תשובתך המהירה
המשך יום טוב מלא שמחות ושמחה אמיתית
לא משנה.
פירגה יקרה,
אני מתכוונת להגיש את העוגה בערב ראש השנה בע"ה (בנוסף לעוד מתכונים שלך). כמה שאלות: 1. מתי את ממליצה להכין (באותו יום, יום-יומיים קודם)? 2. הכוונה לתבנית 26 קפיצית מתפרקת? לשים גם נייר אפיה בתוכה? בתודה מראש ובברכת שנה טובה ומתוקה.
רחלי,בחרת בעוגה משגעת וטעימה מאד.
לא כדאי ניר אפיה שלא יידבק בפריסה. לשמן את התבנית.
אפשר להכין כיומיים שלושה לפני החג. לשמור כמובן במקרר.
הכוונה לתבנית מתפרקת כדי שאפשר לפרק ולראות כמה שהעוגה יפה.
שנה טובה.
תודה רבה. זו הזדמנות להודות לך על האתר הנפלא ועל מתן התשובות המהיר והעזרה מכל הלב לשואלים בסבלנות ובמסירות ראויים לשבח. ישר כח. שתהיה לך ולכל משפחתך שנה טובה ומבורכת, שנת בריאות, שמחה, אהבה וכל טוב.
רחלי מקסימה
לבריאות ובאהבה גדולה.
שנה טובה לך ולבני ביתך.
המשך פורה וטעים באתר שלי ותמיד ביחד.
בוקר טוב, האם מספיק 3/4 כוס קמח?
מספיק.
12 תפוחים? זה המון לא? :eek:
בנוסף לכך האם זה משנה איזה תפוחים?
הם מצטמקים מטבעם.
טעים ירוקים,אבל אפשר לגוון.
האים צריך מרגרינה לבצק
רשום שמן.
אם אני מכינה בתבנית מס' 8 מה הם הכמויות
עדיף להכין כפי שרשמתי במתכון ולהשתמש בתבנית הנקובה.
אני זוכרת עוגה דומה מבית אמא – מבוססת על אפרסקים לא מבושלים
האם ניתן לעשות את העוגה גם מאפרסקים לא מבושלים ולאפות אותם ביחד עם הבצק????
תודה על תשובתך
חיה,יש עוגות פירות בקטגוריה: עוגות פירות , ששם הפירות טריים.
בכל אופן, אני אוהבת את הפרות רכים יחסית, ולכן עדיף לבשל קצת ולהוסיף סוכר חום. לסנן ולצקת על הבצק/עוגה.
לילה טוב
שלום באיזה גודל תבנית לאפות ? 24, 26 ?
תודה
עדיף 24.
לקצף הביצים מוסיפים כפית תמצית ונמל
מה שיוצר טיפות ונמל על הקצף.יפה וגם טעים.
תמצית וניל
המתכון נראה מדהים
האם לאפות את כל התערובת כולל החלבונים המוקצפים באותו זמן
בכל זאת יש הבדל בזמן האפייה של התחתית לחלבונים המוקצפים
אשמח לתשובה רוצה להכין לפתיחת הצום
בברכת גמר חתימה טובה
מיכל :P
תודה מיכל,זה לא מרנג,אז תכיני כפי שרשום. למרנג יש חוקים משלו ;) :lol:
תהנו מעוגה נפלאה,נוסטלגית שתלווה אתכם שנים רבות.
גמר חתימה טובה לכולכם.
פירגה עשיתי. עוגה משגעת וקלה.
אני מתכוון להגיש אותה היום בערב. האם בכל זאת להכניס אותה למקרר, או אם אוכלים באותו יום – לא צריך? תודה ושבת שלום
אודי,אנחנו אוהבים מהמקרר.כלומר,לא צריך ליום אחד להכניס למקרר,אבל לטעמינו היא טעימה יותר מהמקרר.
שבת שלום
תודה רבה! ושוב שבת שלום
בכיף,תהנו מהשבת
הי! האם אפשר להפחית את כמות התפוחים אם אין לי מספיק? מה המינימום?
כמה שתשימי זה מה שתרגישי בעוגה. לשיקולך.
תודה
שבת שלום!
פירגה לילה טוב
האם התחתית זו עוגה בחושה?
כי מתחשק לי בחושה אבל לפי כמות הקמח נראה לי שהבצק פריך :oops:
מחכה לתשובתך תודה
יולנדה הי,
למטה זו עוגת טורט דקיקה.
האם חייבים לקלף את הפתוחים?
רצוי.