7183c4b7 62d5 4181 abc1 9c396da3ffe4 3 - קליית בוטנים

קליית בוטנים

7183c4b7 62d5 4181 abc1 9c396da3ffe4 2 - קליית בוטנים

אני קונה בחנויות תבלינים בוטנים לא קלויים
את הסוג ה ג ד ו ל עם הקליפה

שמה בתבנית גדולה של התנור קילו בוטנים רצוי בשכבה אחת צפופה
יוצקת כ-8 כפות מים מהברז ומתבלת ב-2 כפות מלח עדין לבישול .
מערבבת שכל הבוטנים יצופו בנוזלים המלוחים. עודף מים לנקז.
אפיה בחום 175 כ-20 דקות.
במהלך האפיה יש לבדוק מדי פעם ולערבב בכף עץ גדולה את הבוטנים כדי שלא יישארו דבוקים לתחתית התבנית.
במהלך האפיה הנוזלים מתאדים והבוטנים מתחילים לקבל פריכות וצבע חום.
להיזהר לא לחרוך. עדיף לבדוק כל 2-3 דקות.
לחכות שיתקררו היטב.
בנגיעה קלה הקליפה נפרדת מהבוטן והבוטן מוכן לזלילה.
אפשר להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא.
לחמם לפני ההגשה בתנור חם.
תהנו

27 תגובות על “קליית בוטנים

    • נהדר ששיתפת. אני אוהבת לקלות בוטנים נהנית מהריח ומהתוצאה smile
      תודה רבה :lol:

    • לפני שהם משחימים תוציאי כמה בוטנים על השיש ותקררי אותם.
      אם הקליפה יורדת מהר ובקלות אז הבוטנים מוכנים.
      בבקשה ובהצלחה smile

  1. הי פירגה ואם אני צריכה לקלות לקינוח שלא מתאים בו מלח? אפשר לקלות ללא מלח?
    בתנור להרטיב אבל בלי המלח?

  2. הייתי מעוניינת לדעת על קליית בוטנים עם הקליפה העבה שלהם.
    כמה זמן אז זה לוקח ? כמו כן כיצד קולים גרעיני חמניה ?

  3. סתמי חצופה.
    ולפירגה – תודה ומתנצל על כל התגובות המציקות שאת סובלת כאן

  4. יצא טעים טעים הכנתי גם את הפקנים ופיסטוקים וצוות של חברה בשריון נהנו מכל ביס מעבירה לך חלק מהקרדיט smile המשך יום מקסים .

  5. אני צריכה לקלות 100 גרם אגוזי לוז ו-100 גרם פיסטוקים.
    קניתי את הפיצוחים ואינני יודעת כיצד לקלות אותם.
    זה צריך להיות משולב בקינוח כך שלא מתאים להוסיף מלח.
    אינני יודעת אם צריך להרטיב את הפיצוחים או לא וכן באיזה חום
    לקלות אותם.
    תודה מראש על התשובה.

    • מיכל,לא קליתי למעט בוטנים ואוגזי פקאן שלמים עם הקליפה….כלום, אז לא כדאי לך לסמוך עלי.חפשי בגוגל.
      בהצלחה

  6. חבל שאין לך ניסיון עם זה.
    אני אנסה לשים כל סוג בתבנית נפרדת ולהרטיב עם כף אחת של מים.
    אח"כ אכניס לתנור ואבדוק כל כמה דקות.
    החזיקי אצבעות!!!

    • מאחלת לך בהצלחה ושיהיה טעים.
      מה שאני כן יודעת,שצריך להיות ליד התנור כי כל דקה שתקלי מעבר למה צריך…. קובעת את הקריספיות והטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *