ת ו ד ה רבה לשלומית והילדים על ה ה מ ל צ ה ה ח מ ה
פשטידת תפו"א ובשרו שלומית 0710 ו
18:33 10/09/08 הכנתי אותה אתמול בלילה.היה מאוחר מכדי לטעום משהו בשרי, למרות שהמראה והריח היו מאוד מפתים.נסיכתי בת האוטוטו-11 אכלה בצהריים והתקשרה לעבודה לספר כמה זה טעים.הבנים ואני טעמנו בארבע והתלהבנו!תודה על עוד מתכון מנצח!
שלומית רק בגלל הרוח
4 תפוחי אדמה עם הקליפה + 2 בטטות עם הקליפה
לקלף את הירקות ולהכין "פירה" גס עם קצת חתיכות קטנות.
להוסיף את הבצל (1/2 כוס) שהשארנו בצד. לערבב.
ומטגנים ביחד תוך ערבוב כ-3 דקות.
מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון ומפוררים תוך כדי בחישה.
אפשר להוסיף 2-3 כפות צנובר שנקלה על מחבת יבשה.
את הרוטב מכינים בצנצנת:
3 כפות מלאות רסק עגבניות סמיך ומרוכז
כף קטשופ
חצי כוס מים
כפית וחצי אבקת מרק בצל/עוף
כפית אבקת מרק פטריות
כף גדושה סילאן
מלח אחרי טעימה ולא הרבה בגלל אבקות המרק,פלפל שחור ופפריקה מתוקה
יוצקים את הרוטב על הבשר וממשיכים לבשל בבחישה מתמדת עד ש כ מ ע ט אין נוזלים.
מורידים לפחות 5 או 6 כפות מרוטב הבשר המבושל ומערבבים לתוך ה"פירה". מערבבים.
טועמים ומשפרים טעם.
לבשר שנשאר מוסיפים 3 כפות פירורי לחם ובפסח קמח מצה ומערבבים.
הרכבת הפשטידה:
משמנים את התבנית ומפזרים עליה פירורי לחם
יוצקים פנימה את כל הבשר . מסדרים מעל לבשר את פרוסות החצילים . מעל מסדרים את כל ה"פירה".
אופים בחום 170 מעלות עד שמוכן כ-40 דקות-אם משחים מהר יש לכסות ולהמשיך באפיה.
"טיפים"
ל"פירה" אפשר להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
אם אין סילאן שמים סוכר
תהנו
תודה רבה על המתכון, זו פעם ראשונה שנכנסתי לבלוג שלך והוא כ"כ מדהים, כזה עושר של מתכונים, שנראים לא מסובכים, דבר חשוב בשביל אמא לילדים קטנים,
בקיצור, תודה רבה, ואני אמשיך לנסות עוד מתכונים,
שאלה לגבי מתכון זה: האם המאפה אמור להיות רך, ולא כמו פשטידה, שהיא קריספית יותר בחלקה העליון?
הפשטידה יוצאת רכה ונימוחה ולא קריספית, ועם טעם משגעעעעעע. מנסיון!
מעולה תודה על ההמלצה
הכנתי את הפשטידה לפי ההוראות , אך במקום להכין בשתי שכבות ערבבתי הכל ביחד ו…יצאה פשטידה
נימוחה וטעימה בטרוף. תודה פירגה על המתכון הנהדר :lol: :twisted: :P
יעלי,רעיון משגע תודה :lol: וכיף שאהבתם
פירגה שלום!!!
הייתי מוזמנת לארוחת מפסקת והכנתי את המאפה הזה והוא יצא טעיםםםםםםםםםםם אין מילים כולם התלהבו,תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שלך.
הי שרית,זה אחד המאפים שתוך כדי הוצאת המצרכים,דמיינתי לי מה אני עומדת להכין מהם.
אני שמחה שהתגובות מאד חיוביות.
תודה רבה מכל הלב
אני עשיתי ובמקום חצילים שמתי על הבשר שעועית ירוקה חלוטה במי מלח ועליה את הפירה יצא נפלא.
ציפי,איזה מעדן המאפה הזה. כמה שאהבנו :lol:
השידרוג שלך נשמע מעולה.כבוד לך.
תודה ששיתפת אותי
חג שמח, :P הכנתי את הפשטידה לחג הפסח מעולה מעולה, טעמה משובח לעילא ולעילא :lol: סוף הדרך :P תודה תודה.
ציפי בקר טוב
תודה שחזרת לשתף אותי.את נהדרת
חג שמח והמשך טעים לכם
צהרים טובים פירגה
יצא מעולה , בעלי לא מבין איך נהייתי כזאת בשלנית … בסוף הארוחה גיליתי לו על האתר המקסים שלך
הי טל
האוכל שלי בקלי קלות וטעים ברמות אפילו שהוא לא אוכל גורמה.
תמשיכי להכין ולהפתיע את הבעל ובעיקר לקבל המון מחמאות
בהצלחה להבא
היי,פירגה יקרה י
ש לך רעיון למשהו טעים ומעניין במקום הפטריות אצלנו לא מתים עלייהם?
תכיני משהו אחר.
הכנתי,כרגיל יצא טעים כל כל מתכון ממתכונייך שאני מכינה וקיבלתי המון מחמאות.תודה מעומק הלב :lol:
רותי,המאפה הזה נהדר והזכרת לי שמזמן לא הכנתי אותו. הוא באמת מתכון שווה מחמאות.
תודה רבה לך וחיבוק ללילה טוב
השנה 2012 סוכות, וחוזרת על הפשטידה שלך,,נהדרת…
תודה מיכול בני מישפחתי העניפה..
וחג שמח
תודה מישמיש
שתמשיכי להכין ושכולם יהנו ממעשה ידיך.
תבורכי לשנה החדשה.
חג שמח.
נראה מדהים אבל רשמת לפזר פירורי לחם על התבנית אני מבינה שתחליף קמת מצה??
רות הי,המתכון לא רק לפסח
חג שמח,פירגה,
הכנתי את המאפה הזה ביום שישי
יצא טוב מאוד.כולם אהבו.
תודה רוני,כיף של תגובה.
המשך שבוע טעים