עוד מעדן נפלא שעלה בחלומי להכין, בעקבות הדובדבנים המסוכרים שקניתי.
המצרכים וההכנה:
לבשל בסיר בינוני 300 גרם פלחי תפוחי עץ מיובשים עד שיתנפחו ויתבשלו כ-20 דקות.
לס נ ן ל צ נ ן ולחתוך לקוביות
להוסיף:
2 כוסות חתיכות פירות יבשים: דובדבנים מסוכרים חצויים, תאנים, משמש, שזיפים, תמרים, צימוקים וכו'…. (לחתוך)
להוסיף לסיר 2 כפות סילאן +כפית קינמון+כפית מיץ לימון או ליקר פירות
לערבב מדי פעם . כשהפירות מזדגגים בסירופ האדום לסגור להבה.
להוסיף:
100 גרם אגוזים מסוכרים קלויים.
להכין שטרוייזל הפתעות:
לשים בקערה:
50 גרם חמאה / מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חלבה
1/2 כפית קינמון
3 כפות סוכר חום
1/4 כוס קמח רגיל
לערבב בכריות האצבעות עד שהחמאה תתמזג עם יתר החומרים.
צריכה להיות בלילה חצי יבשה כשהחמאה עוטפת את כל החומרים.
אם חסר קצת קמח יש להוסיף.
הפירורים לא שווים בגודלם כמו בתמונה.
סידור התבנית:
לשמן תבנית מרובעת לא גדולה ולצקת את הפירות. ליישר. (השכבה לא גבוהה)
לפזר את האגוזים השבורים.
לפזר את השטרוייזל באופן שווה
לאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 עד שהשטרוייזל יזהיב ויתחיל לקבל גוון חום (לא מדי)
מגישים פושר חמים עם כדור גלידה או קומפוט.
תהנו
פירגוש יקרה זה ניראה מעדן….
וכמו כל המתכונים הנהדרים שלך..
רוצה לנצל במה זו בכדי לאחל לך באופן אישי
ששנה פורחת
שנה שופעת בבריאות שמחות והנאה..
תמשיכי לפנק אותו במתוכנייך ואני יודעת שאת עושה את זה מכול הלב…שפע של דבש לך ולכל בני ביתך אמן
אוהבת מאוד
שונטי
הכנתי..
מדהים..ומלהיב
שלום פירגה,
כתבת 300 גרם פלחי תפוחי עץ מיובשים.
לא עדיף תפוחים טריים? הפנית אותי לכאן מהשטרוייזל תפוחים… שם התפוחים טריים,
וכמה תפוחים זה 300 גרם?
תודה
אופירה שלום רב,
לא במתכון הזה. פה הפרי יבש.
צריך לשקול כדי לדעת כמה זה בכוסות וכרגע אין לי תפוחים יבשים בבית.