פשטידת פטריות גבינתית מעולה.
לא נותר לי אלא להמליץ בחום.
המצרכים:
חומרים לתבנית פאי או אחרת מספר 26
500 גרם פטריות שמפיניון, נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי בינוני
2 בצלים חצויים פרוסים דק
4 ביצים
100 גרם גבינה קשקבל מגוררת
1/2 כוס פירורי כעכים או בייגלה (אפשר פירורי לחם)
חבילה גבינה "טוב-טעם"
1/2 גביע קוטג'
1/2 גביע קוטג'
מיכל יוגורט ביו
מלח, פלפל שחור גרוס
מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
במחבת עם 5 כפות שמן לטגן בצל קצוץ עד להזהבה
להוסיף את הפטריות ולטגן עם הבצל ביחד כמה דקות בבחישה
להעביר לקערה את הבצל, הפטריות ויתר המצרכים ולבחוש
על קצה הזרת לטעום ולתבל.
אם נראה לכם דליל,תוסיפו 2-3 כפות קמח.
לצקת לתבנית משומנת וליישר
לפזר מעל מעט פטרוזיליה יבשה ופפריקה
לאפות בחום 175 כ-45 דקות
לצקת לתבנית משומנת וליישר
לפזר מעל מעט פטרוזיליה יבשה ופפריקה
לאפות בחום 175 כ-45 דקות
ל"פינלה" הנחתי על המאפה 2 פרוסות גבינת "טל העמק" והכנסתי לאפיה לעוד 10 דקות.
תהנו.
פירגה יקרה
הפשטידה נראת נהדר. הבת שלי חוזרת מחר ממסע לפולין והיא ביקשה משהו מיוחד לשבת. והנה מצאתי את המשהו. אגב, לפני שבוע הכנתי את עוגת השוקולד פרג שלך והיא הצליחה מאד.
המתכון נראה מצוין,
האם הפשטידה לא תהיה שטוחה מידי ללא קמח?
תודה, טל.
טל,תודה רבה.
לא שטוחה.
כתבתי שאפשר להוסיף 2-3 כפות.
בהצלחה ותהנו
הי פירגה,
הכנתי אתמול לארוחת ערב והיה ממש טעים… הבעל נישנש ונישנש… ואפילו לקחנו היום לעבודה…
תודה על עוד מתכון טעים לאלללההה….
דרך אגב, בהמשך ליומהולדת של הבת שלי שסיפרתי לך- חמתי ואמא שלי כבר נידבו אותי לשבועות אחרי שהם טעמו את כל מה שהכנתי…. חה חה חה
שחר ;) מלכת היום שלי
תודה על כל התגובות המדליקות והנלהבות למתכונים שהכנת.
שמחה שכל מה שהכנת יצא מדליק וטעים.
הכי רוצה להודות לך שאת מצרפת תגובה לכל מתכון ומתכון שאת מכינה.אין כמוך,באמת.
אני מאד מאד מעריכה