פשטידת ירקות שורש ועוד
שוב,פרי המצאתי.
זו פשטידה קצת שונה מפשטידת ירקות רגילה
ירקות השורש מגוונים את הטעם והפריזורה.
אהבנו. מאד.
המצרכים:
2 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים גסים
4 קישואים פרוסים לעיגולים גסים
3 שורשי פטרוזיליה נקיים וחתוכים
שורש סלרי נקי חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים
תפוח אדמה חתוך פרוסות
בטטה קטנה חתוכה פרוסות
200 גרם פטריות שמפיניון חתוכות קטן (אין צורך לבשל או לטגן)
כוס גבינה צהובה מכל סוג
3 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס קמח
1/4 כוס שמן
מלח ופלפל שחור בנדיבות
אופן ההכנה:
את הירקות מ ר כ כ י ם על להבה בינונית במים רותחים. מוציאים לפי סדר את הירקות שדורשים פחות ריכוך.
את הירקות מ ר כ כ י ם על להבה בינונית במים רותחים. מוציאים לפי סדר את הירקות שדורשים פחות ריכוך.
הירקות הקשים ביותר נשארים לסוף.
מצננים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות ולא דייסתי.
מערבבים ויוצקים לתבנית עגולה משומנת מספר 24
מפזרים מעט פטרוזיליה יבשה ופפריקה אדומה לצבע וקישוט
אופים בחום 175 כ-40 דקות
לפני שסוגרים את התנור ולפני ההגשה לפזר גבינה צהובה ולהקרים מספר דקות .
מערבבים ויוצקים לתבנית עגולה משומנת מספר 24
מפזרים מעט פטרוזיליה יבשה ופפריקה אדומה לצבע וקישוט
אופים בחום 175 כ-40 דקות
לפני שסוגרים את התנור ולפני ההגשה לפזר גבינה צהובה ולהקרים מספר דקות .
"טיפ"
כשהגבינה מותכת עדיין,אני מעבירה קיסם עץ מצד לצד ויוצרת חוטים וצורות
תהנו
אחלה פשטידת בריאות
הוספתי גבינת ריקוטה לחגיגה, את הגזר והסלרי גררתי בפומפיה, מ ע ד ן !
תודה פירגה .
מאיה ב. .ב.
מאיה,חן חן על התגובה הטעימה והנהדרת לפשטידת שורשים.
ערב נעים ושקט
איך אפשר להכין אותה פרווה?
תודה שרי
שרי,תכיני בלי הגבינה אבל פה הגבינה דווקא מעדנת את הפשטידה.
לשיקולך