d79bd795d7a4d7aad790d795d7aa d7a4d7a4d7a0d794d7a9 - כופתאות  גבינה נהדרות --פפנאש

כופתאות גבינה נהדרות –פפנאש

d79bd795d7a4d7aad790d795d7aa d7a4d7a4d7a0d794d7a9 - כופתאות  גבינה נהדרות --פפנאשכופתאות גבינה פפנאש, הבאתי לראשונה בשנת 2008. מאז עברו הרבה מים ורוחות בארץ.
פתאום אתמול , שנת 2024, בתוכנית מאסטר שף אני רואה את הפפנאש שחזרו לחיים בהתלהבות רבה.
אז………..

תודה לרבקה פרידמן סבתל'ה מקסימה בת 92 (2008) ז"ל

בתה וחתנה אף הם בני המושבה ראש-פנה
המתכון הוא מתכון   מ ק ו ר י    ה ו נ ג ר י    שלה.

כבת ראש פנה אני גאה להביא את המתכון טעים.

רשימת המצרכים:
שמים במיקסר:
500 גרם גבינה כנען
3 ביצים
1/2 כוס סולת
כפית מלח ולגירסה המתוקה מוסיפים סוכר כל אחד לטעמו.
2 כפות קמח
כף חמאה
מערבלים עד לקבלת עיסה חלקה
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים

מכינים את התיבול:
100 גרם חמאה מומסת במחבת (פחות כף אחת שכאמור משייכים לבלילת הכופתאות)
כשהחמאה מומסת מוסיפים 3/4 כוס פירורי לחם ומטגנים בבחישה עד לצבע חום בהיר
מוסיפים 4 שקיות סוכר וניל ומטגנים ביחד כדקותיים ובבחישה
מורידים את המחבת מהאש על מטלית רטובה כדי לעצור את פעולת הטיגון ולמנוע מהפירורים להישרף.

בסיר ג ד ו ל מרתיחים מים ומעט מלח. בעזרת ידיים לחות מכינים כדורים.
מבשלים במים הרותחים 30 דקות. או עד שהם צפים ומשחימים.
מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך מסננת
מעבירים לפירורי הלחם ומגלגלים בעדינות
מגישים עם סוכר וקינמון שמנת או ריבה או כל דבר אחר לטעמו של כל סועד

רוטב שמנת מיוחד לכופתאות שמובא ע"י Rica Felberbaum
שמים את הכופתאות המגולגלים בפירורי הלחם בכלי הגשה וכל אחד שופך כרצונו
הרוטב:
מיכל שמנת חמוצה, 50 גר' חמאה, סוכר וניל ממיסים על האש עד לרתיחה
תהנו

40 תגובות על “כופתאות גבינה נהדרות –פפנאש

  1. תשמעי הן טעימות שחבל על הזמן,אכלנו משו דומה מסעדת בודפשט בתל אביב לפני כמה שנים והטעם נשתייר בפינו ועכשיו שוחזר,האם ניתן לשמור בקירור ולחמם?כייף גדול הסבת לנו.

  2. פירגה היקרה !
    זה מדהים איך שהיכנו את זה ישר זה ניגמר
    נורא נורא אהבנו את זה
    חג שמח ושנה טובה smile

    • חן חמודה
      אני שמחה שהסטיגמה להכנת הכופתאות האלה כבר איננה לאור המתכון הזה.
      באמת קלי קלות,ריפוי בעיסוק וטעים ברמות על.
      תודה שחזרת לשתף אותי smile

    • הרבה זמן חיפשתי את המתכון.אבא זל היה מכין לנו הילדים את המעדן הזה.אבא היה מצכיה והיה מכין לנו מאכלים מבצקים .ביניהם היו כופתאות הגבינה המשגעות. תודה מקרב לב.

      • חיה שלום רב
        יש בצד שמאל קטגוריה של מתכונים מסורתיים לערבי חג.
        השתדלתי ששם יהיו כל המתכונים שמכינים בחגים שלנו גם בערבי החג וגם בחול המועד.
        אני שמחה שמצאת את המתכון ותוכלי להכין ולזכור.
        חיבוק smile מקרב לב

  3. פירגוששש, זה ניראה עולמי טעיםםםם…רוצה ביס פליזזזזזזזז…?
    smile אךךךך טעיםםםםם…ממממממאוד. :lol: :x

  4. היי פירגה,
    חנוכה כבר ממש בפתח ונכנסתי לאתר שלך לקסלת רעיונות. הכופתאות האלו נראות פנטסטי והתגובות מוכיחות ששוה לעשות.
    הבעיה היא שפה (במלבורן, אוסטרליה) אין חיה כזו שנקראת גבינת כנען. במה אפשר להחליף?
    תודה מראש!

    • יעלי יקרה
      בחרת בחירה נפלאה ומוצלחת במיוחד.
      אני מנחשת שהתחליף הוא גבינת ריקוטה אבל לפני כן תבררי אם היא גם טובה בטיגון ולא רק באפייה.
      בעיקרון,זו גבינה יותר יבשה מהלבנה הרגילה.
      את יכולה לסנן את הגבינה הרגילה כמה שעות שהנוזלים יתנקזו.
      אולי יש לכם גבינה אחרת בסגנון? ללא טעם ופחות נוזלים מהגבינה הלבנה הרגילה?.
      בהצלחה smile

  5. היי פירגה יקרה,
    האם ניתן להכין את הכופתאות + פירורי הלחם יום קודם, ולחמם לפני ההגשה במיקרוגל ???
    בילדותי הייתה לנו שכנה אוסטרית שהכינה את הכופתאות ומלאה אותם בפרי העונה, כמו מישמש, שזיף , או דובדבנים כמובן שהפרי לא גלעינים.
    תודה על כל המתכונים הנפלאים.
    חג חנוכה שמח לך ולכל בני משפחתך. smile smile

  6. פירגה הכופתאות נראות נהדר!
    אני מאוד רוצה להכין, אפשר להכין גם ללא מיקסר?
    ראיתי שכתבת שגבינת כנען היא כמו ריקוטה, אפשר להשתמש בגבינה בסגנון פילדפיה או שזה יהיה כבד מדי? (גם אני לא חיה בארץ…)
    תודה! smile

  7. פירגה הכנתי את התערובת ללא מיקסר, נראה שיצא בסדר….
    האם התערובת יכולה להישאר יותר משעתיים במקרר?
    תודה! smile

  8. אני מכינה כאלה כבר הרבה שנים למדתי מחמותי מרגרטה ז"ל הונגריה גאה אבל בדיוק חצי כמות
    כי אחרת נצטרך שומרי משקל אחרי

    בני קוראים לזה "קציצות לבנות" וזה הפינוק האולטימטיבי שאני יכולה להכין להם
    יש לי חבילת כנען בפריגידר – הולכת להכין מייד

    תודה

    • לילי ערב טוב
      אני שמחה שהזכרתי לך את הקציצות לבנות ;) שלכם.
      תתפנקו ותהנו
      smile

  9. הי פירגה,
    נראה מעולה! רק שאלה – עם כפית מלח הכופתאות לא יוצאות מלוחות?! לא צריך לשים קצת סוכר בתערובת כדי לאזן? תודה מראש.

    • לגרסה המתוקה מוסיפים סוכר כל אחד וטעמו גם לבלילה וגם לציפוי
      בהצלחה smile

  10. שלום לפירגה האם הוספת המלח לתערובת הכופתאות משתלבת עם ציפוי של 4 חבילות סוכר וניל בציפוי?? מחכה לתשובה מהירה( אני באמצע ההכנות) תודה רבה

  11. שבת שלום פירגה תוך עיון במתכונים לקראת שבועות ניתקלתי במתכון של רבקה פרידמן ז"ל כל כך התרגשתי עד כדי דמעות וכבר אני הולכת להכין וכמובן גם בשבועות.
    תודה גדולה-זיוה

  12. הי פירגה, רוצה לנסות את המתכון. יש לי שתי שאלות:

    א. לגרסה המתוקה, האם להוסיף סוכר בנוסף לחצי כפית המלח או במקומה?
    ב. האם נראה לי שסולת מחיטה מלאה (זה מה שיש לי בבית) מתאימה כאן?

    תודה מראש!

    • מ,ערב טוב
      לגרסה המתוקה שימי פחות מלח וסוכר לטעמך…..
      לא מכירה את המתכון עם סולת מחיטה מלאה,צר לי.
      smile

  13. בוקר טוב…
    שאלה….כיצד מגיעים לעמוד הקטגוריות בבלוג שלך.??

  14. פירגה יקרה, שרק תהיי לי בריאה עם כל אוהבייך ! כשחיפשתי מתכון לפפאנש (כופתאות גבינה) הרומני, המתכון שלך לא עלה
    לי. במקרה היום הסתכלתי על המתכון שלך לפשטידת בצל וגבינת טבורוג, אז נתקלתי במתכון של לכופתאות, כניראה אין שום דבר שהוא מקרי, מדהים. רציתי לברר איתך לגבי הכנה מערב קודם, כי בשום אופן לא אוכל להכין לפני ההגשה, ראיתי בתשובות שלך, ובכל זאת
    ??? אודה לך על מתן עצה טובה.

    • מרים יקרה,צר לי ,אין לי מושג איזה טעם ומרקם יקבלו אם תכיני מראש. צריך לנסות.
      חיבוק kiss

  15. בישול 30 דקות במים רותחים נראה לי טעות.
    האם הכוונה 3 דקות כמו שגם ראיתי במתכונים דומים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *