מזמן לא התענגנו על תבשיל רך נימוחי ריחני וצבעוני.
מצרכים:
סיר עמוק
10 חלקי עוף מנוקים היטב.
3 בטטות גדולות מקולפות. כל בטטה חתוכה ל-3-4 פרוסות
3 בצלים+4 כפות שמן
3 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה/או כוסברה
מכינים בקערה את התבלינים:
5 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות מים
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם
2 כפות ג ד ו ש ו ת גריל עוף
מערבבים ואם צריך מלח,מוסיפים.
מורחים היטב את התבלינים על כל חלקי העוף וגם בתוך החריץ ומכניסים לסיר או לקערה.
אמא השאירה כל הלילה את הסיר במקרר –כדאי למי שיכול להתאפק.
בבקר, מטגנים את הבצלים קצוצים בשמן ומזהיבים
מוסיפים את חלקי העוף ומשחימים מכל הצדדים (כל פעם מכניסים לסיר שכבה אחת)
מחזירים לסיר את העוף וממלאים 3/4 גובה התכולה במים
מוסיפים את הירק.
מרתיחים טועמים ומשבחים טעמים.מוסיפים בשלב זה את המלח.
אמא ממליצה למי שאוהב כמון,קינמון,סילאן, כורכום,רסק עגבניות להוסיף בלי להתבייש.
מבשלים על להבה קטנה לפחות שעתיים
בחצי שעה אחרונה מוסיפים בטטות . אין צורך להוסיף מים . מדי פעם מרטיבים אותם ברוטב.
מגישים ומתענגים כפי שמזמן לא התענגתם. העוף יוצא רך במיוחד.
תהנו
פירגה שבוע טוב!
הכנתי לשבת יצא טוב מאד,רך וטעים .תודה לך!
רוני מקסימה,תודה ששיתפת אותנו בחוות דעתכם :lol:
פירגה שלום
העוף עם הבטטה יצא נפלא. לקחתי סיכון והכנתי לשבת לאורחים והם כמעט אכלו לי את הסיר.
כל הכבוד
יעל,לקחת סיכון טעים במיוחד. כל הכבוד וכיף שהצליח ונהנו תודה ששיתפת אותי בתוצאות.
נתקלתי במתכון היום במקרה, הכנתי לארוחת צהריים וכולנו (בת שנה, בת שלוש ושני הורים רעבים) נהננו מאוד!
מתכון מומלץ בחום. תודה!
אילנה,אנחנו אוהבים מאד את המתכון הזה קטנים ומבוגרים כאחד.
תודה ששיתפת
לבריאות
נראה מעולה וינוסה :x :x
בהחלט,תודה.
:lol: