אני הוספתי בין השכבות טונה אבל אפשר להוסיף כל מה שרוצים .
מקור:פירגה
מצרכים והכנה:
3-5 מצות שלמות טבולות במים ומושהות במגבת כ-5 דקות.
רוטב עגבניות בקערה ללא בישול:
קופסה עגבניות מרוסקות 260 גרם של יכין
כף גדושה רסק עגבניות
עגבנייה ב ש ל ה מגוררת ג ס בלי הקליפה
בצל קצוץ מטוגן מוזהב
כפית קטשופ
מלח או קורט אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אורגנו
סוכר
מים רק אם צריך– הרוטב סמיך.
ל ע ר ב ב לטעום ולשפר טעם לפיקנטי .
מלית בקערה:
3 מיכלי קוטג' 5%
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
ל ע ר ב ב (אין ביצה)
תוספות לפי בחירה בין השכבות: טונה סחוטה היטב, זיתים,פלפלים,תירס, וכו'…..
לציפוי עוד גבינה צהובה וקישוט לפי הכיף שלכם.
בתבנית ק ט נ ה בגודל מצה להרכיב 3-4 שכבות לסירוגין של: רוטב, מצה , רוטב, מלית.
התוספות שבחרתם בין השכבות.
בשכבה העליונה לפזר בנדיבות גבינה צהובה ולקשט.
כמות הרוטב והמליות בהתאם לגודל הלזניה שאתם מכינים.
הכמות שהבאתי ללזניה קטנה .
אופים בחום 175 כ-25 דקות
תהנו
הי פירגה,
שאלה- את ההרכבה של הלזניה מתחילים עם רוטב ולא עם מצה? ישר רוטב על התבנית?
אודה לתשובתך.. מתכננת להכין בפסח.
שחר,בדיוק כמו שכתוב ולפי הסדר. רוטב…..
הי פירגה יקרה, חג שמח לך ולבני ביתך!
האם המצות לא מתייבשות בתנור בזמן האפייה?
דבר נוסף: אני מחפשת מתכון לקנידלעך. לא מצאתי אצלך בשם הזה. אשמח אם תוכלי לענות לי כמה שיותר מהר. זה דחוף לי
תודה ושבת שלום
מפרגנת הי
תכיני בדיוק בדיוק בדיוק כמו שרשום.יוצא מעלף.לא יבש…..בכלללללל.
אני רושמת קניידלך ויש כמה מתכונים באתר:
קניידלך שמנמנים רכים מאד
הקניידלך שמנמנים ויפים , רכים ואווריריים,
מהירי הכנה ותמיד מצליחים. רואים שזה אוורירי.
10 קניידלך גדולים או 15 בינוניים
המצרכים:
כוס קמח מצה
כוס מים רותחים
2 ביצים מס' 1
2 כפות שמן קנולה
מעט מלח לטעם
אופן ההכנה:
1. שמים את כל הקמח בקערה ויוצקים מים רותחים.
מערבבים היטב עד שכל המים נספגים בקמח. נהיה גוש מאד קשה.
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל ביצה.
מוסיפים שמן ומלח ומערבבים או לשים לתערובת אחידה (ללא גושים).
אפשר לערבב בכף או במג'ימיקס/מיקסר
משאירים לנוח רק 10 דקות. (על השיש לא במקרר).
3. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח.
כשהמים רותחים , מרטיבים את כפות הידיים ומכינים כדורי קניידלך בינוניים
מטילים את הקניידלך למים הרותחים. מבשלים במצב רתיחה לא יותר מ -5-7 דקות
מכבים את הלהבה.
בשלב שהקניידלך צפים יש לכסות במכסה חצי כיסוי (לא לסגור את הסיר הרמטי והקניידלך יתפחו פי 3)
לא מוציאים את הקניידלך מהמים עד לארוחה כדי שיובטחו לכם קניידלך שמנים ואווריריים במיוחד.
"טיפ"
1. להכין את הקניידלך בסיר נפרד עם מים רותחים ומעט מלח-לא להכין בסיר המרק שלא יעכיר.
כשמכינים את המנות האישיות שואלים כל אחד כמה קניידלך לשים בצלחת.
תהנו
שבת שלום
——————————————————————————–
היי פירגה,
נשמע טעים. אפשר רק רוטב וגבינות, בלי התוספת של הטונה או הזיתים?
ממש לא חייבים תוספות. תכיני בלי
תודה רבה פירגה יצא נהדר :P כמו כל דבר ממתכונייך :lol:
חג שמח
מפרגנת,תודה עם חיבוק למחמאות על הלזניה
הי פירגה,
גם את לזנית הגבינה הכנתי בפסח והיה ממש טעים…
תודה
שחר,נהדר שעדכנת.
היא באמת טעימה וקלת הכנה תודה
יש תגובה חדשה לפוסט #3174 "כושית בלי תוספות בחושה ועסיסית במיוחד"
מאת : כרמית (IP: 80.179.196.57 , 80.179.196.57.cable.012.net.il)
תגובה:
פירגה, שלום…
אני כעיקרון חדשה כאן, תמיד הסתכלתי ולא ממש ידעתי אם להכין או לא, כי הייתי עושה מאתרים אחרים מתכונים, ולא ממש היו יוצאות טוב, אז התייאשתי, עד שהגעתי לאתר המדהים שלך..
קודם כל, אי אפשר להתעלם מהתמונות המגרות, חייבים לנסותתתתתתתתתתתתת…
אז מה שניסיתי הצלחתי………. ובעלי……..חבל על הזמן משבח אותךךךךךךךךךךךךך כל הזמן…. על המתכונים המדהימים שלך!!!
ניסיתי בהתחלה את הקראנץ עוגת השמרים – יצא מדהים
אחר כך ניסיתי את הלזניה מצות – מדהים
אחר כך – בורקס מצות – בעלי וכל המשפחה טרפו אותם… יש לציין מעולההה
ואז אמרתי אנסה את העוגת שוקולד – פשוט מעדן, אומנם עשיתי בלי רוטב, כי בעלי לא ממש אוהב רוטב על העוגות, הוא אוהב את העוגות עם הקפה , היבשות יותר, אבל העוגה הזאת, סוף הדרך, יצאה רכה רכה ובאותו יום התחסלה :lol:
תודה לך כרמית על התגובה ללזניה.
חיבוק והמשך נפלא ביחד
פירגה גם ביתי היקרה נרתמה לאתרך בהמלצתי החמה והעיזה והכינה עוגת תות עם גבינה שהיתה מוצלחת במיוחד. אך מה שיותר חשוב , הבינה שהמתכונים שלך שהם לא קשים ומובנים להדיוטות וניתנים להכנה גם למי שלא ממש מתלהבת מבישול ואפיה במטבח. הצלחת לעשות זאת ועל כך אני מודה לך מקרב לב.
בברכת חג שמח.
ציפי,זה המוטו שלי ואני מזכירה כל הזמן שהאתר שלי הוא גם למתחילות ולמתחילים בדרכם במטבח.
רוב המתכונים שלי ממצרכים די פשוטים ובעיקר שנמצאים בד"כ בבית. בנוסף,כמעט כל מתכון ניתן לשדרג.
אושר גדול לי לקרוא שהבת שלך העיזה והצליחה ובעיקר שאהבה והתלהבה וראתה שה"שד אינו נורא כל כך" ;)
תודה ששיתפת אותי בחוויות ובעשייה שלכן
הכנתי את הפשטידה בפסח והיא מעולה. הבת שלי מבקשת שאני אכין אותה שוב -השאלה שלי האם אפשר להכין את הלזניה ובמקום מצות להשתמש בדפי לזניה?
ואם כן, האם יש שינוי במרכיבים? האם צריך יותר רוטב?
אשמח לקבל את תשובתך.
תודה
אילנית שלום,אני לא עושה המרות,אבל יש לי לזניות נפלאות,דומות.כנסי לחיפוש: רשמי לזניה ובחרי את הלזניה שנראית לך.
בהצלחה
הי פירגה
האם אפשר להכין את הלזנייה יום קודם?
המצות לא יהיו סמרטוטיות מדי? ואז אולי כדאי לא להרטיב אותן .?
המצות יהיו רטובות מדי. לא כדאי.
חג שמח