מצייה מטוגנת עם בוטנים ופטרוזיליה-מתכון נוסטלגי מבית הורי בעלי (מוצא חלאבי)
במשך כל ימי החג כל בקר היו מתעוררים לריח המצות המטוגנות.
גם היום בחג פסח, בעלי מבקש ממני להכין לו מצות עם בוטנים ופטרוזיליה.
קשה לשכוח כמה שזה טעים . נוסטלגיה.
מצרכים והכנה ל-4 מנות:
4 מצות שלמות טבולות לרגע בקערה עם מים מהברז
מעבירים את המצות בלי המים לקערה
ומפוררים אותם
4 מצות שלמות טבולות לרגע בקערה עם מים מהברז
מעבירים את המצות בלי המים לקערה
ומפוררים אותם
מוסיפים:
3 עד 4 ביצים טרופות במזלג
מעט מלח
1/2 כוס בוטנים טחונים גס
פטרוזיליה טרייה קצוצה
3 עד 4 ביצים טרופות במזלג
מעט מלח
1/2 כוס בוטנים טחונים גס
פטרוזיליה טרייה קצוצה
לחמם קצת שמן במחבת גדולה
או מחבת שקעים
לטגן מ- 2 הצדדים על להבה בינונית
לטגן מ- 2 הצדדים על להבה בינונית
לכסות במהלך הטיגון .
בעלי אוהב שהמצייה מטוגנת הרבה זמן עד לקריספיות של החלק העליון.
"טיפים"
1.ניתן להכין במחבת שקעים מציות קטנות.
2. אפשר לוותר על הבוטנים והפטרוזיליה ולטגן מהבלילה לביבות . תוספות מתוקות להגשה כמו:ריבה,מייפל, סוכר וכו'.
תהנו