סידרתי 3 שכבות של לזניה בשפע ירקות טעימים ומתובלים ואת השכבה העליונה כיסיתי בבשר טחון מוקפץ בצנוברים. מעל לכל יצקתי רוטב אדום פיקנטי.
קיבלתי המון מחמאות אז החלטתי לשתף גם אתכם בעונג הזה.
מצרכים לירקות (מכינים בסיר גדול)
כמובן לא לשכוח לקנות חבילה גדולה של דפי לזניה ללא בישול מוקדם.
3 גזרים יכול להיות צבעוניים
בצל גדול
3 קישואים בינוניים
בטטה בינונית
כוס עלי תרד
3 גמבות צבעוניות
מלח ופלפל שחור.אפשר קצת אבקת מרק עוף במידה ומשתמשים.
מצרכים לבשר :
300 גרם בשר טחון
בצל
3 כפות צנובר מוזהב בטיפונת תרסיס שמן.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קצת כורכום, קצת כמון, קצת פפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור
מצרכים לרוטב עגבניות:
בצל גדול מטוגן
קופסה עגבניות מרוסקות 800 גרם
עוד קופסה של עגבניות חתוכות דק בערך 300 ג'.
כף או שתיים סוכר
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כפית שום כתוש
מלח ופלפל שחור . אפשר קצת אבקת מרק עוף במידה ומשתמשים.
3 כוסות מים מהברז.
אופן הכנה:
לטגן בצל קצוץ. להוסיף גזרים מגוררים גס, קישואים מגוררים גס,פלפלים רצועות דקיקיות וקצרות, בטטה מגוררת, תבלינים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את התרד וסוגרים להבה. מערבבים ומוציאים לקערה.
הכנת הרוטב ללא בישול מוקדם:
את הבצל מטגנים וסוגרים להבה. מוסיפים את כל המצרכים של הרוטב. כולל המים. (אין צורך לבשל )
חשוב: מורידים מהרוטב – ללא הירקות- כמות של 1/2 1 כוסות ושמים בצד. הרוטב ישמש לציפוי הלזניה לפני שמכניסים לתנור.
מוסיפים לרוטב שנשאר את כל הירקות שהשארנו בצד ומערבבים. טועמים ומשבחים טעם. (מלח ופלפל שחור)
הרכבת הלזניה:
תבנית הכי גדולה שנכנסת לתנור. משומנת בתרסיס/שמן זית
מסדרים שכבה של דפי לזניה ומרססים עליה שמן. יוצקים שליש כמות מרוטב הירקות ומיישרים.
מסדרים מעל שכבה שניה של דפי לזניה ומרססים שמן ושוב שליש מרוטב הירקות
מסדרים שכבה שלישית של דפי לזניה ומרססים שמן. יוצקים את כל רוטב הירקות שנשאר.
מסדרים שכבה נוספת של דפי לזניה ומרססים שמן. מכסים הכל בבשר הטחון
מכסים שכבה אחרונה בדפי לזניה ומרססים שמן.
יוצקים את כוס וחצי הרוטב שהשארנו בצד. מכסים את הלזניה באופן שווה ובעיקר לצפות בצדדים שכל דפי הלזניה יכוסו ברוטב.
מכסים בצורה הרמטית בניר כסף ואופים כ-30 דקות
מוציאים, בודקים שהלזניה רכה ובמצב כזה אפשר להשאיר במקרר עד לארוחה.
כמובן לחמם היטב תחילה עם ניר ואחר כך בלי ניר.
"טיפים"
כיוון שצריך הרבה בצל מטוגן,הכנתי מראש כמות גדולה ושמתי במקרר. זה חסך לי הרבה זמן בהכנת הלזניה.
לא לשכוח להוריד 1/2 1 כוסות מהרוטב האדום לפני שמשדכים אותו לכל הירקות (זה הרוטב שישמש לציפוי הלזניה לפני הכנסתה לתנור.)
תהנו.