7 730x410 - עוגת שוקולד עם חלבה ותמרים

עוגת שוקולד עם חלבה ותמרים

7 - עוגת שוקולד עם חלבה ותמרים

לקרר את העוגה ולהכניס למקרר לפחות 6  שעות לפני ההגשה

17 מאפינס או תבנית עגולה מספר 24

שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
1/2  כוס סוכר
4-5 כפות מלאות חלבה
10 תמרים יבשים מגולענים מסוג מג'הול קצוצים גס
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב
להוסיף:
כוס יין מתוק לקידוש (לילדים תכינו עם תירוש ענבים) או מים
כוס מים פושרים
(חשוב : ל ע ר ב ב היטב) עד למרקם חלק של קרם דליל
ל א להוסיף קמח.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 לכ-40 דקות
בודקים בעזרת סכין שמחדירים לעוגה באלכסון .מוודאים שהסכין יוצאת יבשה .
יוצקים עליה כשהיא עדיין חמה סירופ .
סירופ שוקולד חם:
ח צ י מיכל שמנת מתוקה 120 מ"ל
100 גרם שוקולד מריר בקוביות
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה ולהוסיף את קוביות השוקולד
לערבב (לא על הגז) עד שהשוקולד יימס ויתקבל קרם כהה.
לצקת את הקרם החם על פני העוגה
אפשר לחורר את העוגה כדי שהסירופ יחדור פנימה.

אופציה להגשה: אני גיררתי חלבה וניל

"טיפ"
אם אין אבקת שוקולית שימו כוס אבקת קקאו ותוסיפו עוד כוס אחת של סוכר.
תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *