פירות העונה לטעמכם
קינוח מפתיע נפלא לשבועות ולכל השנה לפי עונת הפירות.
מכינים בקערה עמוקה ורחבה.
מצרכים:
1 כוס חלב
2 שקיות ג'לטין = 28 גרם
1 מיכל גבינה לבנה רכה 250 גרם
1 מיכל שמנת חמוצה של פעם
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה = 250 גרם 38 אחוז
1שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר
200 גרם פירות העונה טריים מעוכים במג'ימיקס
אופן ההכנה:
לשים בסיר את החלב והג'לטין
לבחוש היטב עד לסף רתיחה.
לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין.
לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה. חשוב לסנן שלא יהיו גושים.
ל ק ר ר .
להוסיף לקערת החלב :
גבינה לבנה
שמנת חמוצה
סוכר וניל
סוכר
לערבב ביחד.
להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בבחישה.
להוסיף את הפירות המעוכים.
למזג את כל החומרים ביחד לבלילה חלקה.
לצקת לקערה מתאימה.
להכניס לשעה למקרר.
לקשט כיד הדמיון
לשמור במקרר ולא בפריזר.
תהנו.
נראה מעולה!!!!
שאלה: האם ניתן להחליף החלב בעוד מיכל שמנת להקצפה 38%?
אודה לתשובתך…
הי מיקי,ערב טוב
אופססס. … צריך להמיס את הג'לטין בחלב.
אף פעם לא המסתי ג'לטין בשמנת מתוקה למרות שלפי הבנתי לא נראה לי שיש מניעה.
אפשר להכין את המתכון כפי שהוא, עם החלב ופשוט להוסיף עוד שמנת מתוקה ולהקציף אותה. כלומר, שיהיו במתכון 2 שמנות מתוקות להקצפה.
זה רק יכול לשבח את הקינוח. אפשר להמיס את הג'לטין גם בכוס מים במקום החלב.לשיקולך.
היי פירגה יקרה
למדתי בסדנאות של קינוחי כוסות שממיסים את הגלטין לפי חישוב של פי 5 נוזל מכמות הגלטין
במקרה זה. 28 גר' גלטין * 5 = 140 גר' מים. אני ממיסה בכוס את הגלטין עם המים.
כשאני צריכה להשתמש בגלטין, אני ממיסה אותו 10 שניות במיקרוגל ואז שופכת אותו לתערובת
מאז שהשתתפתי בסדנאות אין לי פחד מגלטין ואין בעיה. אם משתמשים בגלטין מחנויות מתמחות אפייה
לא מרגישים אף פעם את טעם הגלטין.
מקווה שאת מרגישה טוב. מאחלת לך ולמשפחתך המורחבת חג שבועות שמח
חסר לי האימוגי של החיבוק
תודה מירי יקירתי, שולחת חיבוק יופי של מידע. אני עכשיו יותר טוב ובהתאם מתקשרת אתכם.
מאחלת לכולם בריאות וימים טובים ושמחים
נהדר. נשמע פנטסטי!!!!!
אכן אעשה זאת: אצמד למתכון ואוסיף עוד שמנת מתוקה.
בעיקרון אני מחפשת מתכונים מרובי קלוריות במיוחד עם ריכוז חלבון גבוה…….
תודה רבה לך יקירה.
הי מיקי,שיהיה טעים ובהנאה לבריאות