מראש, מבשלים את האורז והירקות ומטגנים את הבצלים .נשאר לערבב את כל המצרכים ולהכין קציצות טעימות.
מצרכים:
1 כוס אורז לפני בישול
2 פרוסות בטטה מבטטה בינונית (כל פרוסה כ-2 ס"מ)
1 תפוח אדמה אפשר גדול
2 בצלים יבשים
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ קטן (אם יש)
3 עלי פטרוזיליה קצוצה אפשר 2 קוביות של דורות (קפוא)
שן שום מעוכה אפשר שום כתוש מוכן.
1 ביצה – לטבעונים, אפשר לוותר כי יש טחינה גולמית ושמן.
כף טחינה גולמית
3 כפות שמן להוסיף לעיסה
מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט / או תיבול אחר לטעמכם
אופן הכנה:
מבשלים את האורז עד שמוכן ורך (אפשר בשיטת בישול של אטריות)מים רותחים בכמות גדולה, מכניסים את האורז ומבשלים עד שרך. מסננים וזהו….
בטטה ותפוח אדמה מבושלים ורכים
מטגנים בשמן את הבצלים היבשים עד הזהבה
שמים בקערה את האורז הבטטות ותפוח האדמה (כאמור, הכל מבושל מראש)
מוסיפים את הבצל המטוגן, הבצל הירוק , הפטרוזיליה , הביצה, השום והטחינה
מערבבים לעיסה דביקה.
מתבלים , טועמים ומשפרים.
קורצים במכשיר עגול לקציצות מדויקות — או מכינים קציצות בידיים קצת רטובות , די גדולות בגודל המבורגר .
מניחים ומשמנים ניר אפיה על תבנית גדולה. מניחים את הקציצות ומרססים עליהן קצת שמן
אופים בחום 180 מעלות כ-8 דקות בחום 175 מעלות.
הופכים ושוב מרססים שמן ושוב אופים עוד מספר דקות עד שהקציצות מקבלות גוון שחום.
אוכלים חם עם סלט ירוק וטחינה ירוקה.
תהנו
היי פירגה ,
הקציצות נראות נראות מעולות בתמונה וגם קלות להכנה,ורוצה להכין אותם ,
רק לו ברור לי כמה זמן האפייה עוד נמשך לאחר שאופים 8 דקות ב- 180 מעלות.
רונה , אחרי שהופכים,בערך 10- 15 דקות עד שמתחיל להשחים.
רונה, אחרי שהופכים, בערך עוד 15 דקות או עד שמשחים ומוכן.
היי פירגה. מה העובי המומלץ לקציצה. אפייה בטורבו יתאים?
הי חנהל'ה
אני אוהבת עבה. אבל נסי אחד כזה ואחד כזה ותחליטי מה לטעמך.