עוגה בחושה קלילה ונהדרת
מצרכים לבצק:
150 גרם חמאה רכה
1 חלמון
2 כוסות קמח תופח (כדאי להתחיל ללוש עם כוס וחצי ולהוסיף לפי הצורך).
5 כפות סוכר
שקית סוכר וניל
ללוש, לשטח בתבנית עגולה 24/ 26 ולאפות בחום 170 כ-20 דקות עד להזהבה חומית .לקרר.
אם הבצק קשה ללישה אפשר להוסיף קצת מים או יוגורט אשל וכו'….
המצרכים למלית:
3 מיכלי גבינה לבנה 5% = 750 גרם
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 גרם
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
ביצה שלמה והחלבון שנשאר מהבצק
אופן הכנה:
לערבב בעזרת כף ולצקת על הבצק.
לאפות בחום 175 40 דקות
מיד להוציא ולצנן. כשהעוגה קרה, היא יציבה.
קרם שוקולד:
250 גרם = מיכל שמנת מתוקה להקצפה
200 גרם שוקולד חלב חתוך לקוביות.אפשר גם שוקולד בטעם אחר
להביא את השמנת לסף רתיחה ולסגור להבה.
להוסיף את קוביות השוקולד ולערבב לקרם.
לצקת על העוגה ולהכניס למקרר למספר שעות.
"טיפ" העוגה עשירה יותר עם גבינה ושמנת באחוזים גבוהים
תהנו
היי דליה
לשם מה צריך קמח תופח לתחתית?האם האנחנו רוצים תחתית גבוהה??
הי אבי, רוצים פה תחתית והיא לא גבוהה. רעיון נוסף שנתת לי עכשיו, אם יוצא בצק עבה,
תוריד קצת עם כף ותגרר את הבצק האפוי מעל לשוקולד. נראה לי יהיה טעים.