תרד פטה 800x600 730x410 - שקשוקה תרד גבינות וביצים

שקשוקה תרד גבינות וביצים

תרד פטה 3 800x600 - שקשוקה תרד גבינות וביצים

מצרכים:

400 גרם עלי תרד טרי

3 כפות שמן זית ואפשר להכין על חמאה או לשלב שמן זית+חמאה

בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 פרוסות גבינה צהובה טל העמק או אחרת חתוכה לפיסות

1/2 מיכל שמנת מתוקה- אפשר פרווה.

מלח

פלפל שחור

ביצים טריות

להגשה: גבינת ריקוטה פרסקה של גד אפשר 9 אחוז , או כל בולגרית מעודנת אחרת או פטה

אופן הכנה:

לשים את עלי התרד בקערה עמוקה במים רותחים 2 דקות לסנן היטב ולחתוך גס

במחבת עמוקה לחמם שמן ולטגן את הבצל והשום להזהבה עדינה.

להוסיף שמנת ולהרתיח כדקה על להבה גדולה.

להוסיף את עלי התרד ולבחוש.

להוריד ללהבה בינונית ולפזר את פיסות הגבינה הצהובה .

ליצור בורות ולהוסיף את הביצים.

לסגור מכסה תואם למחבת ועל הלהבה הקטנה לבשל עד שהביצים מוכנות.

לפזר גושי ריקוטה או בולגרית או פטה.

להגיש חם עם ירקות טריים ולחם שחור טרי (נהדר עם לחם קימל)

לפני ההגשה, אפשר לחמם בתנור על חום 200 מעלות כ-8 דקות.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *