d7aad7a4d795d796d799d79d d7a0d7a2d79ed7991 - עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי

עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי

dscf8142 1 - עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית-נעמיעוגת מיץ תפוזים ג ב ו ה ה – נעמי   –  טורט/לייקח

dscf8146 300x225 - עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי

עוגת המיץ של דודה נעמי

קראתי לעוגה נעמי כי המתכון מדודתי נעמי  ז"ל שהכינה את העוגה כבר מלפני  60 שנה.

היום דוד יצחק, בעלה של  דודה נעמי  ז"ל, בנאמנות רבה ממשיך להכין את העוגה הנוסטלגית הנפלאה בכל אירוע משפחתי.כולנו גאים.

במקור, העוגה נאפתה בנוסטלגיה שלה בסיר אמייל גבוה מאד מספר 22
ניתן לאפות בתבנית ארובה גבוהה עם תחתית מתפרקת.

סיגל מחברות האתר הכינה בתבנית עגולה מתפרקת מספר 28 וציינה שהעוגה עלתה עד למעלה.(ראו בתגובות)
ההוראות להצלחת העוגה:
לא משמנים את הסיר.
זמן האפייה בין שעה וחצי לשעתיים ללא טורבו.
אחרי שעה וחצי בודקים שהחלק העליון מאד קריספי/קשה ובצבע חום
כדאי לבדוק עם שיפוד צר שהעוגה מוכנה ואפויה היטב גם מבפנים.
אחרי האפייה הופכים את הסיר על הצד ומניחים בצורה כזו לעוגה להתקרר.
אחרי שהעוגה קרה היא נשלפת החוצה.
העוגה נשמרת בחוץ שבוע ויותר אבל הכי טוב לשמור בפריזר חתוכה .
מדי פעם להוציא את המנות הרצויות. להפשיר בטמפרטורת החדר.

מצרכים:
6 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס שמן
קליפת לימון מגוררת
הוראות הכנה:
מקציפים במיקסר את החלמונים (צהובים) עם כוס סוכר עד שהבלילה נעשית לבנה ותפוחה.
מוסיפים בהדרגה לסירוגין את המיץ, השמן הקמח וקליפת הלימון.
מעבירים לקערה .      מנקים ומייבשים את המיקסר.
מקציפים במיקסר את החלבונים עם כוס סוכר לקצף גבוה וגמיש
מערבבים את 2 התערובות בעדינות וברגש לתערובת אחת הומוגנית ואחידה.
יוצקים לתבנית כמה שיותר גבוהה, ולא משמנים.

התנור צריך להיות קר בתחילת האפייה ואופים בחום 150 מעלות .משך האפייה 3/4 1 שעות.

בתום האפייה להוציא את העוגה ולהניח אותה על הצד.

רק אחרי שתתקרר לגמרי אפשר להפוך ולשחרר מהתבנית.

ניתן להקפאה.
בזמן ההגשה לבזוק אבקת סוכר.
תהנו

192 תגובות על “עוגת מיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי

    • בקר אור ברכה
      תודה.
      לסירוגין עם השמן והקמח
      כל פעם קצת מכל דבר.
      smile

    • יש לי את הקוקוס קלמנטינות/תפוזים שהיא אחת העוגות המוצלחות שלי.
      ראי בחיפוש יש שם תמונה מרהיבה או:
      עוגת קוקוס קלמנטינה -עוגת החורף שליו pirge ואפשר להכין עם מיץ תפוזים
      10:27 | 16/11/05

      מאת:פירגה
      עוגת החורף שלי –שאני אוהבת לאכול אותה חמימה. אבל בהחלט טעימה גם קרה.\
      מתאימה לעונת הקלמנטינות/תפוזים שלנו.
      העוגה קלה להכנה – בחושה.
      ריחנית וזהובה ובעיקר מזמינה.
      מזכירה את הבסבוסה הישנה והטובה.
      העוגה לחה ועסיסית

      עוגת קוקוס קלמנטינות או תפוזים
      מקור:פירגה
      תבנית משומנת ——בגודל 27X33
      שירלי הכינה עם פרוסות תפוזים והגישה את העוגה הפוך
      אפשר להוסיף צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות

      לשים בקערה גדולה:
      כוס וחצי קוקוס
      כוס סוכר
      2 כוסות קמח רגיל
      שקית אבקת אפיה
      לבחוש ביחד. ולהוסיף:
      כוס שמן קנולה
      כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגורען
      2 ביצים שלמות
      חצי כוס מים חמים
      לערבב היטב עד למיזוג החומרים. לערבב היטב היטב.
      אני אוהבת להוסיף גם 4\3 כוס צימוקים לבנים

      הבלילה מאד דלילה,וזה בסדר. אין צורך לשנות דבר.

      ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
      צבע העוגה ח ו ם. צריך להקפיד שהצבע יהיה חום ולא בהיר.
      לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ מ-
      כוס מיץ קלמנטינות מורתח/או פושר ומעורבב עם חצי כוס מייפל/סוכר

      תהנו מעוגה בטעם של עוד ועוד ועוד……
      smile smile smile smile smile

  1. לכל המתלבטים
    העוגה הזאת נ ה ד ר ת !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    פירגה , תודה על הטיפ הנהדר להניח את התבנית על הצד בסיום האפיה
    רעיון ענק, איך לא חשבתי על זה קודם???????
    אני בדרך כלל הופכת את התבנית ולפעמים קרה לי שהעוגה נפלה
    למרות שלא שימנתי את התבנית
    המתכון שלי דומה, הכמויות מעט שונות, אני מתכוונת לנסות בהקדם את המתכון שלך
    גם אצלנו במשפחה העוגה הזאת מככבת עשרות שנים
    מניסיון שלי אני ממליצה להוסיף גרד תפוז
    פירגה היקרה, אני מקווה שאת לא כועסת שאני מוסיפה טיפים, אני חושבת שזה מה שיפה באתר שלך
    כל אחד לומד מהמתכון משהו ומוסיף משהו משלו, אני חושבת שהשיתוף מהניסיון של כולנו מביא לתוצאות מדהימות, תודה שוב ושבת שלום.

    • איריסקה יקרה
      זה לא רק מקסים ומיוחד בעיני שכולם משתתפים איתי מגיבים,מביאים ממיטב ה"טיפים" כל אחד ממרכולתו שלו….
      העוגות שלי כמעט כולן כבר עברו אין ספור שידרוגים .
      אני ממליצה בחום לפני הכנת מתכון מהאתר, לקרוא את התגובות של כולם כך שהכל "נפרס" לעין וכל אחד יוכל לקחת לכיוון שאליו טעים לו יותר.
      תודה גדולה על השיתוף ותספרי איך יצאה העוגה. ה"טיפים" הם של דודתי כפי שכתבתי במתכון.
      חיבוק ושבת שלום smile

  2. אויי פריג ה היקרה
    שנים אבל שנ ים אני מחפשת את המרשם הזה אימי ז"ל נהגה להכין לנו אותה ביום שבתת בבוקר ליד כוס חלב חם. היינו מחכים אני ואחי ואחיותי בשקיקה ליום זה, שאלתי דודות שאלתי שכנות אף אחת לא ידעה לאמר לי. וראי היום שבת ביום חמישי היתה הזכרה של 34 שנה לאימי ואני מקבלת את העוגה הנפלאה הזאת שלוותה אותי במשך כל ילדותי.
    תודה לך אשה יקרה
    מחבקת אותך המון

    • חיבוק חזק מכל הלב לעקרבית המקסימה.
      שמחה שאני מביאה משהו מהנוסטלגיה גם לביתכם.
      smile

  3. הי
    מה זאת אומרת "הופכים על הצד"?
    אני יודעת שהופכים לגמר'ה
    תסבירי לי בבקשה
    על החלק העגול ברוחב העוגה? :?

    • להילה ערב טוב
      הופכים את התבנית על הצד כלומר לרוחב . רואים את העוגה מהצד .
      גם אני ידעתי שהופכים לגמרי כשפני העוגה כלפי מטה. כאן השיטה אחרת.
      נקווה לטוב. smile

  4. האם ניתן להכין באנגלייש קייק ואם כן כמה תבניות?(אין ברשותי תבנית כמו שציינת.

  5. נוסטלגית אמיתית !!!!!!!!!!!!!
    כמובן ניסתי בלי לשנות שום חלק מתהליך ,
    אין מילים פשוט פשוט :!: אנחנו לא הצלחנו לישמור עד שבת בבוקר.
    פריגה יקירתי תודה לנעמי smile smile

    • סיגל מקסימה
      תודה תודה
      הידד ושיהיה לכם תמיד טעים
      באיזה גודל תבנית או תבניות הכנת?
      smile

  6. פריגה יקירתי!!!!!!!!!
    הכנתי את העוגה בתבנית עגולה 28 טפחה עד הסוף
    יש לציין שהיא טעימה להפליא laugh

    • סיגל חמדתי אני מיד מוסיפה את גודל התבנית למתכון המקורי.
      תודה גדולה ושתמיד תהנו smile

  7. היום כמו כל יום אני יושבת עם נעמי בקפה ואז היא סיפרה לי שיש באתר שלך את עוגת התפוזים שלה נכנסתי ועכשיו גם אנסה כל טוב דפנה ;)

  8. פריגה היקרה!
    שנים אבל שנים אני מנסה להכין לאבי עוגה לבנה כמו שאימי ז"ל היתה מכינה, ללא הצלחה
    רציתי לומר לך תודה ענקית, סוף סוף הצלחתי להכין את העוגה ואבא שלי מתמוגג מהטעם ומהזכרונות של אמא ז"ל
    תודה תודה תודה smile

    • אפרת גם אני התרגשתי בשביל אבא.העונג גם שלי ובעיקר תודה לדודה נעמי.חהחהחהחה
      זכרונות ונוסטלגיה טוב שיש על מה להתרפק
      smile

    • כן לימורי רק שימי לב למלא 3/4 מהסיר ולא יותר אחרת יגלוש.
      את יתר הבלילה תאפי באינגליש קייק או תבנית יותר קטנה.
      בהצלחה ותהנו

  9. אוקיי…ננסה ביום שישי שאשוב מהעבודה.
    יש לי מלאאאאאאא תפוזים וסוף סוף מצאתי מה לעשות איתם.
    :lol:

  10. היי פירגוש..
    אני רק שאלה…
    מה הכוונה ביצים גדולות?אני גרה במושב ומקבלת את הביצים ישר מהלול ואין לי מושג מה הגודל שלהם.הם מגיעות אליי בלי חותמת :?

  11. אוקיי תודה רבה :cool:
    יום שישי איך שאני באה מהעבודה אני מכינה אותה ומדווחת לך

  12. היי פירגה..
    עוד שאלה..
    גם אם אני אופה בסיר פלא ותבנית אינגליש קייק,כמו אמרת,את שניהן גם לא לשמן?
    ואת האינגליש קייק גם להניח על הצד? :?

  13. פירגוש..
    העוגה בתנור יש ניחוחות טובים האהובים עליי של עוגה בתנור.
    דרך אגב,האינגליש קייק זה קטן מידי היא כבר נזלה מהתבנית

  14. אני אופה בסיר פלא+תבנית אינגליש קייק אחת…אמרת למלאות 4\3 סיר פלא והשאר באינגליש קייק

  15. העוגה יצאה מהתנור….
    אני בדרך כלל לא אוכלת עוגת תפוזים,רק את של אמא שלי,אבל יצא סוף הדרך!טעימה וגבוהה!
    את האינגליש קייק אני מקפיאה ויקח לאמא…כבר טעמתי חתיכה לא התאפקתי.
    תודה על המתכון המוצלח ביותר! :P ;)
    וסליחה ששיגעתי אותך
    שבת שלום

  16. יצאה יותר ממעולה…טעימה ורכה כזאת מבפנים… :P
    דירגתי למעלה אבל לא יודעת אם זה הצליח
    כל מקרה 10 כוכבים! :lol:

  17. אז לא הצלחתי לדרג אני מבינה..לחצתי על הכוכבים …חשבתי שזה דירג
    תודה לך ולמתכונים שלך..יום ראשון אני מכינה את עוגיות הטחינה בפעם השלישית בשבועיים האחרונים…יש ביקוש רב ;)

  18. שבת שלום פירגה
    הכנתי את העוגה לשבת, אין לי מילים היא כמו נוצה נוסטלגיה אמיתי של אמא
    תודה מכל הלב smile smile smile smile

  19. לפירגה החביבה שלום!
    שאלה לגבי העוגה האם ניתן לאפות בסיר פלא על הגז כמו פעם ואם כן האם ידוע לך כמה זמן להשאיר על האש?

    • חניתה,אני לא אופה על הגז אבל זו עוגה כ"כ נוסטלגית שאני בטוחה שאפו אותה גם על הגז.
      smile

    • יפעת ,מודה לך מקרב לב שחזרת לשתף בחוות דעתכם על העוגה.
      שיהיה לכם שבוע נפלא smile

  20. פירגה שלום
    אפיתי אותה אתמול בתבנית טבעת. הטעם יצא נהדר והריח שמילא את הבית פשוט מופלא.
    העוגה תפחה עד קצה התבנית וטיפה יותר. אבל כשהוצאתי אותה מהתנור להתקרר על הצד היא צנחה לקצת יותר מחצי הגובה של התבנית. הקפדתי לא להוציא אותה מיד מהתנור אלא להשאיר אותה קצת בתנור כדי שלא תקבל "מכת קור" כשתצא מהתנור החם. למה לדעתך היא צנחה אחרי שעלתה כל כך יפה?
    בכל אופן לא הייתה השפעה על הטעם הנפלא שלה ועד הבוקר (אפיתי אותה בערב) כבר כמעט לא נשאר.
    נראה לי שמסתובבים לי עכברים בלילה בבית…….

    • מירי תודה רבה שהכנת את העוגה ותודה שהבאת חוות דעת טעימה. :lol:
      להבא:
      להקציף את החלבונים לא לקצף קשה כדי שלא יישבר בערבוב. גבוה וגמיש.
      לערבב מאד בעדינות שלא לשבור את המסה בזמן הערבוב
      אלה שני דברים שבטורט מאד חשובים וכל אי דיוק בהכנה גורם ל"נפילה".
      בהצלחה ותהנו smile

  21. פירגה תודה על תשובתך.
    הקפדתי מאוד בעדיין העירבוב, שהוא למעשה לא עירבוב אלא קיפול. את קצף החלבונים אני ממזגת עם מסת הקמח והחלמונים בהדרגה כדי לא לשבור אותו. מוסיפים את המסה הקלה=קצף למסה הכבדה=חלמונים עם קמח בהדרגה ותוך קיפול וכך הוא לא נשבר.
    מחר אני מכינה אותה שוב.
    יכול להיות שזה קרה כי ריססתי במעט תרסיס שמן את התבנית????? ואולי זה קרה בגלל שתבנית הטבעת שבה אפיתי היא מטפלון????

    • הי מירי
      הבנתי.
      לא לשמן. הבהרתי במיוחד.
      תחליפי את סוג התבנית – הפעם לא לטפלון.
      אני מצפה לשמוע שוב חוות דעתך smile בהצלחה :lol:

  22. היי
    תודה לך על כל המתכונים. כל כך טעימים. אני עשיתי את העוגה הזו ופשוט יצאה מעולה. כולם אכלו ונהנו. עכשיו נזכרתי, אני לא שימנתי אלא השתמשתי בנייר אפייה ותבנית קפיצית מס 26, יצאה מעולה. תודה

    • לוזה יקרה
      יופי של תגובה והרווחנו גם "טיפ" שאפשר להכין על ניר אפייה שזה בכלל נפלא.
      המשך שיתוף טעים וביחד smile

  23. עוגה מדהימה!!! כל כך אוורירית וקצת קשה להיתקל באווריריות כזו בעוגות בחושות
    שאפו!!!

    • נופר,שימחת אותי מאד ששלחת לי תגובה טעימה לעוגת טורט נעמי.
      המשך טעים לשתינו ובעיקר שיתוף חוויות smile

  24. האם יש דרך להוריד מכמות הסוכר לדיאטיפ או שבגלל ההקצפה עם החלבונים זה יהרוס את המרקם? אז אולי יתכן החלפה רק של חצי מהכמות זו שמתערבבת עם החלמונים? דבר נוסף מהיותי שוטפת הכלים היחידה במשפחה אני קודם כל מקציפה את החלבונים והסוכר מעבירה לקערה אחרת ואחר כך ממשיכה עם החלמונים ושאר המרכיבים, בדרך כלל התערובת לא מספיקה להתנזל עד שמגיע תורה להכנס לעוגה

    • יש לי מתכון דומה אבל עם פחות שמן וסוכר לכל המעוניין והיא גם יוצאת גבוהה ואוורירית מאוד
      5 ביצים גדולות מופרדות
      מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
      מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר ושקית וניל אחד
      מוסיפים 2 כוסות קמח מעורבב עם אפייה אחת, כוס מיץ תפוזים עדיף סחוט טרי, 1/4 כוס שמן וקליפת תפוז מגורדת
      מקפלים בין שני החלקים
      אני אוהבת לאפות את העוגה הזו בסיר פלא של פעם עם החור אבל אפשר גם בשתי אינגליש קייק ואו בתבנית חדש פעמים הבינונית
      180 מעלות בערך 50 דקות ואחרי שהיא מתקררת אפשר לבזוק אבקת סוכר

  25. היי פירגה , נהנית מאוד לקרוא ואף להתנסות במתכונייך המומלצים והנהדרים.
    האם במתכון זה העוגה תהיה תפוחה אוורירית אם אקציף במקציף חשמלי ידני ?

    • גלית בקר אור ותודה רבה.
      אם את נוהגת להקציף איתו עוגות טורט והן מצליחות,אז לכי על זה.

  26. וואו,איזו עוגה.ממש תענוג.טעימה, פריכה וכפית לאכילה.הבעיה היחידה…איך סוגרים את הפה ומפסיקים לאכול מהדבר הנפלא הזה???תודה על מתכון נפלא :lol:

    • אורית,אני מבינה אותך.עוגה לתפארת משפחתי.
      כיף לי לשתף אתכם בעונג הזה ולשמח את כולכם smile
      תודה רבה לך smile

  27. אין לי מושג למה, אבל זה פשוט לא הלך….
    הכנתי בדיוק לפי ההנחיות, מזגתי לתבנית מלבנית, אפיתי , הפכתי על הצד וכל העוגה צנחה.
    הטעם מצויין אולם, אין כל קשר בין התמונה המגרה שלך לפיתה שאני קיבלתי… sad

  28. אפשר יותר הסבר… מה זאת אומרת קיפול המצרכים? קיפלתי כמו שאני רגילה לקפל , מה לדעתך עשיתי לא נכון

    • יפעתי הי
      לא אופים את העוגה הזו בתבנית מלבנית . כתבתי במתכון איזה תבנית.
      הכי חשוב ש"הקיפול" השילוב בין החלבונים ה מ ו קצ פ י ם ליתר המצרכים ייעשה בעדינות רבה ברגש ובזהירות על מנת שהקצף לא יישבר ויישאר גבוה ויציב.
      אם את מפקששת בקיפול והבלילה נוזלית אין סיכוי שהעוגה תצליח.
      כשאת מעבירה את המסה לתבנית היא עדיין סמיכה ויציבה ו"פוכית" בגלל החלבונים שהוקצפו.
      החלבונים צריכים להישאר בנפח שלהם כל הזמן.
      ללא ספק צריך מיומנות להכנת טורט שהבסיס להצלחה זה ה"קיפול"
      מקווה שבפעם הבאה תצליחי.
      תמיד לקרוא את ההוראות היטב לא לפקשש כלום. כל שורה חשובה.
      חיבוק והצלחה smile
      פירגה

    • רונית,אני לא מכינה עוגות עם קמח מלא.לא אוהבת.
      לשיקולך :P כי אין לי מושג איך יוצא

  29. עוגה מעלפת, כבר המון שנים לא טעמתי מהעוגה הנפלאה הזו, תודה על המתכון זה נכס אמיתי זכרון מימים עברו
    הערב הכנתי אותה, אחת עם מיץ תפוזים ואחת עם מיץ רימונים ושתיהן כלכך רכות ולחות וגבוהות כמו העוגות של פעם
    מומלץ ביותר smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile

    • ערב טוב אורלי
      אני מנסה להשיג את הקוגל של דודה נעמי ז"ל שרק לאחרונה הלכה לעולמה.
      שמעתי על הקוגל שלה רבות ואני מקווה שנוכל כולנו להתענג עליו.
      תודה על המחמאות לעוגה הנוסטלגית.שווה להכין ולהכיר.
      שנה טובה

  30. סליחה על הבורות,אבל מה זה לסירוגין??
    זאת אומרת,לשפוך קצת מיץ ולערבב עם המיקסר ואחר כך להוסיף קצת קמח ועוד פעם לערבב עם המיקסר ואז קצת שמן וערבוב ,וחוזר חלילה עד שסיימנו להוסיף קצת מכל מרכיב????.
    לתגובתך אודה

  31. עוגה מעולה!!!
    עשיתי בסיר פלא עם מכסה העוגה גלשה לי מעט.
    אע"פ שאני לא מחובבות עוגות תפוזים, הפה לא ניסגר.

    • כל פעם שאני קוראת עוד מחמאה לעוגה הזו כולי נרגשת מאד.
      תודה שחזרת לשתף והמשך חג שמח לכולכם.

  32. שלום רציתי "לבשל" את העוגה בסיר פלא על הגז, אם כבר נוסטלגיה…. עד הסוף.
    ידוע לך איך הדרך הכי נכונה לעשות זאת ? על איזה להבה, כמה זמן וכו….
    אני ניסיתי לאחרונה עם עוגה אחרת, ולמרות ששמתי רק זמן קצר על להבה בינונית ורוב הבישול היה על להבה מאוד נמוכה, העוגה נחרכה בתחתית ויצאה די יבשה…

    בזמנו, רק כך היו אופים ובטח יש שיטה לעניין.

    למי יש פתרונות<

    • אושרית,אני לא מכירה סיר על הגז.אף פעם לא הכנתי. למה לא להכין בתנור?

  33. היי פירגה מה שלומך חמודה רק רציתי לדעת אם אפשר לשים את העוגה בתבנית מלבנית תודה והמשך יום מקסים :?

    • מז,זו עוגה בתבנית מיוחדת גבוהה,אבל אני מניחה שגם במלבנית תצא עוגה.
      בהצלחה וגם לך המשך יום נפלא.

  34. היי פירגה,
    כל עוגה יוצאת לי טובה וטעימה.
    משום מה עוגת תפוזים אף פעם לא יוצאת לי טובה, יפה וגבוהה. תמיד היא יורדת ברגע שאני מוציאה מהתנור
    והתחתית שלה יוצאת מאוד דחוסה.
    אודה לך מאוד אם תרשמי את הסיבה לכך.
    ולשאלתי: למה הכוונה להפוך את העוגה על צידה? הכוונה להטות אותה 90מעלות לצד או להפוך אותה ל- 180 מעלות?. הכוונה להפוך שהחלק העליון יהיה מתחת?

    תודה
    תמי

    • תמי ערב טוב
      אם לא מצליח תפרידי חלבונים וחלמונים ותקציפי את החלבונים עם הסוכר. השידוך תמיד בתנועות מקופלות ועדינות שהקצף לא יישבר.

      פשוט להטות על הצד כמו שזה נשמע. ממצב רגיל להפוך פעם אחת הצידה וזהו.
      בהצלחה.

  35. שאלה אם אני קונה תמיד ביצים M אז כמה ביצים אני אומורה לשים? אם את רושמת ביצים גדולות

  36. אפיתי היום את העוגה, הקפדתי מאוד על כל הכללים: חום התנור, קיפול, הפכתי את התבנית בסוף כפי שצויין והתוצאה – ללקק את האצבעות, כל כך טעימה ואוורירית וכל כך גבוה!!!!!!!! מתכון מנצח!!!! תודה ושבת שלום!

    • טל יקרה, תודה מעומק ליבי smile
      אני מאד מעריכה שחזרת לשתף,להחמיא ולעדכן אותי.
      זה חשוב לי מאד לקבל את חוות דעתכם על כל מתכון ומתכון.
      שתהיה שבת טעימה ונפלאה לכולכם smile

    • גלית הי,
      זאת העוגה מיוחדת במינה ואני שמחה שבחרת להכין אותה.
      המשך שבוע טעים לכם smile

  37. העוגה בתנור נראית מהמם…..
    שאלה קטנה מה הכוונה להפוך את הסיר על הצד?להניח על הצד או להפוך את העוגה

  38. העוגה יצאה גבוהה ♥♥♥והטעם קטלני עוד לא נכנס שבת וגמרו חצי ממנה ….
    תודה פירגה

  39. פירגה יקירה בוקר טוב
    אני רוצה להכין את העוגה לכיפור, מה לעשות התנור שלי הוא טורבו?
    האים עדיין אני יכולה להכין אותה.

    תודה רבה המשך יום נעים

    • דינה,תמיד טורבו. אני אופה הכל בטורבו

      אני לא משנה את התנור אף פעם.ואם יש מקרים בודדים,אני כותבת בגדול.
      בהצלחה וגמר חתימה טובה לך smile

  40. smile פירגה עם אני שמה מיץ פריגת. זה שבתוך כוס בסופרים התרכיז ושמים לו מים
    אני רוצה לעשות לבעלי עוגת יום הולדת נכון שיש סוכר טוב לשנינו אבל כלתי מניקה ולא אוהבת סוכרזית.ואני צריכה רק לבן בלי שוקולד. :twisted: :twisted: :twisted:
    יש לך רעיון אחר

  41. בוקר טוב,פירגה
    האם את מכינה את העוגת תפוזים גם
    בטורבו?בהוראות רשום שלא.. :?

    • אם את מתכוונת שהלמעלה נסדק, אז זה יכול להיות בגלל שנאפה קרום (הלמעלה) לפני שהבפנים של העוגה נאפה ותפח. תנסי לאפות בחום יותר נמוך..

  42. פירגה יקרה האם יש אפשרות לאפות בתבנית אמריקאית גבוהה ובתום האפייה להפוך אותה
    תודה לאה קליין

  43. היו פירגה יקרה,
    האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית גבוהה עם חור באמצע?
    אין לי תבנית גבוהה אחרת..
    תודה,
    הדס

    • הי הדס חמדתי,

      לדעתי התבנית תהיה קטנה. אולי היא מתאימה לחצי כמות.

      בהצלחה smile

  44. וואו תודה רבה רבה על התשובה המהירה :lol:
    אנסה עם חצי מהכמות, מקווה שיעבוד.
    שבוע טוב וחמים,
    הדס

    • ליאורה,תמלאי 3/4 תבנית והיתר לתבנית אחרת.
      אבל לתוצאה מושלמת…..תמיד עדיף להיצמד למתכון

  45. לאחר נסיונות רבים למצוא את עוגת התפוזים…מצאתי! פשוט נהדרת.
    השתמשתי בכוס סוכר אחת בלבד וכן השתמשתי בקמח כוסמין (כוס אחת
    מהשתיים).
    תודה רבה

    • תודה דפנה
      תודה על השדרוגים ואני שמחה שלמרות,הצליח מאד וחזרת לשתף אותי.
      לבריאות ובאהבה smile

  46. בוקר טוב, קודם כל רציתי להגיד שהעוגה נראת מדהים!!!
    יש לי שאלה…..האם ניתן להחליף מיץ תפוזים במשהו אחר (מים, חלב וכו')?
    אני אלרגית לפירות הדק, אבל ממש בא לי להכין עוגה גבוהה לכבוד יום הולדת 5 של בני….
    האם היא מתאימה לציפוי בבצק סוכר?
    תודה מראש ויום מקסים smile

    • סופי הי,
      לגבי תחליפים,לא ניסיתי אבל נוזלים זה נוזלים,אז נראה לי שכל נוזל יכול להחליף את התפוזים.
      העוגה מתאימה לבצק סוכר ולאירועים חגיגיים. מזל טוב לבן המתוק.
      יום מקסים ונפלא גם לך smile

      • איך אפשר עם בצק סיכר העוגה היא אוורירית לא תחזיק מעמד בגל האווריריות שלה תודה

  47. היי לפי התגובות העוגה נשמעת לי ממש מושלמת! אני רוצה להכין אותה אבל במצב רגיל בתנור על אפייה ולא טורבו .. כמה מעלות חום?

  48. פירגה בוקר טוב
    לאור כל התגובות המהללות אני חייבת להכין את העוגה המהממת הזו אבל עם איזה תבנית צריך להכין?? אני משתשמשת בתבניות חד פעמי עגולות ומרובעות
    איזה תבנית אני צריכה לקנות שתתאים לעוגה ותצא לי כזו גבוהה??
    תודה מראש smile

  49. פירגה העוגה נראית סוף הדרך smile
    רציתי לעשות קצת נימים של קקאו
    אבל מצד שני שלא יקלקל את פופיות של העוגה
    איך בדיוק להוסיף קצת צבע של שיש לעוגה בלי לפגוע באיכותה?

    יום מקסים
    דליה

  50. פירגה רציתי להתחיל לעשות את העוגה
    היום אבל פתאום ראיתי שזאת רכה יותר ממה שהצעת
    כי זאת 2 כוסות קמח.
    אני רוצה רכה ולשייש
    אפשרי?? שלעוגה הזאת אוסיף לרבע מהתערובת שוקולד מומס עם כף שמן ??
    מגיעים חברים ממש חשוב לי!! laugh

  51. היי אם אני רוצה להוסיף כמה כפות קקאו לטעם שוקולדי , זה אפשרי?

  52. שלום פירגה,
    אם אני אופה את העוגה בתבנית רגילה גבוהה ולא בסיר אמייל
    האם אני צריכה לשמן את התבנית? או בכללי עם העוגה הזו אין צורך בשימון התבנית?
    תודה

  53. אני אופה טוב אופה כל סוגי העוגיות המרוקאיות ברמה פשוט אחרי שאפיתי כל כך הרבה מתוקים לחג הםורים בא לי על משהו פחות מצוק היום נכנסתי לגוגל ובקשתי טורט טעים וגבוה וקיבלתי אני רוצה להגיד לנעומי שזו עוגה מאוד מוצלחת וטעימה תודה מומלצת רוצה לצלם ולשלוח אבל איך אני עוזה זאת אשמח אם תגידי לי יצאה הכי גבוהה בסיר פלא תודהן

    • הי חנה יקרה smile
      שימחת אותי שחזרת לשתף אותי בהצלחה של הטורט המדהים של דודה נעמי ז"ל.
      היום מי שמכין את הטורט המדהים, וממשיך את המסורת,זה בעלה האהוב יצחק.
      שלחתי את הבקשה שלך לצלם לבן שלי,כי אני לא יודעת איך,צר לי.
      אני מקווה שהוא יעזור לך. smile
      באהבה גדולה והמשך עשייה משותפת,מפירגה.

    • איחה יופי חנה. תודה רבה לך.
      אני כל כך שמחה שמצליח לכם.
      העונג גם שלי.
      סוף שבוע רגוע ונפלא לכם smile

  54. הי פירגה
    האם ניתן להכין את העוגה בסיר של ג'חנון או תבנית סיליקון גבוהה?

    • הי שחר,

      בסיליקון אני ממש לא בטוחה.

      לגבי סיר ג/חנון,הגיוני שכן אפשר.
      בהצלחה smile

    • נאוה,התשובה כתובה במתכון:

      אחרי האפייה הופכים את הסיר על הצד ומניחים בצורה כזו לעוגה להתקרר.
      אחרי שהעוגה קרה היא נשלפת החוצה.
      העוגה נשמרת בחוץ שבוע ויותר אבל הכי טוב לשמור בפריזר חתוכה .
      smile

  55. היי פירגה,

    מצאתי את המתכון הנפלא הזה במקרה בחיפוש אחר עוגת ספוג נוסטלגית ליום ההולדת של אמא שלי שמתגעגעת לעוגה של אמה שאין לה כבר כוח לאפות ולא מגלה לנו את המתכון שלה במלואו smile
    האם החלק העליון של העוגה הזו יוצא ממש קשה? אני רוצה לחצות אותה לשתיים ולצפות בקצפת כפי שהייתה עושה סבתי. האם זה מתאים לעוגה הזו?

    תודה רבה לך על המתכון, מאוד שמחתי לגלות את האתר שלך! :lol:

    • ענת הי, יופי שאת מתחברת לאתר שלי. כיף ועונג לי.
      המתכונים קלים להכנה ומאד ביתיים. את תכירי אותם ואני בטוחה שתהנו.
      העוגה הזו מתאימה במיוחד לקצפת וקישוטי יום הולדת. אפילו שהחלק העליון יוצא קריספי.רק יותר טעים…..
      אם את מכינה,אנא, תעדכני אותי,.
      תודה ובשמחות smile

      • פירגה היקרה, הכנתי את העוגה אז והנה אני שבה אליה היום שוב ליום הולדתה של אמי! heart
        העוגה יצאה נפלאה, רכה ותפוחה, וכמעט שחזור של עוגותיה של סבתי, וכולם כל כך נהנו שחוסלה תוך יומיים laugh
        הכנתי אותה בתבנית לב קפיצית והוספתי נייר אפייה לגובה כדי שלא תגלוש.
        ההמלצה להניח את העוגה על צידה הייתה מצוינת!
        תודה רבה לך!

        • ענת יקירתי, ערב טוב
          שימחת אותי מאד בתגובה הטעימה ששלחת.
          כיף שמשתפים אותי.
          מאחלת לכם הרבה שמחות וימים מאושרים.
          בברכה,פירגה.

  56. היי העוגה הייתה מאוד טעימה ממש עפו עליה
    המון תודה
    סוף סוף מתכון כמו שצריך
    אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס?
    האם ניסית ? האם הטעם של הקוקוס משתלט?

      • טוב ניסיתי עם חצי מהכמות שמן קוקוס
        בגלל שלא נשאר לי שמן רגיל
        יצא נחמד מאוד רק שלא כולם אהבו טעם קוקוס
        היום אני מכינה את המתכון כמו שהוא
        ממש מוטרפים על העוגה המון תודה
        :lol:

  57. הוראות האפייה לא ברורות: שעה וחצי עד שעתיים בטורבו או באפייה רגילה?
    אני אפיתי כך: 10 דקות ראשונות באפייה רגילה גוף חימום עליון ותחתון פועלים, 170 מעלות כדי ליצור קרום לעוגה, ואחר כך שעה וחצי בטורבו 150 מעלות.
    לאחר סיום האפייה השארתי את העוגה בתנור סגור עוד חצי שעה.
    ואז מוציאים מהתנור והופכים את העוגה כשהיא בתבנית עדיין, ומשאירים על רשת לקירור לעוד שעתיים.
    לאחר מכן משחררים את העוגה מהתבנית בחיתוך עם סכין ארוכה ודקה.

    • הי שירז,

      כתוב במתכון:…….

      1.
      זמן האפייה בין שעה וחצי לשעתיים ללא טורבו.

      2.
      אחרי האפייה הופכים את הסיר על הצד ומניחים בצורה כזו לעוגה להתקרר.

      יתר ההוראות מדוייקות במתכון.

      בהצלחה smile

  58. במתכון כתבת ללא טורבו, אבל בתשובות להודעות כתבת שאת אופה רק בטורבו, ומכאן הבלבול .
    לא אפיתי בסיר אלא בתבנית מצופה טפלון עם תחתית מתפרקת.

  59. שלום ! האם ניתן לחלק את המתכון בחצי ? ומה לגבי הוספת סוכר וניל ? אודה על תשובתך ;)

  60. היי, העוגה נראית מעולה!! אני ממש רוצה להכין אותה ורציתי לדעת איך את מקפלת- את הקצף לחלמונים או את החלמונים לקצף? אני פשוט חדשה בתחום האפייה אז חשוב לי לדייק. תודה ושבוע טוב smile

    • טליה, כשהקצף רך וגבוה, תקחי ממנו כל פעם כף או שתיים ותבליעי בבלילת החלמונים. חשוב בתנועות קיפול איטיות ולא מהר מדי שהקצף לא יישבר.
      בהצלחה kiss ועשייה טעימה.

  61. פירגה היקרה , תודה על מתכונים מעולים שאלה : האם אחרי שהעוגה נאפית צריך להוציא את העוגה ? או להשאיר אותה בתנור כבוי עם ד
    דלת פתוחה ?

    • ערב טוב אור יקרה
      במתכון כתוב איך להתנהג:

      אחרי האפייה הופכים את הסיר על הצד ומניחים בצורה כזו לעוגה להתקרר.
      אחרי שהעוגה קרה היא נשלפת החוצה.

      בהצלחה kiss

  62. על הפנים לא הצלחתי, חצי עוגה בצק , וחצייה אוורירית , משהו בטח לא עשיתי בסדר, תחילה כיוונתי ל75 ואחר כך הורדתי סך הכל 45 דקות
    ניתן לעשות משהו עם החצי שלא תפח?

  63. כל כך טרחתי וכלים וזמן ובסוף אכזבה , שאני לא מצליחה להכין עוגות sad

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *