d79cd794d795d7a8d799d793 d79bd795d7a1 d795d797d7a6d799 d794d7a6d799d793d794 shir123 - עוגת תפוחים בפירורים

עוגת תפוחים בפירורים

d79cd794d795d7a8d799d793 d79bd795d7a1 d795d797d7a6d799 d794d7a6d799d793d794 shir1231 1 - עוגת תפוחים בפירוריםהכינה וצילמה:שיר123

עוגה נוסטלגית מבית פירגה – תבנית עגולה 24 משומנת.

מצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה / חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס סוכר
לפורר עם האצבעות עד שיתקבלו פירורים בגדלים שונים ולהוריד כוס וחצי הצידה.

ליתר הבצק שנשאר בקערה להוסיף:
מיכל שמנת חמוצה
סוכר וניל
ביצה שלמה
לערבב עם כף לבצק דליל ולהעביר אותו עם כף לתבנית וליישר.
לאפות עד הזהבה ולקרר.

מלית תפוחים שמים בסיר:
10 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים, חתוכים לקוביות , כף קינמון, 3 כפות סילאן תמרים,2  כפות סוכר חום +כף חמאה לבחוש מדי פעם עד שיתקרמלו ויקבלו צבע אדום. לקרר. לסנן.
על הבצק החצי אפוי למרוח קונפיטורה אדומה/ריבה  ולסדר את פרוסות התפוחים למעלה. (בלי נוזלים עודף נוזלים לסנן).
לפזר על התפוחים את הפירורים ומי שרוצה יוסיף גם חופן אגוזים קצוצים.
לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות או עד הזהבה יפה של הפירורים.

להגיש עם אבקת סוכר למעלה.
תהנו

העוגה שודרגה ע"י נירהמ1 ולהלן השידרוג והתמונות:

d7a2d795d792d7aa d7aad7a4d795d797d799d79d d7a4d799d7a8d795d7a8d799d7aa d7a0d799d7a8d795d7a9 300x225 - עוגת תפוחים בפירורים

הערות שלי (נירה):
– השתמשתי בחמאה כמובן
– הורדתי חצי כוס מכמות הסוכר שבבצק – יחד עם צנצנת הקונפיטורה שהשתמשתי לעוגה היא היתה מתוקה די והותר.
– הוספתי מעט קליפת לימון ומעט קליפת תפוז לבצק. משדרג את הטעם.
– שמתי יותר מ-1 ק"ג תפוחים כי רציתי שתהיה שכבה עבה יותר של פרי.
– בישלתי את התפוחים כמו במתכון של עוגת תפוחים ומקצפת מרנג של פירגה, אלא שבמתכון הזה נוסף הסילאן – שמוסיף המון לטעם.
– השתמשתי בקונפיטורת דובדבנים (350 גר') שאת הרוב מרחתי על הבצק, ואת היתרה זרזפתי על העוגה לאחר שהקונסטרוקציה (בצק, ריבה, תפוחים, פירורים) היתה מוכנה.

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a0d795d7a1d798d79cd792d799d794 d7a0d799d7a8d7941 300x225 - עוגת תפוחים בפירורים

להגדלת התמונות של נירהמ1 יש ללחוץ על התמונות.

תהנו.

46 תגובות על “עוגת תפוחים בפירורים

  1. העוגה הזאת לא יוצאת לי מהראש מהבוקר – מהרגע שראיתי אותה באתר.
    היא נכנסה גם לרשימת המאפים שמחכים בתור. אני פשוט לא יודעת מה לעשות קודם, הכל פה נפלא

    שתהיה לך שבת נהדרת ולכל משפחתך

    וויני

    • ויני,זו אחת מעוגות התפוחים האהובה עלינו.
      מיישרים אותה בכיף.חהחהחהחהחה
      חיבוק :lol:

  2. פירגה יקרה,
    יאמי יאמי. עוגה שנראית ממש כמו שאמי ז"ל היתה מכינה. כל כך עצוב שלא רשמה את מתכוניה הנפלאים והמון דברים חסרים לי כי ברוב טיפשותי לא טרחתי ללמוד כי הייתי בטוחה שהיא תחיה לנצח. תודה לך על שאת קיימת עם המתכונים הנוסטלגיים (וגם אלה שלא) ותבורכי על המורשת הנהדרת שאת מעבירה לילדיך.
    האם יש לך אפשרות להוסיף למתכונים הערה קטנה – אם ניתנים להקפאה או לא? :oops: ;)

    • רחלי 10 יקרה
      אני מקווה שאוכל לפחות חלק להשלים לך.
      לגבי הקפאה צר לי לא בטוחה שעוגות תפוחים מקפיאים.
      אולי משהי תקרא ותכתוב אחרת.
      שלך, עם המון תודה פירגה smile

        • דורית אנא,רשמי תמיד את התגובה בסוף הטור כדי שאוכל למצוא אותך מהר.
          תודה על ההמלצה והטיפ להקפאה.
          תהנו ושבת שלום :lol:

  3. בוקר טוב smile פירגה,
    האתר החדש פשוט נהדר!
    האם אני יכולה להמיר את הקמח התופח לרגיל, ואם כן מה הכמות וכמה אבקת אפיה?
    בנוסף האם ניתן להוריד מעט את כמות החמאה?

    יום נפלא
    יפעת :P

    • יפעת תודה רבה
      את השומן לא הפחתתי
      לקמח תוסיפי שקית אבקת אפיה.
      בהצלחה smile

  4. פירגה שלום נכנסתי לאתר שלך ומאוד נהניתי מהמתכונים חברהאמרה לי שהאתר מעולה אז נכנסתי והיא צודקת רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום השמנת שהעוגה תהיה פרווה היא נראת נהדר

    • פירגה שלום אני מחכה לתשובה שלך אני רוצה להכין לשבת את העוגה תודה רבה

    • אושי בקר טוב
      ברוכה הבאה smile ותודה לחברה
      השמנת די חובה במתכון כי היא עושה את ההבצק במירקם המיוחד שלו. לא ניסיתי עם מיץ תפוזים.
      אם יש אפשרות הכי טוב להחליף למשהו מסויה.
      תודה ויום טוב.

  5. פירגה שלום
    אפיתי בפעם השניה את העוגה והפעם קיררתי אותה במקרר 3 שעות לפני ההגשה
    וראה זה פלא: הכל נפרס נהדר. על הטעם המעולה כבר הרחבתי את הדיבור בפעם הקודמת.
    ובכלל, אני מעיינת בבלוגים רבים של אוכל אבל- את הכי הכי מכל הבחינות:
    מתכונים המתחדשים יום יום, ביתיים ולא מנסים להיות פלצניים, חומרים זמינים, קלות ההכנה
    והטעם- אהההההההה!!!
    אין כמוך ויישר כוח :P :P :P
    יעל :idea:

    • יעל זה נפלא שהפשוט הוא העיקר.חהחהחהחהחה
      אוהבת את ההודעה שלך.חיבוקים לשבת טעימה ונפלאה smile

  6. הי פירגה, תודה על המתכון!

    הכנתי ויצא מעולה :lol:
    גם לי התפרקה העוגה בחיתוך – אנסה לשים במקרר כפי שהצעת.
    יש צורך לקלף את התפוחים לפני הבישול?
    הקליפות מפריעות לחיתוך העוגה המוכנה.

    תודה….

  7. פירגה ,
    האתר שלך מקסים , מסודר ומאורגן להפלחא פשוט כיף …
    והעוגה הזאת פשוט אלוהית , עשיתי אותה אתמול ליום הטלדת של אבי שאהב מאוד עוגות תפוחים ולא הפסקתי לקבל מחמאות עליה …
    גם יפה וגם טעימה מעולה !!!

    תודה רבה smile :lol:

  8. האם חייבים לשים אגוזים?
    משתי סיבות:
    1. יש לי ילדים קטנים
    2. חמותי רגישה לאגוזים

    • אלה יקרה, תוותרי על האגוזים ומבטיחה לך שהעוגה תהיה מדהימה בטעמה.
      תכיני ותהנו כולכם smile

  9. לפירגה שלום
    שיניתי טיפה: במקום שמנת שמתי יוגורט ביו (יותר רזה) ולפירורים הוספתי פיסטוקים מרוסקים במקום אגוזים. לתפוחים הוספתי צימוקים וחמוציות.
    ולסיכום: עוגה מדהימה, גבוהה ויפה להגשה וטעימהההההההה
    אני מזהירה: סכנה לדיאטה! פשוט קשה להפסיק לאכול.
    כרגיל פירגה, שיחקת אותה :lol: :lol: :lol:

    • יעלי הי מתוקה
      אחלה שידרוגים ואחלה של מאפה.
      תודה על ההמלצה לעוגת התפוחים הנוסטלגית והנפלאה.

      אוהבת בעצמי מאד עוגות תפוחים ולכן ההיצע באתר שלי גדול וטעים. smile

  10. בוקר טוב פירגה
    אתמול אפיתי את העוגה הזאת לכבוד שבת. שיניתי כהרגלי כמויות שומן (אני תמיד מקצצת בחצי מכמות השומן מטעמי בריאות ופיגורה) העוגה פשוט טעימה ומשובחת.
    רצוי גם להרבות בתפוחים.
    אני רוצה לפרגן לך על האתר. יש באתר שלך הרבה יותר מעוד אתר בישולים.
    יש בו חמימות משפחתית. יש בו משהו אישי, כזה שעושה חשק ועינין לחפש, להתרגש ממתכונים חדשים או נוסטלגיים. יישר כוח פירגה.

    • שרה יקירתי,ריגשת אותי,באמת.
      ככל שהאתר גדל ומעורבים בו יותר אנשים אני מעורבת יותר ויותר רגשית.
      המחמאות שלכם ממש מרגשות אותי עד לדמעות. כשאתם כותבים שהמתכון הצליח אני מאושרת,כשאתם כותבים שיש בעיות במתכון,אני מכינה אותו שוב עד שכולם יהיו מרוצים.
      טוב שאתם כותבים את השידרוגים וההערות שכולם יראו וינהגו בהתאם או כל אחד לפחות יקרא ויחליט לשיקוליו איך להכין את העוגה.
      בהחלט המשך טעים ונפלא ותמיד ביחד
      שלך,פירגה smile

  11. הי פירגה, הכנתי את העוגה והיא אכן נפלאה. בכל זאת יש לי שאלה – הכנתי אותה בתבנית עגולה 26 ויצא המון בצק בתחתית, בכלל לא דומה לתמונה. גם הפירורים רבים מאד. האם כדאי להכין בפעם הבאה בתבנית גדולה יותר, או חצי מכמות הבצק או עם קמח רגיל, כמו שמכינים בצק פריך ? הבצק מאד מאד טעים, אבל קצת גבוה מדי לטעמי.

    • חגית,אין בעיה לשנות.מה שנראה לך.

      או לתבנית גדולה ואז תגדילי ממש את כמות התפוחים

      או שתקפיאי חלק מהבצק

      עוד אפשרות, את יכולה לדקור הת הבצק שלא יתפח

      smile

    • בז יקרה ,שמחתי לראות אותך הבקר באתר שלי.
      העוגה הזו היא אחת הסיבות שאני שמחה שיש לי אתר שבו הכל נשמר לדורות הבאים.
      תהנו מהעוגה הנוסטלגית והנהדרת.
      smile תודה מתוקה :lol:

  12. עוגה מצויינת.
    הפחתתי בערך בחצי את כמות הסוכר והחמאה.
    נראית בתמונה קצת קריספית אבל לי יצאה ממש רכה.
    תודה

  13. היי פירגה
    כרגיל כשאני מארחת , אני מחפשת אצלך מתכונים ובטוחה שהכל יהיה מוצלח וטעים.
    ואמנם , הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה ומוצלחת. אפיתי בתבנית 26 במקום 24
    שהמלצת כי שכבת הבצק הבסיסית יוצאת גבוהה.
    עוגה מומלצת :lol: :lol: :lol:

    • יעלי,נהדר וממש שימחת אותי שאהבתם את העוגה.
      כיף שחזרת לעדכן ולשתף.
      תודה על ההמלצה.

  14. פירגה שלום.
    עוגה מעולה מהעוגות לא נס ליחם .
    העוגה משתבחת עם הזמן וטעימה אפילו יותר אחרי יומיים שלושה, אם נישאר משהו.
    עשיתי אותה מספר פעמים והיא מאוד מומלצת.
    תודה רבה.

    • תודה פנינה,כיף לקבל המלצה טעימה על העוגה.
      תמשיכי להכין ולפנק את כולם.
      לבריאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *