תפוחי אדמה מתוקים – משהו משהו…
מתאים כתוספת לארוחה גדולה בשרית או ארוחת כיף עם סלט ירוק בנגיעות פירות יבשים
מצרכים והכנה:
תבנית חד פעמית בגודל בינוני
10 תפוחי אדמה עם הקליפה האדומה – ש ל מ י ם מקולפים
חורצים (לא מנקבים,אלא עושים פסים) עם סכין את כל התפוח מכל הצדדים
כמו בתמונה אבל לא לבצוע שהתפוחים יישארו שלמים.
שמתי את התפוחים בקערה שמתאימה למיקרו והוספתי כוס מים.
כיסיתי בניילונית וחיררתי מעט בקיסם עץ את הניילונית ליציאת האדים במהלך הבישול
בישלתי כ-7 דקות או לפי הכמות עד שיהיו מוכנים אבל לא רכים מדי.
סיננתי את התפוחים מהנוזלים וקיררתי .
מעבירים לתבנית חד פעמית
מכינים רוטב מתוק בתוך צנצנת:
1/4 כוס שמן זית
4 כפות סילאן
גי'נג'ר מגורר
כף יין מתוק
2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 שיני שום קצוצות
כף אבקת מרק עוף או בצל
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
אחרי טעימה מוסיפים: פלפל שחור מלח וטיפה קינמון
לערבב היטב למסה הומוגנית ואחידה
למרוח היטב את תפוחי האדמה מכל הצדדים.
לאפות בחום 200 מעלות כ-10 ולהפוך צד
לאפות עוד כמה דקות עד שהצבע מקורמל ושחום.
תענוג אמיתי.
תהנו
היי פירגה,
האם עשית לתפוחי האדמה בישול מוקדם במים?
ואם כן לחרוץ לפני הבישול או אחרי?
הני בקר אור
אני חורצת לפני הבישול
ומרככת במיקרו . חוסך לי זמן אפייה ארוך.
בקר נפלא
או קיי,
אבל איך את עושה במיקרו בכלי מיוחד או בצלחת כרגיל? וכמה זמן?
תודה
HUNNY
תשובה להני
זה מה שרשום במתכון:
שמתי את התפוחים בקערה שמתאימה למיקרו והוספתי כוס מים.
כיסיתי בניילונית וחיררתי מעט בקיסם עץ את הניילונית ליציאת האדים במהלך הבישול
בישלתי כ-7 דקות או לפי הכמות עד שיהיו מוכנים אבל לא רכים מדי.
סיננתי את התפוחים מהנוזלים וקיררתי .
מקווה שדי ברור.
פירגה, זה לא מסוכן ניילון במיקרו?
יש שיטה אחרת?
ואם לא – אז אפשר לבשל על הגז – משהו כמו חמש עד שבע דקות בישול במים? או שלא כדאי?
תודה,
שירה.
אגב, אני עושה את התפוחי אדמה קראנצ' שלך, ביחד עם עוד ירקות, קבוע בימי שישי. מעדן.
שירה מי שלא בוטח במיקרו שיבשל. בכיף,חופשי.כדאי,למה לא?
אני עושה הכל במיקרו. כל אחד איך שרוצה ומה שמרגיש לו טוב.
לא חובה לכסות בניילון אפשר לכסות במיכסה האורגינל שמגיע עם המיקרו.עם החורים……
תהנו מתוקה מהקראנצ'ים.שימחת אותי עם חוות הדעת הטעימה ששלחת.
אשמח לחוות דעת טעימה גם מתחת למתכון עצמו בתגובות….אם זה לא קשה…
תודה
שלום פירגה .מנסיונך העשיר , איך את מכינה בננה עטופה בבצק מלאווח ?
אפוי או מטוגן . תודה.
פיאף הי
תחממי את הבננה במחבת עם סוכר חום סילאן וקינמון.
תקררי.
תלפפי אותה בעלה מלאווח ותאפי/תטגני. באפיה את יכולה להבריש ביצה ולפזר שומשום.
בהצלחה.