עוף אישי בניר כסף לפי טעם אישי
הפטנט הוא פשוט מנה אישית עטופה בניר כסף.
מתקבל עוף עסיסי ורך .
שלא יטעה אתכם,לא להכין לאדם אחד,אלא למספר אנשים. ברור שלא נפעיל את התנור ל"פולקע אחד".
מכניסים חלק של עוף שאוהבים עם תיבול שאוהבים לתוך ניר כסף מספיק גדול שיעטוף את חלק העוף היטב מכל הצדדים.
סוגרים כמו "סוכריה" כשמהדקים את ניר הכסף היטב גם מ-2 הצדדים.
מחממים תנור ל-200 מעלות
מניחים את כ ל ה ח ל ק י ם על רשת התנור
בתחתית התנור שמים תבנית עם ניר אפייה למנוע לכלוך מיותר במקרה של דליפת נוזלים מהעוף.
אופים מינימום שעתיים אפשר גם שעתיים וחצי.
לפני ההגשה אפשר לגלות מעט את ניר הכסף ולהשחים את המנות.
תענוג אישי. מבטיחה.
"טיפ"
תעטפו תפוחי אדמה ובטטות עם או בלי קליפה בניר כסף , תניחו ליד העופות . האפיה של הירקות מהירה יותר. שימו לב.
הירקות יהוו תוספת נהדרת לעוף.
תהנו.
המתכון נשמע אחלה וקל להכנה כמו הרבה מתכונים שלך, אך לא נסחפנו קצת בשביל מנה אישית אולי שתיים להפעיל תנור לשעתיים- שעתיים וחצי?
מרים יקרה
כנראה לא ברור.
הכוונה להכין כמה מנות ביחד . פשוט כל מנה עטופה בטעם המיוחד שלה באופן אישי.
בהחלט לא מנה אחת או שתיים.
איזה יופי של רעיון. ולמרים גם אם זה למעט מנות אפשר להוסיף תוספת כמו תפוחי אדמה.
רותה,אנא להבא תגיבי אחרונה. אחרי כל התגובות ולא באמצע הדף.
תודה.
בוודאי שאפשר להוסיף תפוחי אדמה ,בטטות ועוד.
תהנו :lol:
בוקר טוב
אולי פירגה הגואלת תמציא לנו מרשם של עוף של פעם
בנות בעבודה נמאס כבר עם כל התבלינים והעוף הסטנדרטי
ואני זוכרת לטוב את העוף של אמא שכמעט ולא השתמשה בתבלינים
ולעוף היה ריח וטעם של עוד
נשמח לקבל מתכונים
שיהייה לכולנו יום נפלא ונעים ושבוס שלנו יהייה היום ברגוע..
לקוחות נכבדים סופ'ש הגיע תתחשבו בנו.
:twisted: :lol:
דליה שלום
העוף נראה מעלף אך לא ראיתי כמויות ותבלינים .
התוכלי בבקשה לכתוב , או שהתפו"א והבטטה נותנים את הטעם המיוחד?
תודה ,
ולל"ט .
היי פירגה בוקר טוב !!
יש לי שאלה בקשר למתכון מדוע לשים את העוף על הרשת ולא על תבנית מה הסיבה ???
זה רעיון מעולה לעשות מנות אישיות כי כל אחד אוהב בתיבול אחר!!!
יום טוב ♥ ♥ ♥
מדלן
מדלן,את יכולה לשים גם בתבנית.אני העדפתי על רשת ואת התבנית שמתי למטה.
כרצונכם
אשמח לקבל המלצה על טיבול פשוט וטעים.
לשרה
שימי שמן זית+שום כתוש+גריל עוף.
בהצלחה.
נפלא, מחר יבוצע, להנאת כל המשפחה….. 6 ילדים + 5 נכדים + סבתא בת תשעים ועוד – כן ירבו….,
שרה,אמן כן ירבו ו י ה נ ו ;)
פירגה יקירתי
נפלא נעשה ברגע זה ואיזה תיבלון את ממליצה לתפוא? או הירקות?
ריקה,שימי שמן זית,טימין,רוזמרין,מלח פלפל ומעט שום.
תהנו
עכשיו אחלק למנות בנייר אלומיניום,כהצעתך,עם תוספת תיבול על פי בקשתו של כל אחד :lol: …נראה לי מקסים להגיש כך.
את אלופה!!
כנ"ל
מטליה צהריים טובים
נ פ ל א ומחכה לשמוע חוויות.
תודה
רעיון מעולה!
אני בדרך כלל עושה בשקית קוקי כל כמה שוקיים בתיבול אחר, מאחר וחלק אוהבים חמוץ מתוק וחלק פקנטי , הכנתי ויצא נפלא תבלתי ועטפתי כל שוק וכך הגשתי לשולחן מרשים ביותר :lol:
רינה שמחתי לקבל את חוות דעתכם. נהדר.
תודה :lol:
פירגה שלום,
מס' שאלות ברשותך:
1. איזה צירוף תבלינים בבית יחליף [או יהיה הכי דומה לפחות] לגריל-עוף?
2. האם סוד הטעם הוא בעטיפה הצמודה של מנה קטנה של בשר? כלומר עטיפה צמודה של תרנגולת שלמה [נניח שכולם אוהבים את אותו תיבול] לא תניב את אותן תוצאות?
3. ממה שאני מבינה נייר אלומיניום צמוד לאוכל לא בריא. אפשר להצמיד נייר אפייה ומעליו נייר כסף, או שזה יפגום באפקט – או במשהו?..
סליחה על כמות השאלות – ותודה מראש על התשובות… :P
הייייי ש.
תבלין גריל עוף.תנסי פפריקה
לא ניסיתי עוף שלם בניר כסף.
גם לא ניסיתי עם ניר אפיה ומעל ניר כסף. אם תכיני תעדכני אותנו.
בריאות ובכיף
אחלה רעיון, יש לי אובן ואני בהחלט יכולה להכניס לתוכו 2 חתיכות עוף ותפוא"ד במקום להפעיל את התנור כולו.
תודה פירגה, כמו תמיד את ניפלאה
רחלי
רחלי ערב טוב
אני מקווה שיצא טעים
שלום פירגה
יש משמעות אם עוטפים כל חלק בנפרד או שאפשר לכסות רק את התבנית?\
תודה
ריקה שלום
על פי המתכון עוטפים כל חלק בנפרד.
בבקשה
לפירגה!
אחלה רעיון ינוסה בקרוב. ולכל החוששות או החוששים מנייר הכסף עוטפים את העוף כשהחלק המבריק של הנייר הוא החיצוני ולא הפנימי אז אין שום חשש. ב ת א ב ו ן………………
לחניתה היקרה תודה גדולה על הטיפ לניר הכסף.נפלא
פירגה יקרה,
מברכת אותך על המתכון הנפלא
העוף יצא עסיסי ואיך אומרים.. בטעם גן עדן.
הוספתי גם תפו"א ובטטה
בתנור טורבו-הירקות כשעה והעוף- שעה וחצי.
הוספתי להצעת התיבול של-שמן זית,שום כתוש וגריל עוף-גם פפריקה.
את נהדרת!!
המון תודה לך
אורלי,בכיף חמודה
שמחה שאהבתם. מעולה.
תודה ששלחת חוות דעת
תגובה לsari
תחילה בקר טוב עם חיבוק
שנית אנא, רשמי את התגובה שלך אחרונה בשורת התגובות ולא באמצע או למעלה. תודה.
הנה עוף אחד למשל מהקטגוריה הענקית שלי :עופות. כנסי לבדוק בטוח שיש עוד……
עוף צלוי על מצע בצל-עוף צלוי
פורסם בתאריך 15 במרץ 2009 @ 07:28
מופיע בקטגוריות: עופות, ראש השנה
עוף על מצע בצל -עוף צלוי
משהו משהו מאמא שלי
מקור: אמא של פירגה
מזמן לא התענגנו על תבשיל רך נימוח וריחני.
מצרכים:
10 -12פולקיות וירכיים ע ם ה ע ו ר מנוקים היטב.
קילו בצלים
3 עלי פטרוזיליה שלמים
עלה רוזמרין שלם
מכינים בקערה את התבלינים:
5 שיני שום קצוצות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות מים
2 כפות ג ד ו ש ו ת פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה או יותר לפי הטעם
2 כפות ג ד ו ש ו ת גריל עוף
מערבבים
1. בתבנית ע מ ו ק ה (בלי שמן) לחתוך פרוסות בצלים שיכסו את כל התבנית
2. באמצע כל פולקה וירך עושים חריץ .
3. מורחים את חלקי העוף עם העור בתערובת התבלינים לא לשכוח למרוח גם בחריץ ומתחת לעור
4. לסדר את העוף על הבצלים בתבנית
5. להניח את הירק מעל.
6. להכניס את העופות לתנור כשהעור כלפי מעלה בלי שום תוספות ל-20 דקות בחום 200(התנור מחומם מראש)
7. אחרי 20 דקות מורידים חום תנור ל-175 מכסים בניר כסף וממשיכים לאפות עוד שעה וחצי או יותר לפי הצורך ומרטיבים מדי פעם את העופות.
8. אם במהלך האפייה הנוזלים מתייבשים (מה שלא אמור לקרות) מוסיפים מהצד ציר עוף של 1/2 כוס נוזלים (1/2 כוס מים+1/4 כפית אבקת מרק עוף).
9. מי שאוהב מתקתק ומתכון מיוחד לראש השנה- יזלף על העופות ב-10 דקות האחרונות דבש .
תהנו
© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
נישמע מאד מעניין!!! וטעים !!שאלה האים אפשרי להוסיף תפוחי אדמה ננסיים בין העופות [תוספת] למנה???ניראה לי שזה יהיה מאד טעים!!!!!תודה
ארד הי, מעולה.
רעיון לתוספת תפוחי אדמה:
תפוחים ננסיים כדאי לחתוך ל-2 ולהשאיר בקליפה.
תפוחי אדמה גדולים:
לחרוץ את התפוחים,להכין משרה של:שמן זית ותבלינים כולל עשבי תיבול קצוצים
לעטוף כל תפוח אדמה בניר כסף ולהניח בתבנית.
זאת אני בקר אור
אנא,רשמי את השאלה/תגובה למטה אחרונה אחרי כל התגובות.תודה.
אני לא מתבלת,את יכולה לתבל אבל מעט ולא דומיננתי מדי.
יום נפלא