d797d796d794 d7a2d795d7a3 d79cd799d79ed795d79f d79bd795d7a8d79bd795d79d - נתחי עוף בלימון חומוס ופטריות

נתחי עוף בלימון חומוס ופטריות

d797d796d794 d7a2d795d7a3 d79cd799d79ed795d79f d79bd795d7a8d79bd795d79d1 1 - נתחי עוף בלימון חומוס ופטריות

מצרכים:
300  עד 500 גרם נתחוני עוף
200 גרם פטריות טריות חתוכות לרבעים
2 בצלים קצוצים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפה .לקרר, לקלף, לחתוך לקוביות.
כפית כורכום
2 כפות מיץ לימון
1/2 1 כפות תבלין גריל עוף
מלח ופלפל שחור לטעם

הכנה:
מחבת רחבה ועמוקה
לטגן בצלים ולהזהיב בשמן
להוסיף נתחי עוף ולהקפיץ עד שרכים
להוסיף את כל המצרכים ולהקפיץ דקה או שתיים הכל ביחד
כל ההליך ללא מכסה.
לטעום ולשפר טעם
להגיש מיד ולפזר פטרוזיליה טרייה.

"טיפ"
רצוי לבשל את תפוחי האדמה יום קודם
תהנו

31 תגובות על “נתחי עוף בלימון חומוס ופטריות

  1. פירגה יקרה,
    וואלה פתרת לי את שבירת הראש "מה לבשל לששי-שבת". מעולה, קל ונשמע מאד טעים. תודה רבה ויישר כח. דיווח, בלי נדר, ביום ראשון. :idea:

  2. ניראה מצויין, נתת לי רעיון מה להכין תוספת בשרית
    לארוחת שישי.

    תודה פירגה היקרה!

    רחלי.ג. smile

  3. בקר טוב פירגה יקרה
    בחיפוש אחרי מתכון לשבת נתקלתי במתכון זה שנראה עשיר וטעים. אולם בכל זאת
    רציתי לשאול האם כדאי להקפיץ קלות את נתחי חזה העוף במחבת נפרדת ,לפני הוספתם
    לירקות, כך הם יצאו פריכים ( כמו במוקפץ תאילנדי) ולא מבושלים "מכובסים" ? :idea:

    • סימה,את יכולה לעשות בשיטה הזו שכתבת .באופן כללי יוצא מתכון נהדר וטעים.
      בהצלחה smile

  4. פירגה שלום, כמה זמן לבשל את החומוס לפני שמוסיפים אותו למחבת? וכמה חומוס להוסיף? כמות של כוס תספיק?
    תודה! smile

    • אלה בקר טוב
      החומוס צריך להיות מבושל לגמרי.את יכולה להשתמש בחומוס קפוא של סנפרוסט למשל.
      לגבי הכמות? כמה שאת רוצה.
      תכיני ותהנו

  5. היי פירגה,
    אתמול הכנתי את התבשיל הזה- פשוט מעדן,
    פחדתי לשים טחינה, אך לבסוף החלטתי לסמוך עלייך- כי את לא מאכזבת, שמתי טחינה, ואת כמות הכורכום הרשומה- ויצא ממש טעים.
    הכנתי לבעלי, ואחים שלי הצטרפו פתאום גם הם לארוחה, לא נשאר כלום!!!
    (אז הצלתי את המצב והכנתי אורז ליד, ומזגתי את הרוטב על האורז) מעולה…
    תודה רבה,
    ושבת שלום smile

  6. היי פירגה,
    הכנתי את התבשיל הזה, קצת עם חששות של מתחילים, להוסיף טחינה, לא להוסיף…
    יותר מידיי כורכום לא יותר מידיי…
    החלטתי לסמוך עליך.. כי לא איכזבת אותי עד כה, ואכן- יצא מדהים.
    בעלי אכל , ואחי החליטו גם הם להצטרף לארוחה.. כמובן שלא נשאר מספיק, אז הצלתי את המצב והכנתי אורז ליד , עם הרוטב של התבשיל- מעדן!!
    תודה רבה,
    ושבת שלום smile

    • ציפי הי יקירתי
      מחמאות ומילים נפלאות.עשית לי את זה. איזה יופי.
      שימשיך כך.כל הזמן. תודות לבני משפחתך.
      בכיף בכיף ושבת שלום לכולכם smile

  7. היי פירגה
    נקרא טעים וקל להכנה. מתאים לי בול :P
    השאלה אם 20 ד' בישול של חזה עוף לא יהפך אותו 'לגומי' לא נלעס ?
    תודה ויום טוף laugh

  8. היי פירגה, לצערי לא יצא מעולה. יצא בדיוק כמו שחשבתי, גומי בלתי לעיס. sad חבל על ארוחה שהלכה לפח.
    בגדול, אין על המתכונים שלך. אוהבת אותם מאוד. :P

  9. מנסה שוב…
    היי פירגה מה שלומך? רק עכשיו אני רואה את ההודעה וגם זה במקרה.
    חזה עוף צריך להתבשל בישול מהיר, 20 ד' זה המון וזה מה שהופך אותו לגומי לא לעיס. לא נורא, זה עבר והנני כאן שוב laugh מחפשת מתכון לעוף עם פטריות או עם עגבניות שרי. זה מה שיש לי בבית מבחינת ירקות..הממ..יש לי גם לימון, בצל, וגזר. מה אפשר להכין לצהריים עם המצרכים האלו ?
    תודה מראש
    אגב, אני לא מכירה מישהי בשם נירית.
    smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *