העבודה משתלמת והמחמאות לא יתמהמהו. מומלץ בחום.
אפשר להכין בסיר רחב ושטוח על הגז או לאפות בתנור.
מצרכים:
2 חצילים מקולפים לסירוגין (משאירים קצת קליפה) חתוכים לפרוסות (סנדוויץ) לא חותכים עד הסוף את הפרוסות.
משאירים כיס למלית.
המלית:
בקערה מערבבים חצי קילו בשר טחון עם ביצה, כף חומוס (ממרח) , פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל שחור, מעט כמון,פפריקה מתוקה וחריפה לטעם וכפית כורכום.
כ-2 כפות פירורי לחם/קמח מצות , כ-2 כפות צנוברים מטוגנים על מחבת יבשה.
לטגן בכף שמן בצל קצוץ ו- 2 שיני שום כתושות ולהזהיב.
להוסיף לבשר ולערבב.
מכניסים מהמלית כמות נ ד י ב ה לתוך הכיס ומהדקים מסביב .
בקערה אחת שמים ביצה טרופה + כפית רסק עגבניות + מלח
טובלים את הפרוסות הממולאות.
בקערית נוספת שמים קמח ומצפים היטב את הפרוסות מכל הצדדים.
מטגנים על שמן ומשחימים . מניחים על ניר סופג.
בינתיים בסיר רחב מכינים את הרוטב:
מטגנים ב-2 כפות שמן 2 בצלים גדולים קצוצים ומזהיבים. מוסיפים 4 שיני שום פרוסות ופרוסות דקיקות מ-2 גזרים ומטגנים כדקה.
מוסיפים קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם.
ועוד קופסה אחת קטנה של רסק עגבניות.מוסיפים כף סוכר,כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור, קורט קינמון, כף פפריקה אדומה, פטרוזיליה קצוצה .
מוסיפים 4 כוסות מים רותחים ומבשלים 10 דקות. טועמים ומשפרים טעמים. מוסיפים מלח ופלפל לטעם.
מסדרים את הממולאים בתבנית מתאימה (עמוקה) ויוצקים את כל הרוטב שיכסה את הפרוסות.
מכסים בניר כסף ואופים כ-40 דקות בחום 180 מעלות.
מורידים ניר וממשיכים לאפות עוד 15 דקות כשמדי פעם יוצקים מהרוטב על הממולאים.
תהנו
נשמע ונראה טעים. יש לך אולי רעיון איך להפוך את המנה לצמחונית?
תודה ושבת שלום
שרון,יש לי מוסקה חלבית
אם את רוצה תקישי מוסקה ותראי את המתכון
שבת שלום עם חיבוק :lol:
פריגה זה נראה סוף
שבת נפלאה לך ולבני ביתך
שבת שלום לך עקרבית
קחי תודה.
פירגה,אחד המאכלים האהוב עליי.תודה ושבת שלום.
רוני,אין על שילוב חצילים ובשר . בכיף. יש לי עוד מתכונים בשילוב הזה.יאמי.
תהנו ושבת שלום לכם
פירגה יקרה,
וכרגיל מתכון מנצח שכמובן הועתק. כתבתי עכשו חוות דעת לעוגת הקסטה המדהימה שלך. מקווה שתראו. שבת שלום וחיבוק גדול.
רחלי יקרה
תכיני את המוסקה.גם עליה תוחמאי מאד.
המשך הנאה טעימה
היי פירגה,
כשכתוב "אפשר להכין בסיר רחב ושטוח על הגז או לאפות בתנור."- האם ניתן לוותר על שלב הטיגון ?
אני מתנצלת מראש באם עליי להבין מהכתוב ואני מטרידה :oops:
תודה לך,
שבוע נפלא
יאמי,שלב הטיגון חובה
בהצלחה
המון עבודה אבל העבודה בהחלט משתלמת!!!
תודה על מתכון מנצח
יאמי,ללא ספק משתלם . חן חן חמודה
האם אפשר "לבנות" את המתכון כמוסקה כלומר שכבות של חצילים, בשר, עגבניות עם הרוטב שבמתכון?
טושה, אני בטוחה שכן.תנסי ותשתפי
שלום,
האם את פירורי הלחם למלית גם כן לטגן עם הצנוברים?
תודה מראש
מיכל
רק את הצנובר תטגני.
איך אפשר לדרג את המתכון כציון 10?(אני רואה מידי פעם דירוגים ש-5 זה כמו 10)
הכנתי בסיר והיה מעולה. נהנתי להכין ולאכול ובעלי בכלל-הוא מת על מוסקה. המנה גם כל כך יפה. כמעט לא האמנתי שיצא לי כל כך יפה! הצליח בגדול והמלית נשארה יפה בחציל(פחדתי שהיא תתפרק…)
נשאר רוטב למחרת אז פשוט טבלנו בו חלה בארוחת ערב.
תודה על המתכון!
קרן יקרה
מפרגן לקרוא את המחמאות למוסקה. תוד ה
בכיף,לבריאות ותמיד בהנאה כזו מושלמת :lol:
אני מאוד רוצה להכין אבל מה הסיפור של הכף חומוס?
גלית,כיוון שהמתכון הוא לטעמי,את לא חייבת
;)
לצערי חלק נכבד ממשפחתי אינו אוהב חצילים (קורה….). האם ניתן להשתמש בתפוחי אדמה במקום וכיצד?
תודה
טלי,בדיוק בדיוק אותו דבר.
קלי קלות
היי פירגוש !
בא לי להכין את זה השבת ;) .
אני גרה בבאר שבע ומקווה שתהיה לנו שבת שקטה ושנהנה מהמעדן הזה.
גלית מבאר שבע חיבוק מקרב לב ומאחלת לכולכם שבת רגועה ומהנה
הי ,
הכנתי היום את המוסקה שלך, יצא מדהים! השלכתי את כל מתכוני המוסקה הקודמים שלא
אתבלבל,, הוספתי בשר כבש טחון ביחס של 200 גרם בתוך חצי הק"ג עגל טחון. אני חושבת שזה שידרוג שהוסיף למתכון הנפלא שלך. בעבר הכנתי רוטב בשמל כציפוי, אך זה היה טעים גם בלי.
ש נ ה ט ו ב ה!!!
מליסנדה,מה שלומך?
כמעט שכחתי מהמוסקה הנהדרת הזו. מזמן לא הכנתי.
היא באמת נפלאה וכל המחמאות מגיעות לה.
שנה מתוקה לכם
פירגה חג אורים שמח
ושתמיד אתר יהיה מלא אור של מתכונים http://pirge.co.il/wp-includes/images/smilies/icon_razz.giהיום ינוסה המתכון הנל לארוחת שישי ואני אדווח בהמשך.f
עופרה הי חמודה.כמובן אשמח לחוות דעתך
המשך חג שמח
פירגה
בוקר טוב וחג חנוכה שמח.,
ארוחת שישי הייתה מוצלחת וזאת בעקבות אתר שלך אין עלייך.
מוסקת החצילים הייתה מעולה. אך לדעתי הייתי מורידה מהרוטב את הגזר.
הי עופרה,שאלת טעם,ואין עליה ויכוח.אצלינו אוהבים.
המשך טעים ושבוע נפלא לכם
שלום פירגה ובוקר טוב ביום אפרורי וגשום זה. האם אפשר לשלב באותו סיר חצילים ותפוחי אדמה ? מה דעתך?
לא. כי התפוחי אדמה מתבשלי ם זמן ממושך יותר מהחצילים והחצילים התפרקו לך.
יותם.
ערב טוב פירגה .. לא הבנתי את מה שכתבת לגבי החיתוך של החציל לפרוסות – ולא לחתוך עד הסוף … האם את מתכוונת לכל שתי פרוסות כדי שלמעשה יהיו כאילו כריכים … ואז למלא בבשר … לטבול ברוטב וקמח ולטגן ?? קצת לא מצליחה להבין :eek: … תודה … ולילה טוב :oops:
ציפי הי,
כן,כמו סנדויץ' -לא עד הסוף…..כאילו עם כיס למלא.
לטבול ביצה+קמח
לבריאות ובהנאה
תודה לך !!! המתכון נראה מבטיח … מכינה אותו מחר לארוחת שבת
בחירה מעולה,ציפי
תהנו ושבת שלום
פירגה היי!
האם לאחר הטיגון חובה להניח אותם בשכבה אחת בתבנית,
או יכול להיות אחד מעל השני מחכה לתשובה בבקשה כי אני באמצע התהליך. תודה מהמכורה למתכונים שלך
שובה הי,זה לא טאבו ואין חובת הנחה.
אם לא מסתדר בשורה אחת שימי מעליה. ברור שיותר יפה לשלוף כל אחד בנפרד,אבל אם יש אילוצים,אז הכל סבבה.
בהצלחה
פירגה היקרה!
חזרתי לשבח ,הכנתי בשיכבה אחת יצא טעים מאוד.מאוד ומדויק בטעמים שאנחנו אוהבים .
בזכותך אני שפית כך מכנים אותי המשפחה והחברים. תודה רבה לך אישה יקרה אוהבים אותך ולילה טוב.
שובה,תודה על השבחים.
עשית לי את היום .קבלי חיבוק מהלב