d797d7a6d799d79c d7a7d79cd795d799 d791d7aad7a0d795d7a8 d791d7a4d7a8d795d7a1d795d7aa d79ed799d795d7a0d796 d791d799d7a6d799d79d - סלט חצילים אפויים - סלט נפלא

סלט חצילים אפויים – סלט נפלא

d797d7a6d799d79c d7a7d79cd795d799 d791d7aad7a0d795d7a8 d791d7a4d7a8d795d7a1d795d7aa d79ed799d795d7a0d796 d791d799d7a6d799d79d2 - סלט חצילים אפויים - סלט נפלא

סלט חצילים אפויים – סלט נפלא

הכנתי בעבר סלט כזה מחציל קלוי.
יש קצת שינוי בסלט הזה שעושה את ההבדל המיוחד והנפלא.
החצילים אפויים.

לארוחת "פינגר-פוד" מגישים את הסלט על ברוסקטות (לחם-קלוי)

מצרכים:
אופים על ניר אפיה משומן  פרוסות חצילים בעובי 2 ס"מ 

הפרוסות מוברשות בשמן זית (אפשר להשתמש בספריי שמן) ,וקלויות עד השחמה בתנור בחום 180 מעלות.
מעבירים את הפרוסות לקערה ומוסיפים:
3 ביצים קשות מגוררות ג ס
2 שיני שום כתושות או בצל קצוץ
2 כפות מיונז או טחינה ג ו ל מ י ת
מלח ופלפל לטעם.
מערבבים בכף עץ ערבוב ג ס
נפלא להגיש על לחם קלוי
תהנו.

40 תגובות על “סלט חצילים אפויים – סלט נפלא

  1. בוקר טוב,
    נשמע מעולה, אפשר בלי הביצים קשות? ומה במקום.
    תודה על התשובה.
    שיהיה לך יום נפלא
    דניאלה מקליפורניה… smile

    • דניאלה בקר אור חמודה
      ברור שאפשר להכין בלי הביצים רק עם המיונז והתבלינים
      כמו כן אפשר להוסיף:
      3 כפות סלט חומוס ביתי או קנוי . אפשר לשלב גם גרגרי חומוס מבושלים אם יש לך.
      או…….
      3 כפות או יותר טחינה מוכנה ועדיף ביתית
      או לשלב גם חומוס וגם טחינה בסלט
      כשמכינים את הסלט עם טחינה או חומוס מוותרים על המיונז כמובן, מוסיפים יותר שום,מיץ לימון .
      בהצלחה ותהנו smile

  2. פריגה היי,
    מה שלומך?
    לראות מתכון של חצילים זה מעדן בשבילי…..
    אני במקרה עשיתי את אותו הדבר לפני שבועיים רק שאני חתכתי את החצילים לקוביות
    ופיזרתי עליהם שמן זית ובמטחנה פיזרתי מלח גס,
    לאחר מכן כשהם השחימו טוב והיו שזופים שמתי הכל בקערה גדולה וחתכתי קוביות של מלפפון חמוץ
    כמון וכף וחצי רסק עגבניות ולערבב בעדינות.

    יוצא פשוט מעדן…….
    כמובן לפי דעתי,
    יום נפלא פריגה וממש תענוג לקבל ממך מתכונים
    נפלאאאאאאאאאים. :lol:

    • אילנה נקרא מעדן. תודה.
      גם אני אוהבת חצילים מכל סוג של סלט או מאפה.
      אם את אוהבת חצילים יש לי מגוון גדול של מתכונים . פשוט רשמי במנוע החיפוש את המילה : חצילים.
      תהני ותודה על המתכון היאמי smile

  3. סליחה על הבורות. מה הכוונה מקולף שתי וערב? אני בד"כ חותכת לפרוסות לאורך בלי לקלף וקולה בתנור מוברש בשמן זית. מה ההבדל? בתמונות נראה שהחציל מעוך לאחר הקליה?

    תודה
    ריקי

    • ריקי
      מקולף שתי וערב זה מקולף חלקית.חלק מהקליפה מורידים וחלק משאירים.

      בבקשה smile

  4. לאימי קשה לשנות את סלט החצילים הקבוע שלה, כשהיא טעמה את זה היא כל כך התלהבה שעכשו
    היא הודיע לי שהיא תשנה.

    • הי אליה
      אי אפשר עם הסלט הזה.הוא כל כך טעים שרצים להכין עוד נגלה.
      שמחה על הגיוונים שאני מביאה. והכי הכי זה שאתם אוהבים כמוני :lol:

  5. המון תודה
    זה המתכון הראשון שניסיתי מהאתר שלך
    והא מאוד מאוד הצליח
    ממליצה לכולם

    חג שמח

    • ענת הי חמודה ותודה שהוספת את ההמלצה ואת חוות דעתך על הסלט המדהים הזה.
      תהנו ואיחולי חג שמח לך ולמשפחה smile

  6. הי פירגה,
    האם אני יכולה להכין את החצילים ולקצוץ אותם ולהניח במקרר מהיום (רביעי) ורק בשישי להוסיף הכל ולהגיש.
    האתר שלך נפלא,אני עושה ממנו הרבה דברים.
    תודה..

  7. תודה…
    בינתיים הכנתי אתמול בערב את החצילים ומחר את שאר הסלט..
    שוב תודה smile

  8. שלום פירגה,
    נתקלתי במתכון הנ"ל בחיפושי במדור החצילים העשיר שלך.
    הוא נקרא מצויין ואני רוצה להכין אך
    תאמרי לי בבקשה מה כמות החצילים במתכון?
    רשמת כמויות של ביצים וכל היתר אך לא כמה חצילים
    וגם כמה זמן את אופה את הפרוסות בתנור?
    תודה

    • דיתה ערב טוב

      דווקא כן כתוב:
      חציל גדול
      וגם כתוב:
      עד השחמה
      אז צריך לבדוק.
      בהצלחה smile

  9. שלום פירגה,
    לפני שבועיים גיליתי את האתר המדעים שלך.
    ביום חמישי אני מארחת 60 איש לארוחה על הדשא, בחרתי בחצילים האפויים כאחת ממנות הפתיחה. שאלה לי אליך- האם צריך לזרות מלח על החצילים לפני האפייה כדי להגיר נוזלים?
    יום טוב, דורית

    • דורית בקר טוב וברוכה הבאה לאתר smile שלנו
      במתכון הזה אני לא מגירה נוזלים מהחציל.
      אירוח מהנה וטעים ובהצלחה smile

  10. פירגה ערב טוב,
    יש לי דרישה בבית לסלט חצילים רומני…
    האם זה המתכון הכי קרוב או שיש לך מתכון אחר?
    תודה!! :oops:

  11. מה הכוונה בשתי וערב חציל שאת הקליפה הראשונה אני מקלפת וזורקת ואח"כ אני ממשיכה לקלף עם הקליפה שבאה מסביב

    • זה אומר לקלף רק חלק מהקליפה השחורה . שורה כן ושורה לא. את יכולה לקלף את הכל, איך שאת רוצה ואוהבת.אין חוקים.

      שנה טובה

  12. פירגה יקרה
    תרשי לי להכניס תיקון קטן בשפה ולא מפני שאני רוצה להתחרות בד"ר אבשלום קור
    אלא כי זה בלבל אותי ולפי התגובות אני רואה שגם בנות אחרות התבלבלו.
    אנחנו לא אמורות לקלף שתי וערב(כמו שאורגים שטיח או כפי שאמהותינו תיקנו גרביים) אלא,
    לקלוף לסירוגין (כמו מעבר חצייה).
    עשיתי את הסלט, הוא מעולה אלא שייבשתי קצת את החצילים ותיקנתי בהוספת מעט יותר מיונז.
    רשמי נא לי באיזה עובי לפרוס את החציל? נראה לי שכאן טעיתי.
    תודה ולילה טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *