את כדורי הבשר מכינים בקערה:
1/2 קילו בשר בקר והודו מעורב
בצל מגורר
1/2 עגבנייה מגוררת
ביצה
4 כפות אטריות קטנות מכל סוג שיש בבית (לא מבושלות)(יש אטריות לפסח)
כפית עטורי עגבניות
3 כפות קמח מצה
ללוש לעיסה ולשמור בצד
להכין רוטב 3 שעועיות:
לשים בסיר 4 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לרבעים ולהזהיב ממש טיפה
להוסיף 3 שיני שום פרוסות ולערבב
גמבה אדומה חתוכה לקוביות גדולות
כף פטרוזיליה
להוסיף עגבנייה קצוצה
4 כוסות שעועית יבשה ב-3 צבעים – אחרי השרייה ובישול
לערבב כ-3 דקות ולהוסיף:
260 גרם קופסה של עגבניות מרוסקות (לא רסק)
למלא 5 פעמים את הקופסה הריקה במים ולצקת לסיר
להוסיף: כמון, כורכום,פפריקה מתוקה,פפריקה חריפה , פלפל שחור,מלח, כפית עיטורי עגבניות, כף סוכר.
להרתיח,לטעום ולשבח
להוסיף את הקציצות ואין צורך לטגנם לפני.
לבשל על להבה קטנה כשעה.
מגישים על אורז או פירה.
תהנו
הערה: 2 לחיצות על התמונה יגדילו אותה.
שאלה
האם עיטורי עגבניות הינן עגבניות מיובשות?
כן רוחלה.אבל הן יותר מרוכזות . על הצינצנת רשום:עיטורי עגבניות.
אפשר להשתמש גם בעגבניות מיובשות.
יום נעים,טעים
בוקר טוב,
נשמע מתכון טעים. אני מתכוונת לנסות אותו השבוע, רק שאלה: האיטריות הלא מבושלות – מה תפקידן בתערובת הבשר?? בפעם הראשונה שאני נתקלת בתוספת מאין זו..נשמע מעניין, אבל למה?
ויקי האטריות בקציצות סתם שליפה שלי לשידרוג. יוצא מאד מיוחד וטעים.
תנסי פעם ותחליטי לגבי הפעם הבאה.
אגב, אפשר לשים גם אורז/פתיתים לא מבושלים.
אכן אנסה. אני בעד שדרוגים והתחדשויות, אלא שזה השדרוג הוא פשוט חידוש ייחודי. אני בהחלט אנסה גם עם הפתיתים.
תודה
ויקי
החידוש שלי אבל לא חדש כבר יש לי מתכונים ישנים של קציצות עם אטריות ופתיתים
שתמיד נתחדש ונגוון
בוקר טוב,
טעיתי במיקום שאלתי, והנה אני מעלה אותה שוב במיקום הנכון.
נשמע מתכון טעים. אני מתכוונת לנסות אותו השבוע, רק שאלה: האיטריות הלא מבושלות – מה תפקידן בתערובת הבשר?? בפעם הראשונה שאני נתקלת בתוספת מאין זו..נשמע מעניין, אבל למה?
ויקי,האטריות בקציצות שידרוג שבא לי באופן מפתיע והלכתי עליו. לפעמים מחליפה לפתיתים.
אהבנו ומאז אני משדרגת.
תנסי פעם ותראי .
וואו, ניראה ניפלא
ילדיי מאוד אוהבים שעועית, אף פעם לא חשבתי לשלב עם קציצות בשר
נהדר, ינוסה בקרוב.
רחלי.ג.
רחלי יקרה
אני מנסה הכל…מכל בכל
אם טעים לנו,אני מיד מוסיפה את המתכון לאתר שתנסו גם אתם ואולי תהנו כמונו.
היי פירגוש ,
התגעגעתי , רק אתמול בערב שאלתי עלייך ………………..
יאמיייייייי של מתכון הודפס ונכנס לרשימת החייבים להכין ……..
תודה , והמשך יום מבורך ,
שרית-ב
:P
שריתוש, תודה מתוקה
מאחלת גם לך יום נהדר ושולחת חיבוק ונשיקה
הי פירגה ,לא הבנתי מתי מכניסים את הקציצות,מטגנים?
קרן,אחרי שהמים רותחים,תשפרי טעמים ותכניסי את הקציצות.אין צורך לטגנם תחילה.
מעולה, השידרוג של האיטריות נהדר, הכנתי בעבר קציצות עם הפתיתים והם יצאו מוצלחות ביותר
תודה לך פירגה על רעיונותייך.
אוהבים אותך. :lol:
שולה יקרה,תודה רבה והמשך טעים
שלוש צבעים?
אני מכירה רק שעועית לבנה ושעועית חומה
מכירה שלושה לא שלוש :!:
ברבורה,שימי לב יש שקיות עם 3 צבעים.אדום+חום+לבן
או קיי
צורף לרשימת הקניות
פירגה בוקר טוב
שאלת לא נעים לי לשאול אבל בכל זאת…
את השעועית כמה זמן צריך להשרות? ולבשל?.?
טל יקרה
שעועית יבשה משרים לילה שלם בהרבה מים.
למחרת שוטפים ושמים מים נקיים ומבשלים כשעתיים מדי פעם בודקים עד שהשעועיות רכות.
צריך גם מדי פעם להוסיף מים רותחים .
אני מכינה כמות גדולה מחלקת לשקיות קטנות ושומרת בפריזר וכך יש לי תמיד מוכן ומזומן.
כמובן שאת השעועית בפריזר אני שומרת כבר ללא נוזלים.
בבקשה ותשאלי תמיד בכיף,אין בעיה
"טיפ"
כנ"ל אני מכינה עם גרגרי חומוס יבשים.
טוב…..יצא מעולה
לקקו את האצבעות
פירגה קניתי שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט כי לא היתה לי הסבלנות לחכות יממה על מנת להשרות את השעועית וכן לא מצאתי בסופר עטורי עגבניות??כך שהכנתי בלי
פירגה אני פשוט מודה לך
אני הופכת אט אט לבשלנית בזכותך כמובן
תודה המון
טל י
טל יקרה,עונג לי לשמוע שאת הופכת לבשלנית . פשוט צריך להעיז ולנסות .
השעועית והחומוס של סנפרוסט טובים.
לבריאות והמשך ערב נעים וטעים
שלום פירגה,
אני מעוניינת להכין היום את הקציצות, נראות כ"כ מגרות… יש לי רק שעועית לבנה.
האם ניתן לשלב בין המתכון הזה לבין המתכון של קציצות עם חומוס, אשמח לשמוע את דעתך.
אגב, מזמן לא ביקרת בפורום בישול לילדים, את מאוד חסרה שם…
תודה ושבת שלום.
עכשיו אני רואה שהייתי צריכה להשרות את השעועית במשך לילה שלם, ואני רק התחלתי להשרות הבוקר, חשבתי שמספיק שעתיים – שלוש. מה דעתך?
אגב, האם נראה לך מתאים לשלב במתכון זה גם גרגירי חומוס?
תודה רבה!
מעיני,היייייייייייי
השעועית לא תספיק להתרכך. חייבת לילה שלם
אם את רוצה ריכוך מהיר שימי או תה בסיר עם מים רותחים ותבשלי אותה עם 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה.
אפשר לשלב חומוס.
היי פירגה,
הכנתי ויצא ממש מעולה. עשיתי קצת שינויים, הוספתי לקציצות פיטרוזיליה וגם אורז, ולרוטב – קשטופ ותבלינים נוספים. יצא מעולה!!
תודה רבה לך.
מעיני בקר אור
תודה על התגובה וחוות דעתכם הנהדרת
Y Y Y
זה יצא טעים !!!! והאיטריות בקציצות… :lol:
הכנתי השבוע
לא מצאתי את השעועית שדיברת עליה אז השתמשתי בלבנה וחומה
ואפשר בקשה קטנה? קטגוריה של מתכוני חורף (אני כבר מודאגת מימי החורף)
ראיתי שיש מרקים ואם אפשר עוד תבשילי קדרה הכל בסיר אחד
ושתדעי שבגללך (כן כן בגללך ;) ) אנחנו הולכים לקנות שולחן משפחתי לאוכל
כי עד עכשיו את המאכלים שהכנתי (נגיד ) אפשר היה לאכול על חצי השולחן שבמטבח ולא ממש היו מתנדבים לאכול אותו. ועכשיו יש לי בישולים כמו שצריך !!!! כשהתחלתי את הכינוי ברבור במטבח לא תארתי לעצמי מה ועד כמה ייצא ממני בזכותך
אז נכון שתדאגי לי לבישולי החורף? :P
ברבורית יקרה בקשתך התמלאה ולא מהיום.
יש קטגוריה: תבשילי קדירה 14 במספר.
למעשה הרבה מתכוני עופות ובשר שלי מתאימים מאד לחורף.
אז לעיונך ולהנאתך
חצי בקשה התמלאה…רוצה שזה התמלא בהרבה תבשילים ;)
לאט לאט הכל יתמלא.צריך סבלנות והתמדה ;)
תבורכי על האתר המקסים ועל התשובה המהירה.
הוספתי את כתובת האתר ל"אתרים המומלצים" שלי, וממש כיף "לשוטט" בו.
תודה רבה.
ניסיתי היום עם שינויים קלים ויצא מעולה!!!
הוספתי מעט כוסברה ופטרוזיליה לתערובת הבשר, וכן השתמשתי בקופסאות שימורים של שעועית. שמתי עגניות מרוסקות עם בזיליקום.
במקום עיטורי עגבניות השתמשתי בעגבניות מיובשות.
תודה רבה על מתכונים טעימים, קלים ומעניינים.
עדי,נפלא לקרוא את השידרוגים.
המשך נפלא ביחד ותמיד טעים
הכנתי בדיוק לפי המתכון. יצא מדהים. כיון שכבר צפיתי שיצא מדהים, הכנתי כדורי בשר מקילו בשר ולא חצי קילו, שישאר גם למחרת…. בדרך כלל אני נוטה לסגור את הבשר בטיגון לפני הבישול והפעם הקשבתי לך והכנסתי את הכדורים כמו שהם. הם סופגים את הטעמים של הרוטב העשיר ומה שכן, למחרת הם אפילו יותר טעימים כי ישבו המון זמן בסיר וספגו עוד יותר את כל הטעמים. (זו הסיבה למה להכין יותר כדורי בשר….)
יחד עם הפירה, זו באמת ארוחה משגעת.
שוב תודה :P :P :P
נורית לבריאות ובבקשה חמודה
שימחת אותי בתגובה הנהדרת לכדורי הבשר.
תמשיכי להכין ולעדכן אותי,זה עושה לי טוב ;)
תוד ה
היי פירגה.
יש לי שאלה לגבי כמות העגבניות המרוסקות- כמה כפות זה 260 גרם? יש לי בבית קופסא של 600 גרם ואם אצטרך להעריך לפי העין אכשל (: תודה
חופית
לא יודעת אבל אם לי היתה קופסה כזו הייתי מחלקת אותה ל-3 חלקים שווים ומוסיפה נגיד עוד כף
פירגה סליחה על ההפרעה :x
אפשר בבקשה לקבל מתכון של קציצות ופתיתים כפי שהבנתי שיש מתכון שלך באתר ,
איך לחפש?
תודה רבה יום מלא אור ושמחה
לאה
ללאה:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כדורי-בשר-בנגיעות-פתיתים-מלווים-בשלל-י
היי לא אוהבת כול כך שעועית .אוהבת יותר שעועית ירק אפשר לשם במקום.(שעועית ירק ירוק או צהוב)
רוחמה הי,
עם שעועית ירק זה די סטנדרטי וכולם מכינים.
תהני מהמתכונים שלי עם הטאץ' המיוחד.
באהבה.