קיבלתי מתכון נחמד לנקניק תמרים .לא הוספתי את החמאה והוספתי עוד קצת גודיס.
מצרכים:
חבילה תמרים במארז ואקום 500 גרם
לשים בקערה ולהרחיק חרצנים "טועים" שלפעמים נשכחים בפנים.
לבשל את התמרים בסיר עם 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב עד שיתקבל גוש עיסתי וסמיך. לקרר.
שמים על מחבת גדולה לקלייה:
100 גרם פיסטוק
100 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אגוזים לוז
הוספתי עוד כוס אגוזי מלך וקשיו
לקלות בבחישה עד שיהיו קריספיים(לא לשרוף)
להוסיף כוס שומשום
להוסיף גם 5 כפות דבש או ממרח אחר, מעט קינמון,קורט אגוז מוסקט,אפשר ג'ינג'ר .
לערבב הכל לגוש עיסתי.
כדאי לטעום ולהוסיף סוכר לפי הצורך.
לחלק ל-3 גושים.
לגלגל כל גוש לנקניק.
אפשר לפזר שומשום ולגלגל את הנקניק על השומשום.
לעטוף בניילונית ולשמור במקפיא.
להגיש פרוסות בתוך ספלוני ניר.
תהנו
וואו איזה תמונה מגרה חבל"ז,אין עלייך
אילניתוש,משונה איך שבאה לי התמונה.צילמתי רגיל ויצאה משו משו….גודל מלא. לא יודעת לשחזר מה עשיתי.חהחהחהחהחה
מחר אצלם עוד תמונות של הנקניק בתקווה שיצאו יפות.
תודה
חחחחח,כנראה בגלל הצבעים העזים.
חג שמח יקרה
ערב טוב פירגה
יש לי כאלה שניים בפריזר :P
הכנתי בתחילת השבוע. רק שהכנתי עם ביצה, ובמקום כל האגוזים והשקדים שמתי הפעם פיצפוצי אורז
אני ציפיתי בקוקוס
שחותכים לפרוסות זה נראה מאד יפה, והטעם מאד מזכיר טעם של שוקולד
אני מאד אוהבת את זה, וזה גם נחמד להגיש לאורחים
ממש יאמיייייייי
ויני ערב טוב
צודקת,אין ספור מתכונים לנקניק הזה וניתן לשדרגו במגוון טעמים וצבעים .
כיף שיש ממתק בפריזר בשלוף להמתיק את החיים למשפחה ולאורחים :lol:
פעם הבאה (שזה בטוח בקרוב מאד) ניראה שאני אכין כמו שהכנת – עם פיסטוקים, אגוזים ושקדים.
ראשית אני אוהבת לגוון, שנית – זה נשמע מבטיח מאד
שיהיה לך ולכל משפחתך חג סוכות שמח
המון אהבה
וויני
מה דעתך להכניס ממש מעט דובדבנים מסוכרים שיהיה גם צבע אדום?
אפשר גם משמש מיובש לצבע צהוב אבל צריך ממש רק נגיעות קטנות שלא ישתלט.
או כמה שוקולדצ'יפס לבן?
כיף שיש משהו מפתיע במקפיא.
חמדתי הנהדרת,אוהבת אותך חיבוק לילה טוב
מתכון מהמוכרים, אצלנו הוא מככב תמיד בפורים, במשלוח המנות – זה תמיד ה"הום-מייד" המוצלח והטוב.
אפשר בתערובת לשלב גם מהדברים הבאים: בוטנים (קלופים כמובן), פצפוצי אורז או קורנפלקס (לא צריך להוסיף אותו למחבת…)
אני בד"כ לא מוסיף סוכר… מתוק גם ככה
ולציפוי גוונו לכם נקניק אחד עם שומשום, נקניק אחד עם קוקוס…
טעים מאוד
זה נראה נהדר,
וזה גם לא מסוג ה 'חטאים המתוקים'- כי אין פה קמח, ואין מרגרינה… :cool:
האם זה יהיה טעים להכניס לתערובת גרנולה?… :?
לכולם כולם…….
תודה על התגובות החמות והמלהיבות.
תכינו ותוסיפו מה שבא לכם שיהיה צבעוני ועליז.
תודה רבה וסוף שבוע נפלא
חג שמח
כבר הדפסתי וינוסה בקרוב
התמונה מהממת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה לך וחג שמח.
אילנה
אילנה,סוכות שמח יקירה
גם מרשים להגשה וגם טעים. אין צורך להוסיף סוכר ואין צורך להוסיף חמאה.עשיתי את המתכון בדיוק
כפי שהמלצת והוא פשוט מעולה.תודה.אסתר :lol:
אסתר יקירה תודה
איזה כיף שהנקניק הזה בפריזר ואפשר מדי פעם להמתיק לנו את החיים איתו :lol:
נפלא שהגבת :!:
פריגה חג שמח יקירתי
את פשוט הורססססססת אותנו אם המתכונים המתכונים המלוחים וכל הבישולים
הטעמים , כל מטעם זה ללקק את האצבעות.
קיבלתי תשבוחות על הממתק הזה…….
אין צורך לשנות כלום או להוסיף דברים ככה כמו שזה
יישר כח!!
אילנה חג שמח וטעים.
העונג שלי שהצליח ושכל כך נהניתם.נפלא
עשיתם לי חשק (אפשר להרחיב את כמות רובריקת תגובות אחרונות? :oops: )
אפשר הסבר איך ליצור את הנקניק? מגלגלים את זה כמו בצק?
הקלייה על מחבת נעשית עם שמן?
ברבורית יקרה
תגלגלי כמו שאת מכינה ומגלגלת נקניק שוקולד על ניר אפיה או ניילונית.תשימי את הגוש לאורך ותגלגלי עם הניר
תיעזרי עם הניר להכין את צורת הנקניק. למתוח לצדדים ולגלגל.
אם את רוצה עם ציפוי השומשום שזה מוסיף המון, פזרי קודם את השומשום וגלגלי בעזרת הנילון
אפשר לפזר את השומשום לפני ההגשה ואז לא לקלות אותו.
את הפיצוחים את יכולה לקלות בתבנית בתנור חם וכל הזמן לערבב. שומשום נשרף מהר אז להוסיף אותו בסוף או לטגן אותו על מחבת בלי שמן כמה שניות תוך כדי ערבוב.
קניתי את הפיצוחים
משום מה לא מצאתי בכל מקום את התמרים בואקום….אפשר רגיל על משקל?
אגב, ראיתי שני סוגי שומשום
שומשום לבן
ושומשום מלא
מה ההבדל? והאם שומשום מלא מצריך הוראות אחרות?
ברבורית נחמדית
את המתכון הזה מכינים עם התמרים בואקום.
תבררי בשוק/מעדניות/ במשרד בסופר תשאלי את המנהלת…….בכל סופר יש להשיג את התמרים בואקום.
שומשום רגיל הכי פושטי.
לבריאות ;)
הצלחתי :!:
או שאני מקנאה בתמונה שלך, או שאני לא יודעת לגלגל כמו שצריך
העיקר יצא טעים
חהחהחהחה ברבורה,כמה שאת מצחיקה.
קחי פשוט גוש ותגלגלי לנקניק. אין שום "טכניקה"
אולי הנקניק שלי "שמן יותר" ואז רואים את הפיצוחים יותר ברור.
הרגת אותי….את מצחיקה. לילה טוב.
נכון …שלי נקניק אנורקסי ;)
ברבורית יקירתי,אוהבת נקניק "רושם"????
תכיני מכל העיסה נקניק אחד גדול שמן והורס. את כבר תראי לבד את התוצאה המרהיבה והצבעונית.
הולך?????
בוקר טוב פירגה
מה זה גודיס??
אוריתי
גודיס+דברים טובים וטעימים ;)
כל טוב הארץ בביס אחד.
כל מי שטעם עשה מ…… ממש טעים.
אני גם חושבת שהחמאה מיותרת, אשמור את המתכון גם לארועים מיוחדים.
יואלה מממממטעים. תודה על התגובה הנהדרת לחטיף הנפלא.
פירגה נישמתי מה עוד ניתן לבקש תגידי
יש לנו אותך לא צריך יותר כלום
מתכון ניפלא -אהבתי יש את כל הדברים הטובים -ממש בריאות ,
שבת שלום וכיפית קבלי חיבוק ענקקקקקקקקקקקקקקקקקקק
לאה יקירתי
כשלומדים להכיר את האתר שלי והקטגוריות שלו רואים באמת שיש באתר הכל מכל ולא צריך לחפש רחוק.חהחהחהחהחהחה
תהני חמודה
חג שמח פירגה היקרה:P
הכנתי אתמול לארוחת חג למי שלא אוהב עוגות דבש ועדיין רוצה להרגיש מתוק עם הקפה.
הורדתי חלק מהפיצוחים כי כאב לי הלב על הקלוריות המטורפות פה.
יצא מעולה. יש בזה משהו קליל שכולם נדלקים ונהנים ביחוד בסוף הארוחה כשלאף אחד אין מקום בבטן לכלום. :lol:
חיבוקים
נורית,בחירה נבונה וטעימה
חג שמח לכולכם
היי פירגה, האם להוסיף למחבט את השומשום והדבש ולקלות או בתום קליית הפיסטוקים, השקדים והאגוזים לכבות את האש ולהוסיף את השומשום והדבש ?
לכבות ולהוסיף.
ראיתי את התוצאה אצל השכנה ונראה מדהים.יש לי שאלה לגבי הקליה כמה זמן לקלות? ואם בצנור כמה זמן ואיזה חום?תודה מראש
שושי
עדיף לקלות על מחבת תוך כדי בחישה ואז את רואה מתי שמוכנים.
תודה, ועוד שאלה קטנה האם את אגוזי הלוז יש צורך לקלף?
לא קילפתי.אבל זה יותר תלוי בך ואיך שאת נוהגת.
הי, האם אפשר להשתמש בממרח תמרים במקום?
נראה לי יותר קל….
תודה
יותר קל אבל יוצא אחרת כי הממרח הוא כמו ריבה.
האם צריך לטחון את התמרים או לחתוך ? לא כתוב במתכון . תודה.
נעמי,לבשל עם מים עד שיתקבל גוש עיסתי סמיך. להתחיל עם 1/2 כוס מים וכל הזמן לערבב.
אם קונים את הפיצוחים קלויים – הם לא מלוחים ???
קונים לא מלוח.
הכנתי את המתכון ושמתי במקפיא. כמה זמן זה יכול להיות במקפיא?והאם צריך להפשיר לפני ההגשה, אם כן כמה זמן?
יכול להיות מספר שבועות. תוציאי 10 דקות כדי שיהיה קל לפרוס.
הצליח לי גם אבל יצאו רק 2 נקניקים – בינוני וקטן ועשיתי את הכמות של המצרכים המומלצת פה… כמו"כ כשחתכתי לא יצא לי יפה כמו שלך.. ;)
לא רואים את הצבעים של הפיסטוקים…
הדס,תשתפרי בפעם הבאה,אני בטוחה ,אבל הכי חשוב שיהיה טעים.
שבת שלום.
פירגה היקרה
האם אפשר להוסיף טחינה או שיש לך מתכון דומה עם טחינה ?
תודה שרי
שרי,ערב טוב יקירתי
את יכולה להוסיף ולקבל טעם של חלבה.
לבריאות