חיפשתי משהו חדש, שיהיה קל להכין וכרגיל, טעים.
מצרכים:
תבנית 27X33 ע מ ו ק ה
8 קישואים מקולפים לא מבושלים
400 גרם בשר טחון
3 כוסות אורז מ ב ו ש ל (אפשר שאריות)
3 בצלים קצוצים (אחרי הזהבה להוריד חלק לרוטב)
2 בטטות מקולפות חתוכות פרוסות ע ב ו ת מרוככות 1/2 הזמן במיקרו (5 דקות)
שמיר טרי קצוץ גס כמה שאוהבים
פטרוזיליה טרייה כנ"ל
רוטב לא מבושל: הרוטב קצת סמיך.
חלק מהבצל המטוגן
2 קופסאות עגבניות מרוסקות
כ"א במשקל 260 גרם – ס"ה 520 גרם
קופסה אחת למלא במים מהברז
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
פפריקה מתוקה/חריפה
מעט כמון
קורט קינמון לערבב ולטעום לשיפור טעמים.
אופן הכנה:
לשמן תבנית בכף שמן זית
לפזר כף פירורי לחם
לחצות את הקישואים לאורך ולסדר צפוף בתבנית (לא לרוקן את הקישואים)
במחבת עמוקה ורחבה
להזהיב את הבצלים ולהוריד חלק לרוטב
להוסיף למחבת בבחישה מתמדת את הבשר ולערבב בכף עץ ללא הפסקה עד שיתקבלו פירורים
ברגע שמתקבלים פירורים ועדיין יש נוזלים במחבת לסגור להבה.
להוסיף לבשר את האורז
להוסיף שמיר ופטרוזיליה טריים קצוצים ביד .
לתבל תיבול עדין של מלח ופלפל שחור . מי שרוצה לגוון תיבול,מוזמן.
לצקת את הבשר והאורז על הקישואים בתבנית וליישר
לסדר את פרוסות הבטטה המרוככות קימעה ולפזר עליהם מעט מאד מלח ופלפל
מי שלא אוהב בטטה שלא יוסיף.
לצקת את כל הרוטב על התכולה ובעזרת כף להכניס בעדינות את הרוטב לתחתית התבנית
לנער מעט את התבנית
לכסות בניר כסף
לאפות שעה וחצי
לפני ההגשה להסיר ניר ולהשחים מעט. נשארים מעט נוזלים בתחתית התבנית.
תהנו
נקרא טעים…הודפס ומוגנט אל דלת המקרר לשבוע הבא :!:
פגשתי על המדפים רק עגבניות מרוסקות אורגני 300 גרם זה מה שהתכוונת? זה יקר מאוד לעומת קופסאות ה-800 גרם
יש גם במחירים שפויים?
יש לך מתכון של לחמג'ון? תראי איך "צמחתי" במטבח …חחחח
יש בבית דרישות חוזרת לקציצות מחזה עוף תירס ואורז שלך, הם מטורפים על זה :lol:
ברבורה יקרה
רשמי בחפש באתר:
מתכון חלאבי – ספייחה (זה מתכון שהבאתי מראש-פנה התשובה לבצק שמרים לחמג'ון)
לגבי העגבניות המרוסקות ממש לא ללכת לכיוון האורגני. במדף של הרסק….ליד כל קופסאות הרסק הרגילות יש גם עגבניות מרוסקות.הקופסאות טיפה יותר גדולות מלבניות ומחוברות בזוגות או רביעיות כל קופסה מכילה 260 גרם. תשאלי את המנהלת והיא תראה לך.
תמשיכי לעשות חיל במטבח ולשגע את כל העולם ;)
אופס שכחתי…לחמג'ון כאשר הבצק לא עם שמרים :oops:
לאפות שעה וחצי בחום בינוני?
סופ"ש נעים!
חום 175 כמו שאני אופה את העוגות שלי.
בהצלחה.
פירגה יקירתי שלום
איזה ירק לדעתך אוכל לשים במקום קישואים?
תודה :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
אולי תפוח אדמה מבושל?
הי פירגה
ניתן לשים חצילים במקום קישואים
אורה,ברור שאפשר.כל ירק אחר שאת אוהבת מתאים פה