קודם כל לטובת הפרווה רשמתי מתכון והוא רשום למטה.תהנו.
מאפינס קלי קלות. מאד רכים ונמסים בפה.
ואם תחממו אותם (אחרי הקפאה) טיפה במיקרו, השוקולד יימס ותקבלו את המאפינס הכי טעימים .
17 מאפינס גירסה חלבית:
מצרכים בקערה:
2 כפות גבינת שמנת לבנה 5%
מיכל שמנת של פעם או 9% – 200 מ"ל
1/4 1 כוסות סוכר (מי שלא אוהב מדי מתוק יוריד לכוס)
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
2 כוסות שוקולדצי'פס
לערבב את המצרכים ה"רטובים" ולהוסיף אליהם את ה"יבשים"
בסוף ל"שדך" את השוקולדצ'יפס
הבלילה צריכה להיות כמו של עוגה בחושה. דביקה לא נוזלית מדי
למלא את תבניות המאפינס ר ק 3/4 מגובהם כי הם תופחים.
לחמם תנור לחום נ מ ו ך 160 מעלות, לאפות כ-30 דקות עד השחמה .
לצנן על רשת.
תהנו
17 מאפינס הדרים שוקולדצ'יפס גירסה פרווה:
מצרכים:
כוס מיץ קלמנטינות או תפוזים+קליפה מגוררת
מעדן וניל סויה
שקית או שתיים סוכר וניל
1/4 1 כוסות סוכר
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
2 כוסות שוקולדצ'יפס
בקערה גדולה לשים את המצרכים ה"רטובים" ולהוסיף אליהם מצרכים "יבשים" ולערבב.
להוסיף 2 כוסות שוקולדצ'יפס לערבב לבלילה ד ב י ק ה
אם הבלילה נוזלית להוסיף מעט מאד קמח.
למלא תבניות מאפינס 3/4 מגובהם כי יתפחו.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 160 מעלות כ-30 דקות או שישחימו.
תהנו
יופי, נראה נהדר
מצרכים שתמיד יש בבית, אז אפשר להכין תמיד
שמחה לראות שאימצת את הרעיון שלי למעדן סויה וניל :P
אכין את זה מאד בקרוב
חיבוק
וויני
וויני הרעיון של הוספת הסויה למתכוני פרווה נפלא. פותר הרבה "קושיות"
תודה רבה לך
יש כיום בשוק מגוון מוצרים שמתאימים כתחליפים לחלב,שמנת,גבינות. בקרוב אבדוק
על המוצרים אם אין תווית שאוסרת בהם אפיה/בישול.
בקרוב גם אעשה סקר מדפים בסופר וארשום מה ניתן להחליף עם מה ולהוסיף ל"טיפים" שלנו באתר.
תכיני את המאפינס .ממליצה עם המון אהבה :lol:
פריגה – את תותחית חבל על הזמן.
הבן שלי מאד אוהב מאפינס שוקולד עם שוקולד צ'יפס לבן, אנסה להכין לו מאפינס שמנת עם שוקולד לבן .
אני בד"כ עושה בתבנית מאפינס מתכת ושמה ניירות המיועדים למאפינס-גם בשביל היופי וגם אישי והגייני.
(לפי התמונה המגרה – גם את שמחת ניירות נכון?). :P
אדווח לך בהמשך איך יצא.
יום טוב לך תותחית, :lol: ;)
אירית
אירית יקרה
אני אופה רק בתבניות מאפינס בודדות מסיליקון. שמתי את הדוגמה שלהם בקטגוריה: טיפים
לא לוקחת סיכונים עם המנג'טים נייר.
המאפינס האלה משגעים ובהחלט שווה להכין :lol: אשמח לשמוע ממך :lol:
הכנתי את המתכון ב- 5 דקות עבודה – ממש קלי קלות .
לקחתי סיכון והכנתי במנג'טים נייר – יצא מעולה .
המאפינס יצאו כל כך טעימות- שאני ממש לא עומדת בפיתוי.
יופי של מתכון.
תודה לך
אירית :? :P ;)
אירית תודה מקסימה איזו המלצה נהדרת
ואני הקפאתי כדי לא "להתפתות" ולזלול יותר מדי.
הבעיה שאם מחממים טיפה במיקרו אחרי הקפאה,השוקולד נמס וזה עוד יותר טעים ;)
אז לבריאות ובהנאה וזהו…….חהחהחהחה
פירגה יקירתי
נפלא כבר עושה ורוצה עם מיץ תפוזים את הגבינה להשאיר?
תודה
ריקה ממוש תכיני איך שאת רוצה . רשמתי 2 אופנים.
תהני ומחכה לשמוע איך יצא ואם טעים לך
אני רוצה עם מיץ כי יש לי פריגת השאלה אם להשאיר רק את הגבינה ולהוריד את השמנת
תודה
ריקה לא רוצה להטעות אותך תכיני אחד מ-2 המתכונים שנתתי
בהצלחה
פירגה את מלכה
העיניים יוצאות מחורייהן מרוב התפארות מהיופי :eek:
אני כבר מקטלגת אותך כצלמת מקצועית, איזה שיפור וואווווווווווווווו :eek:
המטבח כבר נכנס לאקשיין אצלי בגללך. כל הזמן אני משבחת אותך לכולם
את אלופה, באמת!!!!!!!!!!!!!!!!!
מאחלת לך המון בריאות ואריכות ימים, שנוכל להמשיך ולהנות משלל המתכונים שלך
יפעתוש חמודה , תודה . זה כיף לקבל את כל המחמאות והפירגון מצידך. אין כמוך.
מאחלת גם לך המון בריאות ושנמשיך להנות תמיד וביחד
פירגה יקירתי
א. אפיה?
ריקה ערב טוב
אבקת אפיה כמובן שצריך או קמח תופח.נרשם במתכון.
היי פירגה
אני רוצה להגיד לך שהדברים שאת מצלמת נראה מה זה טעימים :P
יאממי איך בלי עכשיו את המאפינס האלה !!
השאלה שלי היא במתכון החלבי מה זאת אומרת שמנת של פעם ? , זו השמנת החמוצה ?
ובמתכון הפרווה מעדן סויה וניל זה חלב סויה וניל ?
תודה רבה
מורוש הי,יש שמנת של פעם כך היא נקראת.שמנת חמוצה,כן.
מעדן וניל זה לא חלב זה מעדן . חפשי על המדפים של מוצרי הסויה.
ערב טוב
נראים **
פירגה יקירה,נראה מיליון דולר ;) כל הכבוד.בהחלט ינוסה בקרוב מאד,רק שאלה אם אפשר:לא צריך אבקת אפיה?.הצילום משגע יישר כח אישה יקרה ואהובה. :lol:
תודה שירית יקרה,אבקת אפיה או קמח תופח.
האם אפשר להכין מאפנס בתבנית אינגלישקייק נראה מליון דולר :lol:
לאה נראה שכן. שווה נסיון.
שלום לדליה,
הצטרפתי לאתר. מודה מאד על המתכונים והטיפים.
מהי הבעייה במנג'טים מנייר? מדוע הם אינם מומלצים?
נראה לי שתבניות המאפינס מסיליקון או ממתכת בעייתיות יותר וגורמות להדבקת המאפינס,, למרות השימון.
האם לא עדיף מאנג'טים מנייר בתוך אחת מהתבניות הנ"ל?
פועה ברוכה הבאה לאתר שלנו
מצאת בית חמים ונעים ובעיקר טעים.
ממש אין בעיה במנג'טים נייר.מי שרגיל לעבוד איתם והמאפים יוצאים שלמים זה סבבה לגמרי.
אני הרבה פעמים נכשלתי בלהוציא את המאפים "שלמים" ולכן עברתי לתבניות אישיות סיליקון שיש בהן נחמה גדולה ואף פעם אין "פיקשושים" שהמאפה לא יצליח או שלא יצא בשלום.
אז כמובן כל אחד איך שרוצה ואיך שרגיל.
חיבוק להצטרפותך לאתרינו ומקווה שתהני
תודה על התגובה.
כיצד כדאי לשמור מאפינס שנאפו הערב על מנת להיות מוגשים בשיאם ביום ששי בערב?
האם במקרר, בהקפאה או סתם בקופסה סגורה?
פועה בקר טוב
שמרי בהקפאה וכך המאפינס יישארו טריים .
תגישי אותם מעט חמימים
בוקר טוב,יש אפשרות לשנות לסוכר חום?נראה לך שצריך אותה כמות של סוכר?
יום טוב
שושי,סוכר חום "יצבע" מעט את המאפים.לדעתי אותה כמות למרות שהוא טיפה פחות מתוק.
בהצלחה
הי פירגה,
איזה יופי, מגרה ביותר…
יש תבניות קטנות חד פעמיות מנייר אלומניום. האם הם מתאימות
לאפיית המאפינס ? והאם צריך לשמן אותם לפני ?
מירה לצערי מכינה רק עם סיליקון.
בהצלחה
פירגוש ,איזה יופי זה נראה
לשלוף מהמסך :lol:
תודה אילניתי :lol:
בס"ד
פירגה היקרה ממש אשרייך אני תמיד קוראת כל פעם :lol: חידושים :lol: לא מגיבה את ממש אשרייך השם ישמור אותכם כל משפחתך כל ישועות טובות אוהבת אותך :lol: :lol:
מה שלומך רות יקירתי
מזמן לא שמעתי ממך ואני מקווה שהכל בסדר אתכם.
אני יודעת שיש עוד רבים כמוך שמציצים ולא מגיבים וזה בסדר גמור מצידי.
תודה על הברכות החמות מברכת אותך בחזרה מכל הלב :lol:
פירגה יקרה!
כבר מזמן מזמן לא החמאתי לך ולא בגלל שלא מגיעה לך אלא פשוט לא ניסיתי מתכונים חדשים.גם הפעם זה לקראת הנסוי רק רציתי לברר אם במקום המעדן [שלא מתחשק לי ללכת עכשיו לחפש בסופר]אולי אפשר להשתמש בגרבר תפוחים? בכל מקרה ואיך שלא יצא את מצד עצמך -מלכת המטבח!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!:
דורית יקרה תודה על המחמאות
אני לא מכירה גרבר ולא יודעת מה מירקמו
גרבר זה בעצם רסק פירות.למשל תפוחים.
לא מכירה ולא ניסיתי אז לא אוכל להמליץ. :!:
פירגה את מקסימה, מתכונייך מעולים עכשיו הולכת להכין
כל המצרכים נגישים בבית.
מחבקים אותך כל משפחתי
:lol:
שולה יקרה
חיבוק חוזר ותהנו מהעוגות הנפלאות.
פשוט ממכרות
מתכון נהדר, בגלל הטעם ובגלל זמן העשיה הקצר.
כאישה שעובדת הרבה שעות אני תמיד נימשכת למתכונים הקצרים והמהירים.
הכנתי שעה ליפני שהאורחים הגיעו במפתיע לצד עוגות שקניתי ואני מוכרחה לציין שנימשכו למאפנס
גם הילדים וגם המבוגרים.
כמו תמיד תודה וערב טוב.
פנינה מקסימה
תודה רבה ואני שמחה שהבאתי את המתכון בדיוק בזמן.
פירגה
האם לערבבב במיקסר או ידני.?
מטי בקר אור
תערבבי ביד.זו לא בלילה קשה.
בהצלחה
תודה יקירתי.
אני פשוט המומה בכל פעם מחדש מהיצירתיות הנשפכת!
הילד ישמח ביותר היום למראה המאפינס
מתי, תכיני לילד ותגרמי לו עונג רב. העוגות מדליקות
רציתי לדעת לאיזו חברה שייך מעדן וניל סויה? אני אחפש בסופר
נועה כל מעדני הסויה נפרדים מיתר המוצרים.קל למצוא. חפשי למשל של משק צוריאל.
פירגה בוקר טוב
הרגע הוצאתי את המאפינס מהתנור,לא התאפקתי וטעמתי אחד,הם מאוד טעמים אפילו שהכנתי
אותם עם "כמו סוכר". בהמשך אכין את הכרוכית עם ממרח תמרים וסילאן.
תודה על המתכון המוצלח
שבת שלום
אנטה תהנו חמודה איזה כיף לכם.
שבת נהדרת וטעימה
המאפינס נראים מעולים. מ ניתן לשים במקום מעדן סויה?
נורית,שימי שמנת חמוצה 9%
הי פירגה, למרות שאני לא כותבת לך,{עמוסה בעבודה,והבוס' לא נותן לי אפשרות להציץ במתכונים הנפלאים שלך}אבל לכבוד שבת ניסתי את המתכון הנ"ל והוא פשוט "גן-עדן"….כל ביס תענוג הילדים שלי ביקשו עוד אך פשוט חוסל מידי עוד לפני שבת מה להגיד לך פשוט אין מילים….ושוב תודה על הכל :lol: :lol: :lol:
יעלי יקרה
אני מעריכה שנכנסת להגיב.את נהדרת ואני שמחה שאהבתם.
בעונג רב
הכנתי ויצא מעולה. במקום מעדן סויה הכנסתי 2 תפוחים מרוסקים. תחליף מצויין, יצא טעים מאוד!
שאלה לי אלייך:
האם הבלוג הזה שייך לתפוז אנשים? משום מה אינני מוצאת אותו במאגר הבלוגים, וברצוני להכניס אותו לדף הבית האישי של תפוז, כדי שתהיה לי נגישות קלה יותר לאתר שלך. יש לך מושג איך עושים זאת?
איילת תודה על התגובה. תודה גם על השידרוג המיוחד
את האתר שלי הבן שלי הכין והוא גם מנהל אותו. האתר ב"גוגל" ולא בתפוז.
פרגה, היי!!
הכנתי — לא יצא לי 17 אלא 25!!!!!!
My dear lady, you are a CHAMP!!!!!!!!!
אגב, לא היה לי שמנת והתעצלתי לרדת לקנות, אבל היה לי אשל, הוספתי מעט חלב לתוך הגביע לאחר שרוקנתי את האשל וכל היתר לפי ההוראות שלך — את הבלילה שפכתי לתוך הגביעות חד פעמיות מנייר. :cool:
שישה אחדים כבר חוסלו!!! :lol:
Thanks for your magnificant recipes :lol:
סוזן, את גדולההההההה
הודעה מרנינה ומשמחת
תודה לך
You're welcome! :!: מכל הלב
אפיתי בתנור טורבו כפי שענית לי כששאלתי אותך בקטע של הטיפים (שהעוגה לא תתיבש מלמעלה)
ונהיו מוכנים צ,יק צ,אק :cool:
Muffin אחד עם כוס נס קפה על הבוקר — אהההההה…. :lol:
עכשיו נצתרך להיות extra careful שלא נשמין :twisted:
סוזן הי ,
כמו שמכינים בצי'ק כך הם נעלמים בצ'יק. אולי כדאי להכין כמות כפולה ולהקפיא ;) :lol:
כל כך טעימים תודה
פירגה יקירתי
נפלאאאאאאאאאאאאאאא אין לי מילים עכשיו יצאו מהתנור, הבת שלי היתה הטועמת הראשונה היא לא מפסיקה הכי טובים שאכלנו עד היום
תודה
ריקה הי מותק
חיבוק לך וגם לבת.
תמשיכו לטעום ולהנות. איזה כיף :lol: מחמאה כזו מזמן לא קיבלתי.כה לחי :lol:
היי פירגה, אפשר לוותר על 2 כפות גבינה לבנה?
טל,אי אפשר.יש מוצרים תחליפים של טופו/סויה?
שלום פירגה
יש לך אתר מדהים שכיף להיכנס אליו לקבל השראה ולבשל בכיף למשפחה שלי
אני רוצה להכין את המאפינס בסיליקונים בודדים בצורת פרחים אני אמורה לשמן אותם או שאין צורך
זאת הפעם הראשונה שאני משתמשת בהם ולא רוצה לעשות טעויות
תודה ושבת שלום
שחר בקר טוב ותודה על המחמאות לאתר.
אלה בדיוק המאפינס שאני אופה איתם .בודדים בצורת פרח.
לא צריך לשמן ולא כלום. אני מקווה שקנית באיכות טובה.
שלי מעולים גם נתתי עליהם המלצה בקטגוריה :טיפים ושמתי שם תמונה שלהם.
תצנני היטב לפני שאת שולפת אותם .
תהנו
הכנו והיה מעולה. רק למרות ששימנו את תבניות הסיליקון, חלק נדבקו. אבל היה כל כך טעים שזה לא ממש הפריע
לימור שווה להשקיע ולקנות סיליקון איכותי שלא נדבק.
שמחה שאהבתם. אכן, מאפינס משגעים
היי פירגה, קודם כל רציתי לציין שעשיתי את הכיסונים שמרים ויצא במילה אחת
מ-ד-ה-י-ם!!! פשוט, אין מילים לתאר…. צריך להכין כדי להבין!!! :P
ודבר שני, את המאפינס אפשר להכין במנג'טים ולא בתבנית???
כרמית יקירתי
הללויה איזה יופי,אבל אף אחד לא יראה את המחמאות לכיסונים כי כתבת את התגובה הנפלאה כאן.
חבל. צריך לכתוב במתכון עצמו בסוף כל התגובות. אז לפעם הבאה…..תודה
אני מכינה רק בתבניות סיליקון כי במנג'טים הכל נדבק לי.לשיקולך.
להמשך נפלא וטעים
היי פירגה יקרה,
הכנתי את המאפינס בגירסה החלבית, לא היתה לי גבינת שמנת אז שמתי 3 כפות שמנת מתוקה, המאפינס יצאו טעימים טעימים!!! תודה רבה, כל מתכון שלך מצליח לי…
דרך אגב, ממליצה לשים בתבנית של המאפינס מאנז'טים לפני האפייה, כך המאפינס נשארים שלמים גם בתחתית ולא מתפרקים.
אורני תודה רבה
אני שמחה שהמתכונים שלי גם מצליחים וגם טעימים לכם.
תודה גם על הטיפ .
אני חושבת שמי שמשתמש בתבניות סיליקון,פטור מהבעיה. נשלף בקלות אחרי קירור.
הי פירגה,
הכנתי שוב את המאפינס אבל בצורת עוגה בשתי תבניות אינגליש קייק. הפעם גיוונתי והמסתי בתוך השמנת 2 כפות אבקת נס קפה טייסטרס צ'וייס. העוגה קיבלה טעם מוקה-קפה מעט מריר – מעולה !!!! גם המרקם יצא מעולה כמו כל שאר העוגות שלך. שבוע טוב לכולם.
חגית נקרא מעולה בטעם קפוצ'ינו
כל הכבוד על השידרוג
שבוע נפלא וטעים
פירגה היקרה ,
האם אפשר להכין את המאפינס הללו בגרסת פרווה בלי מעדן סוויה וניל ?
בתודה ,
אביב :lol:
אביב,אין לי מושג
חברים של הילדים הגיעו היום לביתנו, חגיגה שלמה, הכנו ביחד את המאפינס, היה קל פשוט מהנה והתוצאה טעימה מאוד !!!!!
מנדנה יקרה
יופי של עיסוק.מהנה וטעים :lol: תודה שחזרת לשתף אותי
לבריאות
מה אפשר לשים במקום סוכר וניל?
טעם אחר שאת אוהבת.
יצא מדהים – סוף סוף מאפינס עם שוקולד צ'יפס שלא שוקע !!! – ממש כמו בתמונות של ספרי הבישול
המתכון קל מאוד להכנה – חומרים זמינים.
שמתי 1 כוס סוכר – השוקולד מוסיף מספיק מתיקות
פעלתי לפי ההמלצה – החלפתי את גבינת השמנת ב- 1/4 כוס שמנת מתוקה
השתמשתי במנג'טים מנייר – של חברת "הנמל" – איכותיים יותר – דומים לנייר אפיה
תודה על מתכונים נפלאים
הי שושי
תגובה נהדרת מרגשת וטעימה,כמו שצריך להיות.
המשך עשייה משותפת ונהדרת.
חיבוק תודה
פירגה יקרה!
כל כך הרבה מתכונים שלך הכנתי, שאני מרגישה שאנחנו כבר מכירות
כבר תקופה שאני מתה לכתוב לך תודה ענקית- ובכל פעם שוכחת… אז הנה-
המתכונים שלך- לא רק שהם מדוייקים, פשוטים, ולא יקרים ומתפלצנים- הם גם טעימים להפליא, ביתיים באופן שמדהים אותי בכל פעם מחדש וקוצרים שבחים בקרב כל מי שטועם….
בתור סטודנטית במשרה מלאה, וחובבת בישול במעט הזמן הפנוי שנשאר- אני חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך הם היחידים שאני עוקבת אחריהם באדיקות ויודעת בעיניים עצומות שצפוייה לי הצלחה…
תודה רבה לך אישה יקרה, על המתכון המעולה הזה (שהבן זוג בולס ברגעים אלה ממש ומתמוגג מכל ביס…), ועל כל שאר המתכונים המופלאים- שללא ספק הפכו אותי למאוד פופולארית בקרב חבריי הסטודנטים (ששניצל תירס בטוסטר ולא במיקו נחשב אצלם- מגה השקעה).
מצטערת על התגובה הארוכה, כנראה שזה מה שקורה כששומרים המון זמן בבטן… תקף גם לגבי מחמאות מסתבר…
המון תודה, וסופשבוע נעים,
איילת
איילת, בקר אור יקירתי
פקחתי ת'עיניים וראיתי את התגובה שלך ומה זה שמחתי.
הבת שלי הגיע והראיתי לה ולבעלי את התגובה המרגשת שכתבת והם התמוגגו "כמעט" כמוני.
אני משתדלת להכין מטעמים קלים וממצרכים באמת הכי פשוטים שיש בד"כ בבית וכך כולם יכולים "לשלוף" אותם ולהכין.
חיבוק ונשיקה לשניכם ושיהיה לכם הכי בהצלחה בלימודים,בעשייה ובהגשמת חלומותיכם.
שלכם,פירגה.
פירגה היקרה!
כרגיל נהנית ממתכוניך המדהימים
בגירסה הפרווה – האם אפשר להחליף את המעדן סויה בקצפת ריצ'? ואם כן באיזו כמות?
תודה רבה
עדית אולי 1/2 קופסה.
בהצלחה ושבת שלום
חשוב לפרגן… האתר שלך פשוט תענוג.. הכל פשוט ותמיד טעים ומוצלח! המאפינס מעולים הוכנו בקלות לאורחים פורחים ונחלו הצלחה
תודה!
חגית,את פשוט נהדרת תודה רבה על הפירגון וההתייחסות.
שימשיך להיות לכם תמיד טעים ושתהני לעשות את מה שאת עושה.
לבריאות ובאהבה
פירגה היקרה. קודם כל תודות על עוגת השוקולד הכושית שלך- היא מככבת בכל המסיבות שלנו כבר שנים. ועתה לשאלה לגבי המאפינס שמנת שוקולד ציפס- אני גרה בניו יורק – במה אפשר להמיר את הגבינת שמנת לבנה (אולי בשמנת חמוצה? יוגורט יוני? ריקוטה. ) ומה זה שמנת של פעם (שמנת חמוצה או מתוקה?). תודות.
ענת יקירתי בקר טוב
את יכולה להמיר בריקוטה ןהשמנת היא חמוצה.
נפלא לקרוא שעוגת השוקולד מככבת אצלכם בשמחות.
מאחלת הרבה כאלה
ערב טוב ,
מעוניינת להכין עכשיו את המאפינס אבל נגמרה שלי השמנת החמוצה!
בננה ניתן להחליף ? אולי במתוקה?
אשמח לתשובה בהקדם :?
תודה !
בקר טוב ליאת
ניתן להמיר בכל סוג יוגורט/שמנת
בהצלחה
ערב טוב פירגה
ילדי הגן טרפו אותם באהבה גדולה.
מתכון מומלץ מאוד.
רונה,תודה לך ותודה לילדים עם חיבוק
תודה על ההמלצה הטעימה. לילה טוב