d7a9d79cd795d7a9d7aa d794d7a9d79bd791d795d7aa - עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגה

עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגה

d7a9d79cd795d7a9d7aa d794d7a9d79bd791d795d7aa1 1 - עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגה

עוגת קפוצ'ינו קקאו פירורים בנוסטלגיה של פירגה
כפי שאתם כבר מכירים,יש לי מחברת אוצרות נוסטלגית .
היום שלפתי מתכון שמזכיר לי ילדות בבית חם ואוהב
אני משתפת אתכם ומקווה שתכינו ותעבירו אותה הלאה.
את העוגה מכינים יום לפני ההגשה. שומרים במקרר.עוגה לחה ומיוחדת.
תבנית עגולה קפיצית מספר 24 משומנת.

מצרכים והכנה לעוגת 3 השכבות:
3/4 חבילה מרגרינה רכה
1/4 כוס חלב קר
3 חלמונים
כוס סוכר
קמח תופח קטן = 1/2 2 כוסות – משאירים בצד עוד קמח לזמן לישה
ללוש לבצק רך ונעים.
לחלק את הבצק ל-3 כדורים שווים

המלית להקצפה במיקסר:
3 חלבונים מוקצפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש
מוסיפים בערבול איטי :
2 כפות אבקת קקאו
כפית רום
כפית נס קפה שטוחה (לא גרגרים)
מחלקים את המלית ל-2.

הרכבת העוגה:
כדור בצק אחד משטחים באופן שווה בקרקעית התבנית המשומנת
מצפים ב- 1/2 מכמות הקרם
כדור בצק שני מכסים מעל לקרם. אני בוצעת מהבצק פיסות ומיישרת אותן על השיש עם טיפונת קמח ומכסה בטלאים.
מצפים ביתר הקרם
מכסים ביתר הבצק .אפשר בצורת טלאים (פיסות בצק שטוחות)
חשוב:
לפני האפיה מ ח ו ר ר י ם את העוגה במזלג עד לקרקעית התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום 175 מעלות – 40 דקות . פני העוגה שחומים.
כשהעוגה חמה מיד מיד עם הוצאתה מהתנור יוצקים עליה בכף כוס שלמה של חלב קר
(באופן שווה על פני כל העוגה).
מכניסים למקרר
רק לפני ההגשה מכסים את העוגה באבקת סוכר
"טיפ"
אפשר מנסיון שלי את החלק העליון לגרר עם מגררת גסה.

d7a9d79bd791d795d7aa d7a0d7a1 - עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגהפרוסה מהעוגה כפי שהכין וצילם:ak5 ז"ל
תהנו

ואת היפהפיה הזו הכינה  effyba

effyba d7a2d795d792d7aa d7a9d79cd795d7a9 d7a9d79bd791d795d7aa - עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגה

52 תגובות על “עוגת קפוצ'ינו קקאו בנוסטלגיה של פירגה

  1. בוקר טוב פירגה

    את מחברת הנוסטלגיה אני מקווה שאת שומרת בכספת.
    היא פשוט אוצר. אין כמו העוגות של פעם :!:

    כייף לחזור מחו"ל ולראות מתכון לעוגה כמו זאת.
    להיות ולהרגיש בבית גם מבחינת האוכל (!)

    שיהיה לך יום נהדר

    • לפירגה אני יושבת עכשיו בספריה של הלימודים , אני לומדת תואר שני בחינוך מיוחד ונכנסתי לאתר, רציתי לשאול אותך לגבי סלט התירס עם העגבניות , צריך לשים גם קופסת עגבניות וגם עגבניות רגילות בלי הפנים, כי אני רוצה לעשות את הסלט ביום שישי.
      עוגת הקפוצינו נראית נהדר, האם היא קשה לביצוע.
      שבוע טוב
      רחל דבורה :idea:

      • רחל דבורה רשמי את השאלה במתכון עצמו.

        עוגת הקפוצ'ינו ממש קלה.להכנה. שווה ביותר.
        תודה smile

  2. תודה פירגה. עם כל העוגות שלך שילחי גם מתכון לדיאטה. אי אפשר לא להכין וליזלול. smile

    • חמדה יקרה
      למרות שזה לא אתר דיאטתי יש לך כמה מתכונים מפתים בקטגוריה:דיאטה.
      בקרוב אביא קישור לספר מתכוני דיאטה שכתבתי לפני 5 שנים.
      בקר אור smile

      [הוספת תגובה]

  3. בוקר אור פירגה
    נפלא עוגה של אמא כמו שאת יודעת שאני אוהבת
    אני מסתכלת על התמונה הקטנה שהיא פרוסה מין העוגה היא נראית לי מאוד מוכרת מעוגה אחרת
    תודה פירגה smile smile smile smile

    • ריקה הי חמודה זו אותה עוגה נראית לך מוכרת.
      אשמח שתנסי אותה ותספרי לי איך???
      תודה מתוקה smile

  4. hi pirga this is ok to use water or orange juice i dont like to use milk i likie to use parve ilike to try the cake this shabbot thank y love smadar

    • סמדר שלום
      לא ניסיתי עם מים/תפוזים לדעתי אפשר ואין בעיה. הרי נוזל זה נוזל בכל צורה והשאלה שנשאלת היא רק הטעם smile
      בהצלחה ואשמח לשמוע איך? smile

  5. פירגה שלום!

    מזה זמן רב שאני מאחורי הקלעים ונהנית לקרוא את המתכונים וחלקם גם מכינה…

    הפעם החלטתי להיצטרף רישמית..! :P

    העוגה נראית נפלא!
    אנסה אותה בעזרת ה'!

    המשך יום נפלא לך

    • נעמונת יקרה ומקסימה
      תודה שיצאת מאחורי הקלעים. תודה על המחמאות והפירגון.
      אם היית יודעת כמה שאני נהנית שאתם משתתפים איתי ומשתפים אותי בחוות דעתכם,היית באה כבר מזמן.חהחהחהחהחה
      בכל אופן,תודה גדולה וכיף שאת איתנו smile :lol:

  6. ערב טוב.
    כרגע יוצאת העוגה מהתנור.שפכתי כוס חלב קר.
    מדוע מכניסים את העוגה למקרר?האם אפשר להשאירה בחוץ?
    נראה לי שבמקרר היא מתקשה..אולי אני טועה??

    • מלכה ערב טוב
      בגלל שיש חלב העוגה צריכה מקרר.

      עד מחר את יכולה להשאיר בחוץ.

      אם היא מתקשה במקרר תשאירי אותה עד שתפשיר קצת.
      אני תמיד שמה במקרר.
      smile

  7. לפירגה היקרה שלום
    הכניתי את העוגה והיא ניראת נהדר.
    והכנסתי אותה למקרר,

  8. לפירגה היקרה שבוע טוב
    העוגה יצאה טעימה ורכה ומעולה
    תודה רבה.

    :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

    • רינה,שימחת אותי ושיהיה המשך שבוע טעים לא פחות מקודמו smile
      תודה :lol: ששיתפת

  9. פירגה שלום!
    ראיתי את המתכון ומיד נזכרתי שאימי הייתה מכינה עוגה פחות או יותר כזאת (אין לי את המתכון המדוייק) , מה שאני כן זוכרת זה שהיא הייתה מחלקת את הבצק ל – 3 כדורים , עוטפת אותם בניילון , אחד שמה במקרר ואת השניים הנותרים מכניסה למקפיא שיקפאו . כך שאת השכבה האמצעית והעליונה, במקום לשטח לפיסות ולכסות , הייתה מגרדת על פומפיה והעוגה הייתה יוצאת אוורירית .
    בכל מקרה אני כבר הולכת להכין אותה , תודה ושבת שלום. :lol:

    • אורנה חמודה בקר טוב
      אנא תעדכני אותי מה ואיך הכנת ומה התוצאה? מקווה שהעוגה תזכיר לך את העוגה של אמא :lol:
      שבת שלום smile

  10. פירגה בוקר טוב,
    שמעתי על האתר שלך מחברה שעובדת איתי לפני כשלושה שבועות ומאז כל מה שאני מכינה מהאתר פשוט יוצא פיצוץ אין מילים בפי לתאר את ההצלחות. (עד כה לא היו כישלונות-וגם שלא יהיו).
    רציתי לדעת בעוגה הנ"ל מה אפשר לשפוך עליה במקום כוס חלב כשהיא יוצאת מהתנור?

    אשמח לתגובה
    עידיס

    • עידיס יקרה בקר אור
      תודה שהצטרפת לאתר שלנו ושמחה שאתן נהנות
      תודה על הפירגון וכיף ששיתפת אותי.
      לגבי חלב ההמלצה שלי תמיד ללכת כתחליף על מוצרי סויה
      יום נפלא smile

  11. פירגה שלום,
    זה זמן רב שאני משוטטת באתר המהמם שלך,מכינה ממנו מתכונים ונהנית מכל רגע.
    כולם בבית יודעים שאמא יושבת ליד המחשב היא באתר של פירגה.
    העוגה הנל" יצאה מדהימה ,גם יפה וגם טעימה מאוד ,בשבילי זו גם נוסטלגיה,אימי הכינה עוגה זו מבצק שמרים קר ,בעבר הרחוק.
    אני עשיתי אותה פרווה ,הוספתי מיץ תפוזים לבצק וכמובן שמן משום שאין לי מרגרינה בבית כבר מס שנים,
    אני מסתדרת מצוין ,הכל אני ממירה לשמן,
    שפכתי על העוגה מים עם קפה וליקר שוקולד.יצא מצוין .
    שוב תודה .

    • הילה,איזה פירגון נפלא. תודה חמודה. מרגש אותי מאד.
      גם גיסתי מכינה הכל עם שמן. יופי שעדכנת ומי שקורא יוכל להתרשם ולהחליט איך להכין.
      גם ה"רוטב" שהכנת נקרא מצויין.
      תודה smile

  12. הכנתי היום את העוגה בשינויים קלים.

    את הבצק חילקתי לשניים ולא לשלוש.
    את כמות הקצף הכפלתי.

    הרכבתי אותה – בצק – קצף – בצק.

    במילוי ויתרתי על קקאו, שמתי רק קפה.

    יצאה טעימה מאד! laugh
    (אולי פעם הבאה אנסה לא להרטיב אותה אחרי האפיה – עניין של טעם…)

    • שילונת,העוגה הזו ממש מצמררת אותי. זו עוגה שסבותי עוד הכינו.
      ממש נוסטלגית.
      אני שמחה שגם הבעל נהנה.
      smile

  13. פירגה שלום,

    אני מעוניינת להכין את העוגה אבל אני לא מבינה איך אני עושה את הפירורי בצק בשיכבה האחרונה

    • שירן,עדיף במגררת ואם לא מצליח אז לפורר קטן איך שיוצא. אפילו גושים מעוכים ביד.
      עוגה מדהימה.תהנו.

  14. ערב טוב פירגה

    לגבי הרוטב ששופכים על העוגה איזה עוד אפשרויות יש במקום חלב ???
    מים עם נס קפה ממותק זה אפשרי ??? אולי להוסיף קצת קונייאק ???
    מחכה לתשובה

    • הי יעל,זו פירגה

      במקור זה חלב.

      אם את חושבת שיהיה טעים לך משהו אחר,תשני.
      לא יודעת איך יתקבל כי זה כבר טעם אישי.
      smile בהצלחה.

  15. שבוע טוב פירגה , שיטטתי בין התאריכים והגעתי לעוגה זו. האם אפשא לותר על הקפה?

    • לדעתי הקפה הוא חלק בלתי נפרד מהטעם והמיוחדות של העוגה.
      רחלי,לשיקולך. smile

  16. שבת שלום לך פירגה. אין על המתכונים שלך, ניראת מצויין העוגה, הולכת להכין אותה בעזרת השם. לא משתמשת במרגרינה, אני מניחה שאין בעייה להחליף אותה בחמאה, זה ישנה מבחינת הטעם. האם הבצק כל כך דביק שאת החתיכות לא ניתן לרדד לעלה ולהניח אותו מעל המלית. בתודה על העדכונים.

    • מרים שלום,
      עוגת הקפוצ'ינו היא אחת העוגות הנפלאות הנוסטלגיות שלי.
      אני לא מצליחה לרדד,כן דביק ולכן אני שמה חתיכות.
      לבריאות והמשך טעים smile

  17. וואו כל הכבוד על המענה המהיר. אין בעייה להשתמש בחמאה במקום מרגרינה. מישהי כתבה קודם שהשתמשה בשמן במקום המרגרינה, מהי כמות השמן שמחליפה את כמות המרגרינה במתכון זה. ושוב תודה. מתכוונת בעזרת השם להכין מחר.

    • מרים ערב טוב,
      לא בטוחה איך העוגה יוצאת עם שמן כתחליף.
      לדעתי את צריכה 1/2 כוס שמן.
      בהצלחה והנאה. smile

  18. פירגה יקרה, אכן עוגה מצויינת וכל מילה נוספת מיותרת. העוגה התקררה קצת ולא יכלתי להתאפק ואכלתי פרוסה. בעייה עם העוגות האילו שרוצים רק ליישר. תהפוך להיות עוגת הבית. חבל רק שאי אפשר לרדד את הבצק, כי אז היה הולך יותר מהר אופן ההכנה. התעסקתי עם הטלאים כדי שייצא יפה למעלה. מעל לכל שכבת מלית פיזרתי אגוזים גרוסים. אחחח אי אפשר לתאר איזו טעימה היא יצאה.תודה ששיתפת אותנו במתכון.

    • מרים יקירתי שלום,
      תודה לך.
      אהבתי את התגובה לעוגה. שמחתי שגם אצלכם אהבו אותה. איך לא? ;)
      שתמשיכי להכין מטעמים ולפנק את בני ביתך smile

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *