d79ed7a8d7a7 d7a2d795d7a3 d7a1d7a4d792d798d799 d791d7a6d7a7d7a0d799d799 - מרק עוף סבתא עם פסטה ובצקניות

מרק עוף סבתא עם פסטה ובצקניות

עוף ספגטי ובצקניות - מרק עוף סבתא עם פסטה ובצקניותמרק עוף סבתא -פירגה

מרק עוף סבתא עם פסטה ובצקניות

לא מחדשת הרבה אבל אני רוצה שיהיה באתר לדורות הבאים
מרק סבתא חורפי ועשיר המהווה ארוחה שלמה

מצרכים:
סיר מרק גדול
מטגנים 2 בצלים פרוסים גס כ-5 דקות ב-2 כפות שמן
מוסיפים מבחר ירקות טריים שלמים מקולפים (לפחות זה מה שאני עושה ולא חותכת)
הירקות שאצלינו אוהבים:
גזרים,תפוחי אדמה,קישואים,הרבה פטרוזיליה טרייה ושורשים של סלרי אחד ופטרוזיליה אחת .
את הבטטות אני מוסיפה בסוף הבישול.
מוסיפים חתיכות עוף נקיות אני מוסיפה פולקע אבל כל חלק בלי יוצא מהכלל מתקבל בברכה.
מערבבים הכל מספר דקות וממלאים את הסיר במים.
מוסיפים ב נ ד י ב ו ת אבקת מרק עוף (לא מתפשרת ותמיד מוסיפה) ופלפל שחור . מי שנמנע ממרק עוף יסתפק בירק ובתבלינים.
מרתיחים ומבשלים כשעתיים על הלהבה הכי הכי נמוכה. לא לבשל פחות זמן והתוצאה מעולה.
משפרים תיבול.
כשהמרק מוכן מוסיפים 2-3 בטטות שלמות ומרככים אותם כ-20 דקות נוספות.
כשהבטטות רכות מוסיפים לסיר 1/2 1 כוסות ספגטי מבושלים .

ומכינים את הבצקניות.
את הבצקניות מכינים לפני ההגשה.זמן הבישול שלהם דקות ספורות.

ח ש ו ב: המרק רותח כל זמן שמטילים את הבצקניות לתוכו.

הכנת הבצקניות:
2 ביצים שלמות
כף שמן
3-4 כפות מים
מלח ופלפל
מערבבים ומוסיפים 3/4 כוס קמח רגיל ומכינים עוד קמח בצד
טורפים לבלילה סמיכה.
משחקים עם המים והקמח ליצירת בלילה די סמיכה (לא מדי) כדי שהבצקניות לא יצאו קשות.   כ ד א י  להכין בצקנית אחת עד שתצוף ולטעום.. ולפי זה להכין את היתר)
יוצקים למרק הרותח כל פעם 1/2 כפית מהבלילה. הם מתנפחים.
מבשלים רק עד שיצופו על פני המים , זה הסימן שהבצקניות מוכנות.
הכי טעים כשמגישים את המרק מיד אחרי הבישול אבל……
המרק טעים גם אחרי יום.

"טיפ"
אני מגוונת ומחליפה את הבצקניות בורוניקס , קרעפלך, או קניידלך (לא רק בפסח)
לילדים מכינים גם מענדעלך (שקדי מרק). אבל תזהרו שהמרק לא יהווה רק תירוץ.
תהנו

 

40 תגובות על “מרק עוף סבתא עם פסטה ובצקניות

    • אני מוסיפה במקום קמח סולת, ממש נפלא, לערבב עם סולת ולהניח מכוסה לפחות שעה, כשהמרק מוכן נעזרים בכף וזורקים חתיכות קטנות למרק , בערך 20 דקות (סיר מכוסה).
      חן חן לאור והעושר הרב במתכונים של פירגה.

  1. היי פירגה אצלי ככל שאני מבשלת יותר זמן כמות המים מאד מתאיידת מה עושים?
    בברכת שבת שלום smile :P :lol: :lol:

  2. היי פירגה
    מרק נהדר, ייייאמממי smile
    :idea: טיפ קטן למי שאוהב בצקיות קטנטנות כמו פתיתים:
    במקום לצקת את הבצק בכפית, אני לוקחת את המסננת עם החורים של סיר האידוי
    שמה בתוכו את הבצק ועם "לקקן" מורחת את הבצק מעל הסיר המרק, ואז נוטפים להם
    דרך החורים של הסיר האידוי נטיפים של בצק בדמוי פתיתים קטנים. זה ניראה נהדר
    במרק.

    תנסו, שווה :lol:

    • יפעתוש חמודה כרגיל תודה smile
      בהחלט למי שאוהב אותם קטנים אצלינו אוהבים אותם ממש ;) גדולים ובשרניים. :lol:
      אז עוד אופציה תמיד מתקבלת בברכה. smile

      • גם חמותי אוהבת להכין אותם גדולים ובשרניים וזה פשוט טעיםםםםם smile
        מרק נ ה ד ר :!:

        • חהחהחחהחהחה,מה טוב. אז עוד פונקציה טעימה,אמא שלי מוסיפה אותם לרוטב צלי עוף/בשר/קציצות וזה ממש ממש יאמי.
          smile ;)

          • באמת רעיון מעולה להוסיף אותם לרוטבים האלו, ניראה לי שאני כבר מתכננת להכין בקרוב מאוד מאוד למשפחתי.

            ורק שתדעי לך, בכל מתכון חדש שאני מכינה למשפחתי, בנותיי שואלות אותי:
            "תגידי אמא, המתכון הטעים הזה הוא בטח של פירגה, נכון?"
            ואני עונה להן: "ברוררררר" :lol: :lol: :lol:

            פירגה יקרה, מה היינו עושים בלעדייך? smile

          • גם אמא שלי מוסיפה אותם לרוטב של בשר ועוף
            וקוראים לזה אצלינו- נוקאלאך

  3. יפעתוש, זה יוצא טעים במיוחד עם צלי של כדורי בשר. תנסי.
    שולחת חיבוק לך ולבנות המקסימות.
    פורשת למיטה ;)
    לילה smile טוב :lol:

  4. כרגיל…אני בדרך לרופא השיניים …מקווה שזה סיום השנה הלא מוצלחת של השיניים שלי ;)

    ונראה לי שלימים הבאים זה יהייה פתרון בשבילי המרק הזה

    יש לי שאלה….כמה חלקי עוף מכניסים על מנת שיתקבל טעם העוף במרק?

    • ברבורה יקרה
      לפי גודל הסיר, לסיר קטן קוטר 20 תכניסי 3 חלקים כי זה טעים לאכול גם ככה.

      לא מתביישת להגיד שזה העוף הכי אהוב על בעלי.מה שנקרא בפי כל.חהחהחהחהחהחהחה עוף מכובס.
      תכניסי כמה חלקים שאת רוצה החל מ-2 עד כל העוף. אמא שלי אוהבת מאד גרונות וכנפיים,לשיקולך.
      חיבוקי smile

  5. המרק הכי טעים בעולם.מושלם. מחזיר אותי לילדות…
    תודה,פירגה על מתכון מעולה ובכלל על מתכונים מופלאים שאת מלמדת אותי להכין. אין,אין כמוך! smile

  6. תודה רבה על כל המתכונים הטעימים, על האתר ועל ההיתיחסות הנהדרת שלך.

    איך מכינים מענדעלך?
    יש לי זכרון ילדות שאמי וסבתי הכינו – ולי זה היה מעדן.
    מענין אם אנו מתיחסים לאותם "שקדי מרק"?
    תודה.

    • חגי שלום רב ותודה רבה smile

      הנה מתכון שיש לי באמתחתי:

      בצק פלאים
      מהספר טעמה של מסורת\רות סירקיס

      מכינים ממנו:

      20 פחזניות למילוי מתוק\מלוח
      או 50 שקדי מרק אפויים
      או שקדי מרק מטוגנים
      או 8 כעכים

      הבצק:
      4 ביצים שלמות
      כוס מים
      חצי כוס שמן
      כפית מלח
      2\1 1 כוסות קמח מצה

      בסיר בינוני—–מרתיחים מים ומלח מוסיפים שמן.
      לאחר רתיחה ראשונה מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח בבת אחת.
      בוחשים היטב ומחזירים לאש.
      מניחים לתערובת לנוח כך 10 דקות.
      מוסיפים ביצה ובוחשים בכף עץ עד שהיא תיעלם בבצק.
      מוסיפים באותה צורה את יתר הביצים כל פעם ביצה.
      צריכה להיות עיסה חלקה ואחידה.
      מחממים תנור 180 מעלות.

      הכנת פחזניות:
      בעזרת 2 כפיות מורידים לתבנית משומנת גושים קטנים. ברווחים של 3 ס"מ
      אופים 35 דקות עד שהפחזניות יקבלו צבע חום ויתפחו.
      מצננים חוצים וממלאים במתוק\מלוח

      שקדים אפויים:
      חצי כפית מהבצק לצורת כדור קטן לסדר על תבנית משומנת ולאפות רבע שעה—עד השחמה.

      שקדים מטוגנים:
      מחממים שמן. דוחסים דרך מגררת שטוחה את הבצק שיפלו חתיכות קטנות לתוך השמן החם.
      להשחים ולהוציא בעזרת כף מחוררת על מגבות ניר לספיגת השמן המיותר.

      כעכים:
      תנור 180 מעלות..משמנים כפות ידיים ונוטלים כ-2 כפות מהבצק. מגלגלים לנקניק ועושים כעך.אופים 40 דקות עד השחמת הכעכים.

      בבקשה.

  7. פירגה, ישר כוח את מאשירה ומעשירה אותנו .
    אני מוסיפה לבצקניות במקום קמח סולת, מערבבת מכסה לפחות שעה.
    20 דקות לפני תום הבישול נעזרת בכף וזורקת למרק חתיכות קטנות(הן מתנפחות) ומבשלת עם מכסה סגור 20 דקות..
    תודה, לאה קליין :lol: :lol: :lol:

  8. הי פירגה היקרה,
    הם ניתן לקבל את המתכון שלך לקרעפלאך/ ווארניקס? תודה !

    • מליסנדה חמודה כנסי לחפש באתר ורשמי:
      קרעפלך או ורניקס במליות שונות וכך גם תראי את התמונה הנהדרת.

      אבל הנה המתכון:

      ורניקס, קרעפלך – מחברת של אמא המתכון מאד ישן.
      הבצק נהדר וקל לעבוד איתו. כל אחד יכול להכין בקלי קלות.

      שמים בקערה:
      כוס קמח
      קורט מלח
      50 גרם מרגרינה מומסת
      כוס מים רותחים
      מערבבים עם כף ומקררים .

      כשקר, מוסיפים עוד כוס קמח
      לשים לבצק נעים ומרדדים לעלה
      קורצים עיגולים בכוס , ממלאים ומהדקים היטב.
      אפשר להרטיב מעט את השוליים בטיפונת מים כדי שיידבק יותר טוב.
      בסיר גבוה מרתיחים מים עם מעט מלח
      מכניסים את הקרעפלך עד שהם צפים.
      מוציאים לקערה עם כף מחוררת
      מברישים עם חמאה מומסת.
      מלית ריבת דובדבנים או פובידל

      ממלאים 1/2 כפית
      הגשה:
      4 כפות פירורי לחם+2 כפות מרגרינה – לערבב ביחד במחבת חמה
      לגלגל בעדינות את הפירורים עם הכיסונים המוכנים
      לחמם תנור לחום 175 ולסגור את החימום
      לשים את הכיסנים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת ולפזר מעליהם סוכר+קינמון
      להכניס לתנור המחומם כחצי שעה לפני הארוחה.
      מלית גבינה מחברה של אמא מראש-פנה:
      חבילה ברינזה
      1/2 חבילה גבינה כנען
      ביצה, מלח ופלפל לפי טעם
      מגישים עם גבינה צפתית מקורית מגוררת. (עדיף של המאירי או קדוש)

      מלית "פירה"
      4 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים בקליפה . מקלפים מועכים במזלג

      מערבבים עם בצל קצוץ מטוגן, מלח ופלפל שחור.
      הגשה:
      מטגנים עוד בצל קצוץ ומגישים ביחד.
      מלית בשר או כבד (לא מערבבת)
      בשר או כבד מבושלים (גם שאריות טוב) לטחון במכונת בשר
      בצל מטוגן, צנובר מטוגן, מלח, פלפל, קינמון, כמון, כורכום או תיבול אחר שאתם אוהבים.
      לערבב ולמלא בנדיבות
      תהנו

    • דפנה ערב טוב
      באמת מסוגי המרקים הנוסטלגיים שמחממים לנו את החורף.
      תודה smile

  9. הכנתי יצא ממש טעים נכנסתי עכשיו לאתר להעתיק ולהכין שוב
    גם הבצקניות יצאו ממש טעימות מזכירות בטעמן קניידלה של פסח

    תודה לך ויום טוב: )

    • smile אורלי יקרה זה מרק שבעלי מאד אוהב.אני מכינה אותו המון בחורף.
      תכיני ותהנו בכיף

  10. המרק כרגע על הגז, אשמח לקבל את תשובתך לגבי הספגטי-האם את הספגטי צריך לבשל בנפרד ולהוסיף למרק?

  11. נראה סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף הדרך!!
    במיוחד ביום חורפי כזה.
    תודה!

  12. פירגה,
    מתאים בול למזג אויר הקר היום.
    אין כמו ריח של מרק עוף ביום סגריר1
    תודה,

  13. שלום פירגה, תודה רבה על המתכון!
    את חושבת שאפשר לשים גם חתיכות חזה עוף במקום כרעיים או פולקע? פשוט חזה עוף יש לי מופשר, והפולקע קפוא…
    תודה!

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *