העוגיות נסדקות אחרי האפיה וטעמן שוקולדי
המצרכים בקערה:
כוס שיבולת שועל-אינסטנט
כוס קמח רגיל – אפשר להמיר חצי כמות לקמח מלא אבל יוצא יותר "כבד"
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סירופ חרובים של חרובית
ביצה שלמה
2 כפות ממרח תמרים
100 גרם שקדים מולבנים
1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
כפית תמצית שקדים או ליקר שקדים
ללוש בצק ולהוסיף עוד קמח מלא לבצק דביק-עד שנפרד מדפנות הקערה
אפשר להוסיף עוד קצת שמן.
להניח ניר אפיה על תבנית גדולה ושטוחה
להכין כ- כדורים 30 ולהניח בתבנית במרווחים
הכדורים יתפשטו במהלך האפיה וייסדקו
מחממים תנור מראש 175 ומכניסים לאפיה כ- 20 דקות
העוגיות טיפונת רכות ואחרי קירור באוויר הם מתקשות
"טיפ"
1. אפשר להכין בתבניות מאפינס -שמים כמות של כף ולא יותר.
חשוב: לצנן היטב את העוגיות לפני ששולפים מהתבניות
תהנו
סירופ חרובים של חרובית:
תהנו
ניראה יאמי. תודה על מתכון עם קמח מלא.
שאלה: סוכר חום הכוונה לחום הכהה הרטוב ?
הסוכר היבש נדמה לי דמררה.
יום נעים
נראה נהדר!
בדיוק אצלי בתנור עוגיות חמאת בוטנים על אותו רעיון. קוואקר אינסטנט פשוט נבלע במאפים ונותן מרקם אוורירי..
אנסה עם קקאו במקום חרובית ואשוב לדווח.
יום נעים,
יערה
אשמח מאד ושיהיה לך אחלה של יום
יערה בוקר טוב יקירתי ,
אפשר בבקשה לקבל מתכון של עוגיות חמאת בוטנים , אצלי מאוד אוהבים בוטנים ;)
תודה מראש יום קסום ושמח ,:]
לאה
בוקר טוב
נראה טעים מאוד :lol:
אילניתי,תודה מתוקה :lol:
נראה מעולה
תודה פירגה :lol:
תודה ענת
:lol:
היי פירגה ניתן להשתמש רק בקמח מלא במקום הלבן
ובמקום ממרח התמרים בממרח חרובים?
הי הילה
אישית אני תמיד ממליצה לשלב את הקמחים ולגבי הממרח תחליפי לכל ממרח אחר שנראה לך,כי הכל יתאים פה. בהצלחה :lol:
חיבוק
האם אפשר לוותר על ממרח התמרים וסירופ החרובים?
את מדהימה, תודה
עי חמדתי
הגיוני לי בהמרה במקום: ל-3 כפות ריבה או דבש/סילאן
לא ניסיתי אבל נראה שזה יהיה תחליף לא רע.
לגבי השמטה בכלל??
אני ממש לא בטוחה.צר לי וזה נשאר לשיקולך
היי פירגוש…
נראה מעניין..
במה אפשר להחליף את השקדים המולבנים?אסור לי שקדים.
לימור הי
חשבת על סוגי אגוזים? כל סוג יתאים.
סירופ חרובים…כל פעם שאני ממלמלת בחנות משהו לא מוכר שאת רושמת הם תוקעים בי עיניים של "מה היא רוצה מאיתנו" :|
בכלל…כשהם שלחו אותי אל הסירופים למיניהם של תרכיזי השתייה הבנתי שאני צריכה לחפש לבד ;)
מצאתי בצד, איפה שנמצאים כל האורגנים למיניהם
היה רשום דבש חרובים (ולא החברה שציינת) לזה התכוונת? וכרגיל…צרפי תמונה כך יהייה קל לדעת
עכשיו ברור
האם אפשר להשתמש בדבש חרובים שקניתי? רשום על זה מיצוי חרובים
יאמי,יהיה מעולה
בהצלחה :lol:
היי פירגוש..
לא ענית על שאלתי החשובה
לימורי,כתבתי לך שכל סוג של אגוזים יתאים. זה מה שאני רואה כתחליף כרגע.
שלום לך פירגה,
אני חדשה באתר שלך, אך נהנית מכל המתכונים שנשלחים אלי במייל.
שבת שלום.
יהודית ערב טוב
ואני שמחה שאת אתנו באתר ומקווה שיהיה לנו המון כיף ביחד
שנה אזרחית טובה ומתוקה
היי פירגוש…
אסור לי גם אגוזים בכלל פיצוחים על כל סוגיהם .. :?
הבנתי לימור
אז תוסיפי עוד קוקוס+פירות יבשים לטעמך.
בהצלחה
ודרך אגב,שנה אזרחית טובה עם עוד הרבה מתכונים טעימים :lol:
שנה אזרחית נפלאה טעימה ומאושרת גם לך
היי ושבת שלום…
מה בעצם התפקיד של השקדים המולבנים במתכון הזה?לייצב?
וכמה קוקוס לשים?
לימור בגלל שלא הכנתי עם הגיוונים שאת רוצה אני מוסיפה לפי העין אולי 2 כפות או 3 תלוי איך המירקם מתקבל.
אז אם את לא בטוחה תוותרי
לוותר לגמרי?טוב אני ינסה אחרי שאקח מאמא את הסירופ חרובים היא קנתה לי וזה יהיה רק עוד שבועיים בערך
נזכרתי שמתי שהייתי קטנה הייתי אוכלת את השוקולד חרובים בצורת מטריות עם העטיפות הצבעוניות את בטוח מכירה וממש אהבתי את זה .העוגיות האלה הזכירו לי את המטריות
לימור, ספרי אח"כ מה שינית וכמה , נראה לי שבפעם הבאה אני גם אעשה עם קוקוס (הפעם הזו העוגיות נשרפו לי כי שכחתי בתנור )
אני עד היום אוכלת שוקולד חרובים …זה משקיט את המצפון שלי לגבי מתוקים (לא ברור לי אם זה נכון אבל זה מספק את המצפון שלי ;) )
ברבורה יקרה…
אחרי שאני יכין אני ידווח…
חחחחחחחחח אני לא יודעת אם עדיין מוכרים את המטריות האלה אבל מה זה אהבתי אותך.
הי (:
רציתי לדעת איך אני מסירה את עצמי מרשימת העידכונים במייל.
תודה רבה מראש והמשך יום נפלא
יעל
בתחתית המייל היומי יש ללחוץ על "unsubscribe now". בדף שיפתח יש ללחוץ YES.
זוכרת את שאלותי בנושא קמח שיפון…אכניס שיפון במקום קמח רגיל ובנוסף קמח מלא ובמקום סוכר את תחליף הסוכר ויש במקום סירופ חרובים סירופ אגבה(כן יש והוא מתוק ומותר לסוכרתיים)
כל השאר אשאיר נראה מה ייצא וברור שאדווח. ;)
חדי ערב טוב
אשמח לתגובה שאחרי הנסיון.
בהצלחה
חדי בוקר טוב
היכן את קונה את סירופ האגבה שמותר לסכרתים בסופר או בחנות טבע?
אודה לך על תשובתך
ממני אנטה
פירגה בוקר טוב
לא מצאתי את סירופ החרובים לכן השתמשתי בסילאן,יצאו קצת כבדים ולא אוורריים יתכן בגלל
הוספת קמח מלא? בכל אופן העוגיות התחסלו מהר מאוד
ממני אנטה
אנטה יקירתי בקר אור
עוגיות לא יוצאות אווריריות זה לא מאפינס.
דבר נוסף לא שמתי קמח מלא נטו אלא ערבבתי עם לבן. תמיד אני משדכת בין הקמחים שלא יצא כבד .
את הסירופ קונים בטבע או בסופר במצרכים לסוכרתיים או באורגני.
שמחה שאהבתם והמשך טעים לכולם
הפעם לא שרפתי אותם בתנור (עשיתי בייביסיטר על התנור כדי שלא אשכח להוציא בזמן )
יצאו מעולה :!: :!: :!:
שתי שאלות:
הגבר הבריאותי רוצה עוד ועוד האשה הקמצנית/חסכונית (כן, זו אני ;) ) רואה שכתוב על חבילת השקדים 100 גרם 10 שח, כך שאם הוא רוצה עוד ועוד אני מכפילה את ה-10 שח ועושה לי רע …. אפשר להמיר למשהו אחר?
ושאלה שנייה (מהצד שלי :oops: ) לא אוהבת צימוקים, אפשר משהו אחר?
ברבורה יקרה
מעולה זה יופי של תגובה.תודה רבה.
מה דעתך להחליף לבוטנים. נראה לי שזה הכי זול. השאלה אם אתם אוהבים.
צימוקים מחליפים בכל פרי יבש אחר שאת אוהבת,רק שיהיה קצוץ קטן.
מצויין
השתלבנו שנינו בתשובה שלך :P
מ ע ו ל ה בהצלחה עם הבוטנים.
מכינה שוב
נגמר סירופ החרובים ויש לי רק אבקת חרובים
אפשר להשתמש בה במקום? אם כן צריך להוסיף משהו? חייבת להכין למחר ואין בסביבה סירופ חרובים :twisted:
אוף…לא הגעת :twisted: :twisted: :twisted: ולא יכולתי לחכות
הוספתי את האבקה עם קצת מים
מקווה שיצליח :| :| :|
ברבורה יקרה אני לא מכירה את האבקה.
מקווה שיצא טוב ושלא אפית יתר על המידה.
ספרי
הרגשתי נטושה…. ;) זה היה כמו אז, כשמדריך השחייה דחף אותי אל הברכה עוד טרם למדתי לשחות כראוי…והלך
ככה הרגשתי כשלא ענית
אפיתי בדיוק לפי המידה
מצד הבעל יש אישור מלא לעוגיות שיצאו
אבל אני לא בטוחה :? הוא החרים עוגיות בחודשים האחרונים אז עכשיו הכל טוב לו :P
לי זה היה קצת מריר…ונדמה לי גם…שמרוב דאגה הטעם שלי אמר מראש "לא יצא טוב"
ברבורה יקרה
צר לי שלא הייתי בסביבה.התקינו לי מזגנים אתמול והייתי מאד עסוקה.
אני שמחה שהבעל אוהב את העוגיות.
הסירופ ישנה את הכל.להבא תכיני עם סירופ ויהיה מתוק וטעים.
הבכור הגיע היום עם החברה וטרפו את השניים האחרונים שנשארו
הוא הכין סיבוב חדש של העוגיות האלה
והוספנו סוכר לאבקת החרובים והמים
ביס מהחדשים…ממש טעים :lol:
בכל זאת נקנה סירופ שלא יחסר ;)
ברבורה יקרה
התרגלת ;) ובפעם השלישית,עם הסירופ,יהיה בכלל פיגוז
סוף סוף מצאתי סירופ חרובים.
השקדים צריכים להיות טחונים או קצוצים?
אסנת הי
כתבתי שקדים מולבנים
יש לקנות אותם בשקיות שקופות בנות 100 גרם – כבר נקיים ופרוסים בכל סופר.
בהצלחה
פירגה יקרה, לא צריך אבקת אפיה?
שניה לפני שנכנסות לאפיה….
אם לא כתבתי אז לא.
תודה ובהצלחה תוכלי לעדכן אותי בתוצאה? אשמח מאד
אין כמוך בעולם! פשוט מלכה!
ברור שאעדכן, כבר עכשיו אפשר להתעלף מריח החרובים…..
תודה אישה מדהימה.
האפיה קצרה ולהשאיר בתבנית לקירור מלא.
תודה
מדהים! טעם שוקולדי עדין ומיוחד!
ממליצה בחום.
כאלה עוגיות עוד לא טעמתי מעולם!
אסנת חמודה,איזו המלצה נפלאה,טעימה ונהדרת.
תהנו מהעוגיות
נהדרות ,אסון טבע לאומי !!!
הכנתי אתמול, שיניתי קצת כי לא הכל היה בבית.
במקום שקדים שמתי אגוזים, סירופ מייפל, ולחלקן הוספתי שוקולד ציפס.
מעדן, נפלא, הקפאתי מהר שלא אתמכר,
אבל…….הבת אוכלת אתן קפואות וטוענת ש כך הן טעימות פי מאה .
תודה .
הי רחלי מקסימה
אני שמחה שאהבתם את העוגיות המיוחדות שלי.
ביום ראשון,שימי לב ……..אביא מתכון חדש לדובשניות צימוקים מעולות. גם מהפריזר.
שנשתמע וחג שמח ונפלא לכם
אפשר להשתמש בשיבולת שועל לא אינסטנט
תודה : :lol:
תנסי לטחון אותה במג'ימיקס.
מה לגבי סובין :eek:
אווה,סובין תקני בשקית בסופר.יש רק סוג אחד. כתוב רק סובין על השקית.
תודה, אני נהנית מאוד מהאתר שלך, גיליתי אותו רק עכשיו , אך כמו שאומרים טוב מאוחר מבכלל לא, בהצלחה
אווה ערב טוב
כיף לי שאת באתר שלי.שנמשיך להכין ולהנות
תודה! אני נהנית מאוד מהאתר שלך, אומנם גיליתי אותו מאוחר אך עדיף מאוחר מאשר בכלל לא, תבורכי על האתר והסבלנות במתן הסברים.
חזקי ואימצי :lol:
אווה
יאמיי :lol: :oops: :eek: :shock: :? :cool: :x :P :| ;) :lol: :oops: :cry: :twisted:
טעים טעים!!!!!!!!!! :P
במקום סירופ חרובים האם אפשר להשתמש בדבש/סילאן והאם באותה כמות 1/4 כוס?
ומה אפשר במקום ממרח תמרים?
אילן לי מושג. לא הכנתי כך.